Sunnery James & Ryan Marciano sluiten ’topjaar 2017′ af in 013

-

Home » Biki90 » Sunnery James & Ryan Marciano sluiten ’topjaar 2017′ af in 013

Sunnery James & Ryan Marciano veroveren sinds 2009 de charts met hun eigen twist aan de welbekende house sound. 00:13, het nachtlabel van poppodium 013 in Tilburg, heeft het energieke duo weten te strikken voor een exclusieve clubnacht. Het is tevens hun laatste show van het jaar in Nederland. Samen met This is Our House blikt het duo terug op de mooiste hoogtepunten van afgelopen jaar. 

 

De heren zijn niet vreemd van Brabant. Al jaren staan ze op grote feesten als Extrema Outdoor en 7th Sunday Festival, maar ook in poppodia als 013 en de Effenaar. “De sfeer is altijd goed. Gemoedelijk, maar met enorme passie”, vertelt Sunnery. Ryan vond zijn grote liefde in Brabant. “Dus ik ben daar nog vaak te vinden. We wonen nu in Amsterdam, maar mijn schoonouders willen natuurlijk nog graag de kids zien.”

2017 was hét jaar van Sunnery James & Ryan Marciano, gevuld met alleen maar hoogtepunten. Zelf kijken zij ook op een hele positieve manier terug. “Afgelopen zomer was eigenlijk één groot hoogtepunt. We hebben op zoveel waanzinnige festivals mogen draaien. Daarnaast hadden we ook onze eigen avond in club Hï op Ibiza. Het was een hectische zomer, maar wel fantastisch. Iedere week ging het dak er wel af”, aldus Sunnery. Ryan voegt toe: “We hebben zoveel toffe dingen gedaan dat ik geen hoogtepunt kan kiezen. 2017 was voor ons een fantastisch jaar.”

Dit is onze droom. We zijn elke keer trots wanneer we daar iets van waar kunnen maken

De eerste stappen in de industrie verliepen zeer gemoedelijk. “Het begon voor mijn gevoel met het lef dat we hadden en de doelen die we voor ogen hadden”, vertelt Sunnery. In 2009 begon het balletje te rollen na releases op Dirty Dutch Music en Sneakerz Muzik, waarna in 2011 Spinnin’ om de hoek kwam kijken. Daarnaast droegen producties voor DOORN Records en Tiësto’s Musical Freedom ook bij aan het prille begin. Niet zonder succes. “Het waren eigenlijk meer sprongen dan stappen”, aldus Ryan.


Volg TIOH op Facebook


Roots

De sound van Sunnery James & Ryan Marciano valt onder de categorie house met een bijzondere twist. “We hebben allebei roots in Zuid-Amerika en groeiden op met verschillende muziekinvloeden. De housevibe en losse sfeer die het genre teweegbrengt, past het beste bij ons”, aldus Sunnery.

Ze groeiden op met invloeden van onder andere soul, disco en Caribische melodieën. Een combinatie van uptempo, vlotte ritmes en drums zorgen voor de energie die Sunnery en Ryan het publiek willen laten ervaren.

“Je moet die energie voelen. We willen niet alleen die drops die je continu hoort bij EDM. Wij proberen op onze eigen manier het publiek de muziek te laten voelen”, vertelt Sunnery. Ryan vult daarbij aan: “Tijdens onze sets nemen we de muzikale invloeden van vroeger ook mee, om ons publiek de verschillende stijlen te laten ervaren.”

Trance meets house

Opvallend was de samenwerking met Armin van Buuren, afgelopen zomer. De genres tussen deze producers verschillen enorm, maar het trio stond er voor de volle honderd procent achter om een ’trance meets house’ plaat op de markt te gaan brengen.

Het is een vak waarin je blijft leren

De track, genaamd ‘You Are’, groeide uit tot het zomeranthem van 2017. Daarnaast kreeg het duo samen met Armin van Buuren de eer om afgelopen zomer elke week een eigen avond de hosten bij club Hï in Ibiza.

