zaterdag, november 26, 2022

ROCK THE HOUSE #62: Fab x Paans

-

Home » Eindhoven » ROCK THE HOUSE #62: Fab x Paans

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 62: Fab x Paans.

Naam: Fabienne van Vugt (24) & Anouk Paans (26)

Woonplaats: Tilburg

Genre: R&B/Hiphop Afro

We zijn benieuwd naar hoe jullie begonnen zijn. Kunnen jullie je een specifiek moment herinneren waar jullie voor het eerst dachten: wij worden dj/producer?
“We waren op vriendenweekend in de Ardennen waar elk jaar een CDJ-set mee naar toe gaat. Wij hadden het spontane idee om een keer achter de draaitafels te staan en wat uit te vogelen. Hierbij kwam Rens (DJ Sirens) een handje helpen en uiteindelijk hebben we drie uur lang voor muziek gezorgd terwijl de rest beerpong aan het spelen was. We bakten er weinig van, maar de platenkeuze was veel belangrijker.

“Vanuit hier werden we later gebeld of we wilden draaien op een Halloweenfeestje in Tilburg. Samen met Rens hebben we veel geoefend, maar het was meer met de gedachte dat het voor één keer was. Daar is het niet bij gebleven. Sindsdien is het balletje gaan rollen en staan we nu na drie jaar hard werken op grote podia in Nederland en België.

>> Zie ook – Rock The House #24: Sirens <<

Kunnen jullie vertellen welke platen jullie hebben gekozen voor de mix en waarom?
“Sinds een tijdje zijn we op zoek gegaan wat onze sound is. Toen we begonnen draaiden we veel klassieke R&B en Hiphop hits van onder andere R. Kelly en 50 Cent. We merken dat we meer voelen voor platen in dit genre van nu of nieuwe versies van oude platen in combinatie met afrobeats. In de mix zitten daarom ook een aantal edits. Twee platen die wij erg gaaf vinden zijn ‘Tekno – Samantha’ en ‘Jorja Smith – On My Mind (f r a n s h i s e  remix)’.”

Hoe omschrijven jullie je eigen sound? En hoe zijn jullie hierin terecht gekomen?
“De combinatie van R&B Hiphop/Afro is het genre waar we een warm plekje in ons hart voor hebben en wat we het beste over kunnen brengen op het publiek. In het begin was het zoeken. We vroegen ons af: ‘wie zijn we nu eigenlijk en wat willen we graag uitstralen?’. Door veel nieuwe muziek te zoeken en te luisteren werden we veel wijzer.”

“Iets wat we altijd willen overbrengen met onze muziekkeuze is dat iedereen kan genieten van de muziek waar die van houdt. Vrouwen kunnen losgaan op dikke rap tunes en mannen heerlijk dansen op afro en andersom. Verbondenheid vinden we heel belangrijk.”

“Er zaten dagen tussen waar we 5 á 6 gigs op één dag speelden!”


Foto: Maite de Lorenzo

Hebben jullie nog een ‘guilty pleasure’?
“Ja, we sluiten vaak af met ‘Chuckie ft. Citton – Sexy Waka (2006)’. We zijn daarnaast allebei extreem fan van kerstmuziek en alle muziek erom heen. En dan ook de échte ‘All I Want For Christmas’ en ‘Last Christmas’!”

Als jullie terugkijken naar afgelopen festivalseizoen, wat zijn de absolute hoogtepunten geweest?
“Onze set op WOO HAH! Festival was zeker een gedenkwaardig moment. De set verliep perfect, al onze vrienden waren er bij en de crowd bij de Gaande-stage was a-ma-zing! Wat wil je nog meer? Een algemeen hoogtepunt is dat er dagen tussen zaten waar we 5 á 6 gigs op één dag speelden. We zijn dan de hele dag met de hele crew op pad. Dat zien we als een beloning voor het harde werken.”

Wat vinden jullie moeilijk aan jullie loopbaan tot nu toe?
“Het is natuurlijk niet altijd ‘lang leve de lol’. Soms rijden we naar de verste uithoeken van het land, dan kan je je voorstellen dat je aan het einde van de avond gesloopt bent. De volgende dag is het precies hetzelfde liedje. Behalve hetzelfde setje dan, haha! Daarnaast hebben we in het verleden veel bewijsdrang ervaren. Als er 1000 mensen voor je neus staan wil je ze niet teleurstellen. Je voelt een soort druk om het allemaal goed te doen. Dat kan soms erg vermoeiend zijn.”

Foto: Maite de Lorenzo


Volg TIOH op Facebook:


Wie zijn jullie muzikale voorbeelden van vroeger en nu?
“Dat vinden we erg lastig. We hebben namelijk een hoop mensen die we bewonderen. Jarreau Vandal, Jaël en Full Crate vinden we erg bijzonder en voor hun hebben we veel respect. Die jongens creëren een eigen sound waarvan onzeker is of er wel animo voor is en zij nemen daarmee een groot risico. Zij bevinden zich constant op onbekend terrein en ze weten daar een succes van te maken. We draaien ook veel remixen van Nouriginal, die weet altijd een klassieke plaat in een dikke tune te veranderen.”

“Spoiler: we hebben ons eerste evenement in Tilburg!”

Wat brengt de nabije toekomst voor jullie? Nieuwe releases en mooie boekingen?
“We zijn onlangs een samenwerking aangegaan met Friendly Fire. Ze zijn een professionele partij met bakken vol ervaring. Zij boeken ook Juice WRLD en A$AP Rocky en organiseren festivals als Best Kept Secret. We denken dat als we onze krachten bundelen een aantal mooie jaren tegemoet gaan! Ook verwachten we een nieuwe track in het voorjaar van 2019.”

“We hebben ook onze eerste lijn merchandise online gezet. Het duurde wel een tijdje, maar om het nu officieel online te hebben is erg leuk. Mensen die een trui of t-shirt willen, check onze Instagram- of Facebookpagina!”

“Het festivalseizoen is nog niet voorbij en we hebben al een heleboel boekingen. In 013 doen we een thuiswedstrijd met Vunzige Deuntjes voor Halloween, Do You Do in Dordrecht en op 10 november vindt ons eerste evenement in Tilburg plaats! Spoilerrr!”

Fab X Paans

Facebook

Soundcloud

Instagram

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...