maandag, december 4, 2023

Rock The House #103: Le Frini

-

Home » Features » Rock The House #103: Le Frini

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 103 van Rock The House: Le Frini. De ultieme droom van deze house-dj: draaien op de mainstage van Ultra Music Festival en draaien bij het Defected label.

Naam: Martijn van der Heijden
Woonplaats: Helmond
Leeftijd: 22
Residencies: Club Thomas, More-Itz & T’ Waaltje
Genre: Tech House, Groove House & Deep House

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Het start met een lekkere diepe bass waarin de vocals van een oude klassieker zijn toegevoegd. De mixtape is opbouwend en houdt de energie hoog. Bij het maken van een mix vind ik het belangrijk om de diversiteit van de verschillende genres te behouden. Zo zorg ik ervoor dat de luisteraars zich in deze 60 minuten geen moment zullen vervelen. In de mixtape zitten ook een aantal eigen edits verwerkt, deze zullen in het laatste gedeelte worden afgespeeld.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste optreden was toen ik 12 jaar oud was. Ik mocht draaien op een evenement in Brandevoort. Het was een grote markthal waar iedereen van de buurt aan het feesten was. Ik weet nog dat ik enorm zenuwachtig was en bijna niet het podium op durfde. Eenmaal op het podium was dit gevoel gelukkig weg en vond ik mijn passie en liefde voor het optreden.”

Binnen twee weken waren we uitverkocht. Het was een enorm succes!

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“Vanaf mijn 12e tot nu heb ik erg veel mooie dingen mogen doen. Enkele uitschieters zijn er daarom ook zeker. Toen ik 17 jaar was heb ik Op mijn 17e mocht ik draaien bij Ocean Club in Marbella. Normaal is deze beachclub een plek waar toeristen tot rust kunnen komen onder het genot van lekkere lounge muziek. Echter geven ze één keer per maand een enorme grote feesten. Ik mocht draaien op dit feest en vanaf het begin tot eind ging heel de club los. Er waren danseressen op grote kubussen die in het water lagen, vuurspuwers, lasers, een live zangeres en nog veel meer gave dingen. Het was een avond om niet te vergeten.”

“Een andere highlight was dat ik twee maanden geleden, in augustus, mijn allereerste evenement heb georganiseerd. Het idee kwam voort uit het feit dat alle evenementen vanwege het coronavirus waren gecanceld en niemand meer een plek had om te kunnen feesten onder het genot van muziek. Binnen waren er beperkingen met het aantal bezoekers, maar buiten kon je een ongelimiteerd aantal hanteren als er aan de anderhalve meter werd gehouden.”

“Ik ben samen met restaurant/café Thomas in Eindhoven gaan brainstormen over hoe we zoiets konden realiseren. We zijn toen op het concept ‘Groove Town’ gekomen. Groove Town werd op de zondagmiddag gehouden en vond plaats in het midden van het centrum van Eindhoven, op het terras van de Thomas. Binnen twee weken waren we uitverkocht! De dj’s konden hun vaardigheden op deze manier laten zien aan een bomvol terras. Het was een enorm succes!”

Mooiste gig ooit?

“Dit was een zeer onverwachts optreden. Ik was met een aantal vrienden en mijn vader naar de Formule 1 in Oostenrijk. Hierbij gingen we de avond voor de race een drankje doen op het terrein naast het circuit. Eenmaal in een grote tent met dj’s aangekomen was de sfeer erg goed. We gingen naar de bar en begonnen een gesprek met de barman. Hij vroeg aan mij wat ik als werk deed, waarop ik antwoorde dat ik dj ben.”

“De organisateur van het event hoorde dit en mengde zich snel in het gesprek. Na het uitwisselen van mijn social media, ervaringen en welke genres muziek ik draaide, vroeg hij mij om een set te draaien na de dj die op het moment bezig was. Dit betekende dat ik de avond zou afsluiten voor een grote feesttent die vol feestende mensen stond.”

“Ik begon mijn set, riep iets door de microfoon en de menigte ging al helemaal los. Dit was enorm gaaf, ook omdat mijn vader stond te kijken naar hoe ik het deed. Het was niet een van mijn grootste optredens maar gezien de sfeer, het verrassingselement en dat mijn vader erbij was, maakt het voor mij een top gig!”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Ik luister graag hip hop, pop en EDM.”

Groot festival of kleine club?

“Dit is een hele lastige vraag. Ik zou zeggen een groot festival voor de kick. Aan de andere kant is kleine club beter om vhet intieme gevoel te creëren die je met je publiek kan delen.”

Heel de avond heerlijke house beats, die niet per se commercieel hoeven te zijn

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“De ambitie om het draaien een keer te gaan proberen, kwam door het eerste soloconcert van Tiësto. Mijn vader had dit concert op cd meegenomen na het bezoeken van dit evenement. De persoon die er echter voor zorgde dat ik er wilde groeien als dj was Fedde Le Grand. Hij bracht toendertijd het nummer ‘Put Your Hands Up For Detroit’ uit. Keer op keer heb ik dit nummer gedraaid en ik draai het nog steeds erg graag. Los van zijn nummers bekeek ik ook zijn live sets van Ultra Music Festival en zijn interview over hij als dj leefde.”

Hoe kom/kwam je de quarantaine door?

“Ik vermaak mij eigenlijk prima! Tijdens de eerste lockdown ben ik de zolder gaan ombouwen tot studio en ben ik gaan produceren. Ik zie het ook niet als barrière maar als kans voor andere ondernemersplannen. In de lockdown van nu breng ik mijn tijd weer door in de studio en game ik veel met vrienden.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit? 

“Eigenlijk had ik hier nooit de tijd voor. Mijn agenda was volgeboekt van donderdag tot en met zondag en dit ging het hele jaar zo door. Ik hield soms wel een datum vrij, wanneer er een feest was van een goeie vriend van me. Normaal plande ik mijn schema altijd helemaal vol.”

Ultieme droom?

“Als je de kant van een festival bekijkt, is mijn ultieme droom droom draaien op de mainstage van Ultra Music Festival. Vorig jaar heb ik met een aantal vrienden Ultra Music Festival bezocht en dit was een van de meest gave feesten wat ik ooit heb meeegemaakt! Iedereen heeft daar dezelfde mindset, houdt van muziek en komt voor een feestje.”

“In een club zou ik graag een avond willen draaien bij het Defected label. Defected is daarintegen niet het meest grote feest maar bestaat wel echt uit exact de muziek waar ik van houd. Vorig jaar heb ik een avond mogen bezoeken in Ibiza en dit was super! Heel de avond heerlijke house beats, die niet per se commercieel hoeven te zijn. Bij Ultra Music Festival is dit wel anders en is de muziek vooral gericht op muziek die je op de radio hoort.”


LE FRINI

Facebook
Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...