“We vonden de track een goede manier om de shows nog specialer te maken”, vertelt Ryan. In ‘You Are’ komen de invloeden van Sunnery James & Ryan Marciano aan bod, gemixt met de welbekende trancesound die Armin van Buuren produceert.

“Hard work pays off. We zijn echt heel blij met het eindresultaat. We kennen elkaar al heel lang. Daar hadden we echt geluk mee, want dat scheelt wel in zo’n proces. Je zegt makkelijker wat je écht ergens van vindt, zonder politiek correct te zijn. Daarnaast vinden Ryan en ik vinden het ook gewoon heel tof om genres samen te brengen”, vult Sunnery aan.

Sexy By Nature

Een project dat begon onder de naam The Amazon Project, werd al vrij snel veranderd naar de naam Sexy By Nature. Mede door de fans is deze naam tot stand gekomen, omdat de muziek van het duo sexy werd genoemd. Sexy By Nature maakte haar debuut als radioshow, maar groeide uit tot shows in clubs en festivals.

Afgelopen jaar bereikte Sexy By Nature een hoogtepunt. De heren brachten het concept naar Tomorrowland, de tempel van festivalland. Een gekoesterde wens ging in vervulling. “We voelden dat de sfeer van de radioshow perfect zou zijn voor grotere shows”, aldus Ryan.

Sexy By Nature symboliseert de karakteristieke sound van het duo, gecombineerd met de gedachte over jezelf zijn. Sunnery legt uit: “Als je jezelf bent, ben je gewoon simpelweg het meest sexy. Je hoeft jezelf niet beter, mooier of leuker te maken dan je bent. Dat werkt gewoon niet. Met ons concept willen we overal een feestje neer kunnen zetten voor elk publiek.”

We willen niet alleen de drops die je zo vaak hoort bij EDM

Droom

Terwijl 2017 haar eindpunt bereikt, dromen de heren alvast over het nieuwe jaar. “2017 was een fantastisch jaar voor ons. Met een eigen vaste avond in Ibiza en alle andere geweldige shows die we hadden. Dit is onze droom. We zijn elke keer trots wanneer we daar iets van waar kunnen maken. Hopelijk kunnen we alle successen van 2017 evenaren in 2018”, licht Sunnery toe. Ryan vult aan: “Of juist daar nog dik overheen gaan.”

Vol ambitie kijken de heren uit naar het nieuwe jaar. “Het is en blijft een vak waarin je moet blijven leren. Ik hoop daarin alleen maar te kunnen blijven groeien”, vertelt Sunnery. “Voor het nieuwe jaar hoop ik dat we nog vettere shows neer kunnen gaan zetten en daarin te groeien”, vult Ryan aan.

013

Terwijl veel dj’s in de Randstad blijven, wijken Sunnery James & Ryan Marciano uit naar Tilburg voor hun laatste Nederlandse show van het jaar. Het Brabantse publiek wordt op zaterdag 23 december getrakteerd op een drie uur durende set van het duo,  met daarnaast gastoptredens van onder meer Benny Rodrigues en Ferreck Dawn.

De heren besloten zelf 013 te benaderen voor een terugkeer naar het poppodium. “We gaan een topfeestje neerzetten met z’n allen. Juist in december, zodat je even lekker los kunt gaan tussen alle verplichtingen door”, aldus Ryan. “Waarom in de Randstad blijven als er door de rest van het land ook goede zalen zijn? We vinden het belangrijk om goed aan te voelen welke muziek aanslaat bij het publiek. Die interactie gaat bepalen wat voor sfeer we gaan creëren. Maar het gaat één groot feest worden”, voegt Sunnery toe.


Sunnery James & Ryan Marciano

De clubnacht van Sunnery James & Ryan Marciano is op zaterdag 23 december in de 013 in Tilburg. De laatste kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Festival De Unie is de nieuwe house- en techno-traktatie van 013 Tilburg

Het outdoor seizoen mag dan voorbij zijn, dat wil niet zeggen dat de koudere maanden geen (indoor) festivals herbergen....