maandag, december 4, 2023

Het succesverhaal van Rebellion krijgt een vervolg

-

Home » Algemeen » Het succesverhaal van Rebellion krijgt een vervolg

Op de laatste zaterdag van november wordt de 4editie van Rebellion georganiseerd. Een indoorfeest in Haaren, maar dan overdag. De vorige 3 edities in 2013, 2014 en 2015 waren stijf uitverkocht. Our House ging in gesprek met Tom van Sprang van organisator Rebirth Events over de kracht van dit ‘knusse’ evenement.

Rebellion

Voor Rebellion geen Brabanthallen, GelreDome of andere immense locatie. Sporthal Beekdal in Haaren is het toneel voor het indoorevenement van Rebirth Events, dat dit jaar wordt georganiseerd op zaterdag 26 november.

In een markt die steeds meer verzadigd is, lijkt ook de 4e editie van Rebellion uitverkocht te raken. En dat is knap, aangezien veel organisaties door de enorme concurrentie moeite hebben hun evenement uit te verkopen. Het clubje in Haaren heeft de zaken dus goed voor elkaar.

Hoe krijgen jullie dit iedere keer voor elkaar?

“Door een kwalitatief goede line-up neer te zetten op een knusse locatie. We hebben dit jaar weer een aantal artiesten geboekt die momenteel in de picture staan. Frequencerz heeft een topjaar gehad en staat opnieuw op Qlimax. B-Front doet het ook erg goed en staat ook Qlimax.”

>> Zie ook: Interview Frequencerz: ‘Een jaar vol highlights’ <<

Maar het is toch meer dan het neerzetten van een goede line-up?

“Zeker. Er is ontzettend veel te doen in de regio. Daarom moeten we iedere keer opnieuw goed nadenken wat we willen bereiken. Het uitgangspunt is dat het concept in deze kleinschalige setting een bepaalde kwaliteit krijgt op het gebied van de line-up, organisatie en show. Onze ambitie is om ervoor te zorgen dat Rebellion het feest blijft dat het nu is.”

Rebellion
Requiem op de editie van 2015 (Foto: Rossumedia)

Dat lijkt aardig te lukken. Zo lang bestaat Rebellion nog niet, maar het is nu al succesvol.

“Het concept staat gewoon goed, heeft een bepaalde uitstraling. What you see, is what you get. We zakken nooit door de ondergrens. De prijs-kwaliteitsverhouding is goed. Bezoekers krijgen altijd waar voor hun geld.”

Naast de grote namen, zien we ook opkomende acts in de line-up. Een bewuste keuze?

“Ja, we proberen met Rebellion naast de headliners ook artiesten te boeken die je normaal niet zo snel op een hoofdpodium ziet, maar op een kleinere area. Denk bijvoorbeeld aan Caine en D-Sturb. Dat zijn opkomende dj’s, die nu ook de kans krijgen om op een hoofdpodium te staan. Dat is ook wel de kracht van Rebellion.”

>> Zie ook: Gezelligheid kent geen tijd op Rebirth Festival <<

In hoeverre is Rebellion te vergelijken met Rebirth Festival?

“Qua sfeer en beleving is het vergelijkbaar met Rebirth. Vorig jaar stond de zaal op Rebellion al heel snel vol. Dat zien we ook vaak op Rebirth, waar bezoekers vroeg naar het festival komen om alles mee te maken. Daar zie ik de handtekening van onszelf wel in terug. De Brabantse gezelligheid, het knusse en de intieme sfeer.”

Rebellion
Rebellion 2015 (Foto: Rossumedia)

Hoe lastig is het om zo’n sfeer te creëren in een sporthal?

“Dat is best moeilijk. We proberen daar met het podium stappen in te zetten. Dat gaan de bezoekers dit jaar ook écht zien. Een podium vol led komt heel krachtig over in een kleine zaal. Maar er komt ook meer aankleding in de zaal. We willen het thema meer doorvoeren op het feest zelf. Veel gebruikmaken van video-elementen en led. Dat ziet er heel tof uit.”

Deze goede vooruitzichten moeten jullie een enorme boost geven.

“Zeker. De kern van het organiseren zit ‘m in het plezier. We werken veel met vrijwilligers, die allemaal hun stinkende best doen. Daar krijgen wij weer heel veel energie van. Samen komen we tot iets moois.”

Line-up Rebellion

B-Front, Caine, D-Sturb, Deluzion, Digital Punk, Frequencerz, NSCLT, Rebelion, Requiem, Sub Zero Project, Titan, Radical Redemption, Sub Sonik en MC Livid.

Tickets voor Rebellion zijn hier verkrijgbaar. Het evenement is ook opgenomen in de partytips (hardstyle/hardcore) voor november.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

REBiRTH Festival ’22: de terugkeer van onze vrijheid

REBiRTH Festival keerde het weekend van 8 t/m 10 april, na twee geannuleerde edities, terug naar de Raamse Akkers...

Hardstyle in april 2022: De tips van Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....