vrijdag, december 8, 2023

IN BEELD (video): Mooi festivaldebuut voor Techno For Humanity

-

Home » Puinhoop Kollektiv » IN BEELD (video): Mooi festivaldebuut voor Techno For Humanity

Vele internationale headliners die kosteloos en letterlijk zij aan zij optraden voor goede doelen. En dat onder een zachte lentezon en in de exclusieve setting van recreatiegebied De Ster. Benefiet-event Techno For Humanity maakte zondag een geslaagd debuut in de open lucht. This Is Our House was aanwezig met een videoteam en maakte onderstaande impressie.

 

Zij aan zij

Niet eerder werd een benefiet-festival van zo’n omvang en met zoveel klinkende artiesten van de grond getrokken. Onder anderen Dubfire, Pan-Pot, Marcel Fengler, Seth Troxler, Amelie Lens en Hernan Cattaneo draaiden letterlijk zij aan zij op Techno For Humanity. Dat trok bij zijn debuut ongeveer 2.000 bezoekers.

De opbrengst van het evenement gaat volledig naar goede doelen. Dat betreft de Mobile School (onderwijs voor straatkinderen), Animal Rights BeNeLux en Last Night A DJ Saved My Life (hulp aan kinderen in nood).

Ieder goed doel was op Techno For Humanity gekoppeld aan een stage. Die werden weer gehost door partijen als Exhale (van Amelie Lens), Labyrinth Club en Krankenhaus.

Techno For Humanity festival

Spin-off

Maar daar houdt het niet mee voor Techno For Humanity. Initiatiefnemer Ugur Akkus liet vorige week via een interview op This Is Our House weten dat er spin-off op komst is.

‘Volgend jaar komen we sowieso terug met het festival. Daarnaast zijn we inmiddels in contact met het ministerie van Cultuur, om te kijken of we in Brussel een nieuw project kunnen lanceren: een hotel dat gerund wordt door vluchtelingen.’

Tot slot is er nog de mogelijkheid dat Techno For Humanity een satelliet-editie op Ibiza krijgt. Mede gedragen door Ida Engberg, die daar de helft van het jaar woont. In Sint-Niklaas kon ze er niet bij zijn. Maar in 2015 stond ze aan de basis van de eerste (indoor) editie van het benefiet-evenement in IKON.

Techno For Humanity festival


Meer beelden van Techno For Humanity?

Ga naar de Facebookpagina van het benefietfestival.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

House en techno in november: de maandtips van Casper Gout

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper...

Extrema Noir: indrukwekkende line-up voor nieuwjaarsevent

Jeff Mills, Amelie Lens, Len Faki, Adam Beyer en een tiental andere artiesten sieren de line-up van Extrema Noir,...