maandag, december 4, 2023

Subquake x High Tea: gebundelde krachten zorgen voor drum ’n bass-explosie

-

Home » Features » Subquake x High Tea: gebundelde krachten zorgen voor drum ’n bass-explosie

Drum ’n bass organisatie High Tea keerde voor het eerst in drie jaar weer terug naar Tilburg. Deze keer pakten ze het echter wat groter aan dan hun laatste Brabantse editie in Club Smederij. Ze bundelden hun krachten met lokale grootmacht Subquake om samen de main stage van Poppodium 013 eens even flink onder handen te nemen. This Is Our House was erbij en deed uitvoerig verslag.

Entree

Bij binnenkomst begint het direct goed. We pakken nog net laatste noten van opener Zazu mee die alvast een lekker sfeertje in de zaal pompt. Nadat hij klaar is, worden nog snel de laatste voorbereidingen getroffen voordat T & Sugah op een spectaculaire wijze de decks overnemen. We zien gitaren, keytars en zelfs een trompettist voorbijkomen terwijl de mannen hun onmiskenbare platen door de speakers blazen. Tijdens deze set begint de zaal zich dan ook steeds meer opvullen en herkennen we de gezichten van zowel de trouwe Subquake-fans als de afgerezen High Tea-supporters. Prachtig om de drum ’n bass scene van over het hele land zo samen te zien komen. Het publiek lijkt het ongelofelijk naar hun zin te hebben.

Subquake I
Foto: Guus van der Aa

Struggles

Voor de organisatie is het event soms net even wat minder leuk. Een dag voor het event moesten ze noodgedwongen al een vervanger vinden voor A.M.C, die last minute cancelde. De vervangende act werd Black Sun Empire met MC Multiplex. Daarbij komt Dimension ook nog onverwachts veel te laat aan. Gelukkig vinden T & Sugah het niet erg om hun live act nog wat te rekken en kunnen Camo & Krooked het gat opvullen. Zo gaat er uiteindelijk geen man overboord en kan iedereen ongestoord doorfeesten. Dat moet een opluchting zijn!

Subquake II
Foto: Guus van der Aa

Een echt totaalplaatje

Nadat Camo & Krooked klaar zijn met hun foutloze performance, is het dan eindelijk tijd voor Dimension. Misschien is het vanwege de onzekerheid of hij nog wel kwam, maar je merkt aan alles dat dit is waarvoor de mensen komen. De zaal staat bij deze set dan ook stampvol en de energie is ongeëvenaard. Zoals altijd laat Dimension wederom zien wat hem zo’n grote naam maakt. Wat misschien, buiten de knallende set, wel het meest noemenswaardig is, zijn de prachtige visuals die worden geprojecteerd op een scherm. Het is een visueel spektakel waar je U tegen zegt. Dit in combinatie met de hype in het publiek en de perfecte mix van deze bass-gigant geeft menig bezoeker een ervaring die ze niet snel zullen vergeten.

Subquake III
Foto: Guus van der Aa

Als iedereen dan echt warm en hyped is, wordt het tijd voor Black Sum Empire en Multiplex om er een schepje bovenop te doen. De mensen die de act kennen weten dat het nooit rustig aan kan bij deze mannen en ook nu geven ze ons weer een uitgebreid lesje raggen. Na dit uurtje is het publiek wel weer toe aan iets meer ’trommelvlies-vriendelijke-muziek’. Dit wordt verzorgd door niemand minder dan Blooom. Het talent krijgt volgens ons veel te weinig waardering voor zijn skills dus mocht je hem nu gemist hebben, houd deze man zeker in de gaten!

Het laatste uur werd verzorgd door BLVCK CROWZ. Tijdens deze set loopt de zaal langzaam leeg. Het is natuurlijk ook bijna 06:00 uur ’s ochtends en hoog tijd om, na deze geslaagde avond, je bed maar weer eens op te zoeken.


Meer Subquake?

Mocht je Subquake x High Tea gemist hebben; via deze link zijn nog tickets beschikbaar voor de volgende Subquake-editie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...