dinsdag, oktober 3, 2023

Supplementen tegen de dinsdagdip: wat beloven ze en wat zijn de verschillen?

-

Home » Features » Supplementen tegen de dinsdagdip: wat beloven ze en wat zijn de verschillen?

Je ziet de advertenties steeds vaker op je timeline. Producten die jouw verschrikkelijke dinsdagdip op bijna magische wijze laten verdwijnen. Het assortiment is verrassend groot. Door de kleurrijke verpakkingen en lijsten aan exotische ingrediënten, zie je haast door de bomen het bos niet meer. TIOH zoekt het verder voor jou uit en zet drie anti-dinsdagdip supplementen voor je op een rijtje.

Voordat de producten aan bod komen, is het goed om kort uit te leggen wat de dinsdagdip precies is. Tijdens het gebruik van MDMA (werkende stof in XTC) boor jij stevig je voorraad serotonine aan. Door al het dansen, verklaren van onvoorwaardelijke liefde en knarsen op het stokje van een lolly, heb je jouw voorraad flink uitgeput. Het lichaam heeft wat tijd nodig om je serotonine weer op peil te krijgen. Voldoende rust, een gezond dieet én supplementen kunnen je helpen om je dip te verminderen. Overigens is de dinsdagdip niet voor iedereen hetzelfde. Sommigen hebben er nauwelijks last van en anderen liggen een week op bed.

Supplementen

Hoewel er steeds meer festivalsupplementen op de markt komen, is het gebruik van producten om de dinsdagdip te bestrijden niet nieuw. Zo zou het nemen van magnesium voor het festival ervoor kunnen zorgen dat jij minder last krijgt van stijve kaken. 5-HTP is ook al een tijdje bekend bij ervaren XTC-gebruikers. Deze stof zorgt er namelijk voor dat je lichaam wat sneller serotonine aanmaakt. Na het festival kan je deze boost goed gebruiken. Echt groot onderzoek naar de werking van deze stoffen tegen de dinsdagdip blijft helaas nog uit. Vooral op fora en sociale media zijn veel feestgangers enthousiast over supplementengebruik bij herstel.

Met dat gegeven zijn de bedrijven aan de slag gegaan om de ultieme anti-dinsdagdip capsule op de markt te brengen. Ieder op zijn eigen manier en met een verschillend receptuur.


TRIPSITTER

Dinsdagdip I

Het eerste product van dit lijstje is Tripsitter. De missie van het bedrijf is veelbelovend; gezonder feesten, betere mood én minder brak. Dat doe je door Tripsitter vóór en na het MDMA-gebruik te slikken. Duidelijk is dat de formule, naar eigen zeggen, niet berust is op ‘onbewezen hippe producten’. Dit statement wordt ondersteund door een lange literatuurlijst op de website. In de capsules zitten verschillende mineralen, antioxidanten en adaptogenen. De kruiden ashwagandha en rozewortel zouden je stress en angst tijdens de dinsdagdip tegengaan. Voor party people met een heftige dip is dat een fijn gegeven.

Tripsitter wordt geleverd in zakjes met zes tabletten. Van de drie genoemde producten is Tripsitter de voordeligste met een prijs van €8,94,- (incl. verzendkosten).


GEEN DINSDAG DIP

Dinsdagdip II

Hopelijk doet de naam van het product wat het belooft. Ook hier dien je de capsules vóór en na het feest of festival in te nemen. Qua ingrediëntenlijst onderscheidt GEEN DINSDAG DIP zich duidelijk van Tripsitter. In de capsules van GEEN DINSDAG DIP zitten dan ook maar weinig Oosterse kalmeringsmiddelen. Tussen de ingrediënten staan naast magnesium stoffen als L-Tryptofaan en melatonine. Die eerste helpt bij aanmaak en regulatie van serotonine en melatonine kan helpen tegen een nacht plafonddienst.

In de groene verpakking, zitten vier kleine zakjes waar duidelijk op staat welke capsules je op welk moment moet nemen. Erg handig! GEEN DINSDAG DIP is te koop voor €12,- per zakje.


SKIP JE DIP!

Dinsdagdip III

SKIP JE DIP! is misschien wel het bekendste product uit dit rijtje. Dit komt door het bedrijf dat achter deze capsules zit; de Instagrampagina beFesti.. Ook hier is de belofte dat SKIP JE DIP! je energieker en gelukkiger laat voelen. De ingrediëntenlijst is duidelijk verschillend dan bij de twee bovenstaande producten. Naast de stoffen 5-HTP en L-Tryptofaan, zitten de capsules bomvol met vitamines. Dat scheelt weer een aantal mandarijnen en kiwi’s op de fruitschaal.

In een zakje SKIP JE DIP! zitten vijf capsules. Opvallend: SKIP JE DIP! neem je niet voor het festival in. Dit doe je pas minimaal 24 uur na het feesten. Voor een optimaal resultaat, doe je dit voor vijf dagen lang. Goedkoop zijn de capsules van beFesti. niet. Je betaalt €14,99,- voor één zakje SKIP JE DIP!.

>>> Check ook: 21×2021: het jaar van beFesti.


Meer over festivalsupplementen?

Heb jij ervaring met het gebruik van deze of soortgelijke supplementen? Stuur ons dan een DM of e-mail (redactie@tioh.nl). Binnenkort volgt er een review op TIOH!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...