vrijdag, juni 18, 2021
HomeFeaturesRock The House #101: Ramuro Diaz

Rock The House #101: Ramuro Diaz

-

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 101 van Rock The House: Ramuro Diaz. De ultieme droom van deze eclectic-dj: een eigen festivalstage ontwerpen met daarop een eigen show.

Naam: Job Vennekens
Woonplaats: Gemert
Leeftijd: 24
Genre: Eclectisch, waarbij mijn sound voornamelijk in het house en techhouse spectrum te vinden is gemixed met disco, hiphop, pop & R&B invloeden.

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Deze mix bestaat voor mij uit de perfecte blend van house en techhouse met her en der wat commerciëlere invloeden. Zo blijft het toegankelijk en is de mix toch zichzelf qua sounds.”

Wat was je eerste officiële optreden?

- Advertisement -

“Mijn eerste ‘echte’ boeking was in 2013 bij uitgaanskroeg Gij&Ik in Gemert. Na een mailtje mocht ik een uurtje komen proef draaien voordat de andere dj’s begonnen. Ze waren direct onder de indruk en ik werd gelijk meegenomen in het vervolg van de wekelijks programmering. Inmiddels draai ik daar al ruim zeven jaar en help ik af en toe een handje met het organiseren van events en om de programmering opvullen.”

Hierdoor was het ram vol en werd het al gauw héél gezellig

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“De zomer van 2019 was voor mij één groot hoogtepunt met een goed gevulde agenda en een aantal mooie boekingen. Uitschieters hiervan waren o.a. Paaspop, We Are Electric Weekender en WiSH Outdoor. Het dieptepunt is toch wel deze Corona-tijd. Met het wegvallen van het gehele festivalseizoen was mijn agenda in één keer helemaal leeg. Er stonden al mooie boekingen gepland. Een klap die niemand in de industrie verwacht had een jaar terug.”

Mooiste gig ooit?

“WiSH Outdoor 2019! Ik stond geprogrammeerd op de zaterdag, op een van de buitenstages. Ik had heel mooi tijdslot, van 19 tot 20. De uren voor en na mijn tijdslot was het aan het regenen en precies tijdens mijn set was het droog. Hierdoor was het ram vol en werd het al gauw héél gezellig.”


Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Zelf luister ik echt naar van alles en nog wat. Hiphop, r&b, soul, hardstyle, disco, house, en ga zo maar door.”

Groot festival of kleine club?

“Groot festival, de beleving die daar neer kan worden gezet met een mooi podium, strakke show en de juiste artiesten doet het ‘m voor mij.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“De set waardoor ik echt door ben gegaan met muziek is die van Hardwell op Ultra Music Festival 2013. Op een of andere manier heeft deze heel veel indruk op me gemaakt destijds. Verder zijn James Hype zijn dj skills, La Fuente als merk, en Fisher & Dom Dolla hun muziek, andere artiesten waar ik tegenop kijk.”

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?

“Naast mijn artiestenbestaan heb ik nog een full-time baan als producent in de evenementen industrie. Gelukkig ben ik daardoor nog aan het werk, hoewel we natuurlijk daar de klap van het Corona virus ook merken.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit?

“Zelf ga ik niet zo gek veel meer uit. Door de boekingen en mijn baan kom ik doorgaans op heel veel festivals en evenementen waardoor er simpelweg minder tijd voor is. Wanneer ik toch nog op stap ga is het vaak met vrienden gewoon lekker naar de kroeg toe, of een festival pakken.”

Ultieme droom?

“Het ultieme voor mij is om werk en ‘hobby’ ooit te combineren. Een festivalstage
ontwerpen, produceren en realiseren om er vervolgens ook zelf te mogen optreden met een eigen show!”


RAMURO DIAZ

Instagram
Youtube

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...