woensdag, december 6, 2023

Specktrem: Zondagsfeest met Vlaamse touch in Van Abbemuseum

-

Home » Biki90 » Specktrem: Zondagsfeest met Vlaamse touch in Van Abbemuseum

Het nieuwe feest Specktrem maakt op 14 mei zijn debuut in Eindhoven. Op een exclusief moment (zondagmiddag) en op een al even bijzondere locatie; het Van Abbemuseum. Tel daarbij op de line-up met oude bekenden en nieuw talent achter de draaitafels, en Eindhovense kalender kan er wel eens een mooie nieuwkomer bij krijgen. In gesprek met Gino Windster, samen met Michel Dakus de ambitieuze organisator achter Specktrem.

 

door Joost van den Berkmortel

Gino Windster is een muziekliefhebber uit Eindhoven die naar eigen zeggen al bijna 30 jaar achter de draaitafels staat en al zo’n 15 jaar feesten organiseert. Als dj kwam hij al in Amerika, Spanje, Duitsland, Curaçao, Bonaire, België en vele andere plekken op de wereld en in ons land.

Nu is het tijd voor een eigen avond. Specktrem is op zondagmiddag en -avond 14 mei in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Specktrem serveert een fijne mix van Eindhovense helden en toppers van zowel Nederlandse als Belgische komaf. Bovenaan het affiche prijken pioniers van de oude house, die het kunstje overigens nog niet verleerd zijn, Philip en Jaydee.

Je moet eerst kruipen, dan kun je pas gaan lopen

Gino Windster - Specktrem

Wat kunnen we allemaal verwachten de komende tijd?

“De eerste 3 jaar willen we vooral groeien. We beginnen met een klein feest, daar willen we 300 tot 500 mensen binnen hebben. Met 300 man heb je op de locatie waar we zitten een goed feest en dat is waar we voor gaan.”

“Over een jaar zou ik graag 1000 man binnen willen hebben op mijn avonden en in de nog verdere toekomst, over vier jaar ofzo, zou ik wel feesten neer willen zetten voor 5000 man.”

“Je moet eerst kruipen en dan kun je pas gaan lopen, dat realiseer ik me heel goed dus we beginnen klein. Ik ben nu vooral bezig met mensen om me heen te verzamelen die het woord kunnen verspreiden voor me, die me helpen met de promotie van de feesten.”


Volg TIOH op Facebook:


 

Hoe ben je aan deze nieuwe stap begonnen?

“Specktrem is deels ontstaan omdat ik het leuk vind om feesten te organiseren. Maar er zit ook zeker een commerciële gedachte achter. Het is een avond die echt gericht is op liefhebbers. Ik wil een zaal vol mensen hebben die echt voor de muziek komen en vind het zelf daarom ook belangrijk om kwaliteitsmuziek te laten horen. Met kwaliteit bedoel ik dan deephouse, techhouse en techno.”

“Het gaat nooit een feest voor 40.000 man worden, want dan is het niet meer underground en zoveel publiek is er denk ik ook niet voor wat ik doe.”

“De Specktrem-feesten hebben altijd twee area’ss waarvan altijd een area met de lokale helden van Eindhoven. Ik vind de connectie met het lokale heel belangrijk. Je moet altijd lokaal beginnen en van daaruit kun je verder groeien.”

“Ik heb grote plannen, maar ik weet wel dat ik bij het begin moet beginnen. Je kan grote ambities hebben, maar iemand die alleen in het grote denkt zit alleen te dagdromen.”

Als ik iets doe wil ik er het maximale uithalen

Specktrem

Vanwaar de ambitie om zo groot te worden?

“Die zit in mij. Waar het precies vandaan komt weet ik niet, maar als ik iets doe wil ik er het maximale uithalen. Ik ga me niet met anderen vergelijken, maar ik weet wat ik kan en ik wil dat maximaal benutten.”

“Ik ga overigens hoe dan ook door, ook als het niet zo groot kan worden. Als ik zou stoppen elke keer als iets niet lukte, was ik allang gestopt. Ik ken het klappen van de zweep inmiddels wel.”

“Ik merk om me heen dat veel mensen snel willen stoppen als het even tegenzit en dat vind ik raar. Geen enkele persoon die een grote organisatie heeft, heeft het gemaakt zonder tegenslag. Als het mislukt zijn we geld kwijt, maar iedereen heeft iets op het spel gezet. Stoppen zit niet in mijn aard.”

 

Je hebt het in je aankondiging specifiek over Belgische toppers. Wat is de connectie tussen Specktrem en België en waar komt die vandaan?

“Ik heb vroeger feesten georganiseerd in België, Limburg en Tilburg. Veel van de artiesten die ik nu op de line-up heb staan ken ik persoonlijk uit die tijd. Ik had vroeger ook een studio en daar heb ik met veel van die gasten in samengewerkt, zodoende zitten veel van mijn connecties in België.”

“Het is overigens zeker geen classics feest, al staan er wel wat namen op het programma die al langer bezig zijn dan vandaag. De wat oudere namen op de line-up zijn jongens die ik persoonlijk ken vanuit het verleden.”

“Ze zijn niet geboekt om classics te komen draaien. Ik heb ze geboekt omdat ze het dichtste bij me staan. Ik verwacht ook niet alleen mensen van de oude garde, maar eerder een gezonde mengeling van jong en oud publiek. Een goede mix, daar gaan we voor.”

Je zegt zelf dat er veel feesten worden georganiseerd in de categorie waarin je gaat zitten, wat gaat jullie dan bijzonder maken?

“Andere feesten zijn wel goed, maar het is toch altijd weer een feest. Ik wil echt proberen om een beleving neer te zetten. Bijvoorbeeld met danseressen en met mannequins die een bepaald thema weergeven.”

“Daarnaast proberen we om interactie met het publiek te realiseren. Het moet echt een beleving zijn voor de mensen. Wat die beleving verder gaat inhouden, blijft een verrassing tot het zover is.”

 

Je ziet niet vaak feesten op een zondagmiddag. Kun je iets vertellen over de keuze om op dat specifieke moment te gaan zitten?

“Die zondag is misschien apart, maar ik ging altijd op zondagmiddag naar België of naar Limburg en daar was het altijd feest. Het is een prima moment volgens mij. Vroeger was de Danssalon in Eindhoven elke zondag helemaal vol.”

“Op zaterdag is er al gewoon te veel te doen. De zondag ligt wat dat betreft voor een groot deel nog open. Ook met het boeken van dj’s is het makkelijk om op een zondag te zitten. Ik loop trouwens al jaren rond met het idee om iets op zondag te doen.”

Van Abbe Specktrem

De locatie is al even bijzonder?

“Het Van Abbe is een heel mooie locatie in het centrum van Eindhoven. Er wordt eigenlijk nooit een feest gegeven. Bij goed weer gaan we zelfs een buiten-area bieden.”

“Overigens gaan we ons niet binden aan een locatie maar met meerdere locaties werken. Mensen moeten het gevoel krijgen dat het wel een aparte plek is. Ik zoek daarom ook naar locaties die niet elke dag gebruikt worden voor feesten, het moet niet zomaar weer een club zijn.”

 


Specktrem

Specktrem is op zondag 14 mei van 15:00 tot 23:00 in het Van Abbemuseum, Stratumsedijk 2 in Eindhoven.

Info: https://www.facebook.com/events/1810743455861072/

Tickets: https://tibbaa.com/order/dqfcgpgru6

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...