woensdag, februari 28, 2024

State Of Unrest: “Dit is ongetwijfeld onze dikste line up tot nu toe!”

-

Home » Features » State Of Unrest: “Dit is ongetwijfeld onze dikste line up tot nu toe!”

De Maastrichtse drum ’n bass liefhebber is waarschijnlijk wel bekend met State Of Unrest. Dit lokale evenement staat er in het zuiden van Limburg om bekend wereldse namen te boeken. Zo hebben grootheden als Noisia en Macky Gee de revue al gepasseerd tijdens hun evenementen in Complex. Deze keer besloot organisator Yorick Wagenaar het groter aan te pakken met een grotere locatie, uitgebreidere productie en dikkere line up. TIOH sprak met Yorick en was ter plaatsen.

Goed begin

Rond 22:50 uur komen we aan bij de Music Dome in Kerkrade waar al een forse rij aan ravers staat. Geen van allen kan wachten om weer eens een hele nacht vol te dansen. Ook wij besluiten naar binnen te gaan en vinden onze weg naar de grote zaal waar de vaste krachten van het Heerlense Impulse dnb klaar staan om het spits af te bijten. Op deze manier zit de sfeer er al snel goed in.

De zaal waar we in terechtkomen is overigens zeer indrukwekkend. Er hangen LED-schermen en lampen aan het plafond die op en neer bewegen. Deze sluiten perfect aan op de visuals van de schermen achter het podium. Aan productiewaarde dus geen gebrek.

Nadat de mannen van Impulse zijn afgerond betreden niemand minder dan Enei en Multiplex het podium. Het tempo wordt wat opgevoerd, de zaal staat weer wat voller en het energie level ligt weer wat hoger. Het is, zoals gezegd, ‘gezellig druk’. Overal om je heen staan dansende mensen, maar er is ook genoeg ruimte om met je eigen pasjes niemand omver te walsen.

Foto: Ravi Voorn

Dokter Bibber

Om 01:00 uur banen we ons een weg richting de kleine zaal om even te spieken bij gladde paling en Parsa. Op de smalle draaitafel staat Parsa uitbundig te bewegen terwijl hij zichzelf overeind houdt door zich vast te houden aan een balk aan het plafond. Ondertussen probeert gladde paling zijn set te draaien op de tafel die alle kanten op gaat. Het ziet er een beetje uit als een extreem spelletje Dokter Bibber, maar het werkt wel. Het publiek gaat er namelijk keihard op en de zaal lijkt zelf bijna wel op en neer te stuiteren.

Halverwege de avond ontmoeten we organisator Yorick Wagenaar en spreken we hem kort over zijn grootste evenement tot nu toe. “Ik ben State Of Unrest zo’n vijf jaar geleden begonnen met een rave in een kraakpand waar meteen 800 bezoekers op af kwamen. Gelijk hadden we met het team het idee dat er meer in zat. Daarom zijn we destijds verhuisd naar Complex in Maastricht. Hier hebben we hele toffe feesten gehad met onder anderen Netsky en Noisia.”

Verder vertelt Yorick over de zware tijd die State Of Unrest tijdens de pandemie heeft gehad en dat het ook niet zomaar weer van de grond kwam. “Uiteindelijk vonden we de Music Dome. We merkten gelijk dat zij dezelfde visie als wij hebben dus zijn we samen in zee gegaan. Daar ben ik ook heel blij mee want het is een mooi feestje geworden en ongetwijfeld onze dikste line up tot nu toe.”

State Of Unrest II
Foto: Ravi Voorn

Bewonderenswaardig

Na ons gesprek met Yorick banen we ons weer een weg de grote zaal in die Sub Zero en Original Sin omtoveren tot een waar kippenhok. De schelle jump up bass blaast door de speakers en zaal gaat volledig op en neer. Een heerlijke afwisseling tussen alle deep dnb en neuro door.

Als dit dynamische duo ten einde is gekomen wordt het tijd voor, volgens ons, de beste set van de avond. The Upbeats en Insideinfo betreden het podium en beginnen aan hun super strakke, foutloze show. Een deel van de zaal is kennelijk nog lang niet klaar met dansen. Anderen staan aandachtig en bewonderenswaardig te luisteren. Dit is voor ons toch wel het hoogtepunt van deze memorabele State Of Unrest editie. We hebben meer dan genoten en hopen dan ook snel weer een keer terug te mogen komen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Nieuwe bass music releases in september: De top 3 van Daan Coerver

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Bass music in september: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...