maandag, maart 4, 2024

Het beste uit het 2e jaar van This Is Our House

-

Home » Uncategorized » Het beste uit het 2e jaar van This Is Our House

Op 1 juli 2017 is het precies 2 jaar geleden dat This Is Our House op je lijn kwam. Aanvankelijk als ‘Our House’ en in bèta-versie, is het platform nu niet meer weg te denken uit het zuidelijke partylandschap. En wie jarig is trakteert. Naast This Is Our House Live #8 (op 6 juli met Keljet in BANK15 in Tilburg) en een mooie win-actie (stay tuned!), doen we dat ook met een jaaroverzicht. Ofwel: de 10 meest gelezen items uit het 2e jaar This Is Our House.

 

Exclusief in de studio

10. Ran-D over zijn X-Qlusive

De vlijtige volger is het misschien al opgevallen: bij This Is Our House zijn we na onze eerste verjaardag begonnen met het maken van eigen video-items. Zo belandden we al in een bubbelbad, en zo kwamen we in januari uit in de studio van Ran-D. De Brabantse hardstyle-artiest mocht kort daarna in de AFAS Live aantreden voor zijn eigen X-Qlusive, zeg maar de hoogmis voor solo-events in het genre.

>> Ran-D legt ook voor X-Qlusive de lat hoog

 

De Gekste: 24 uur door

9. Sluitingstijden Eindhoven verruimd

‘Eindhoven is definitief een grote stad geworden’, schreven we in maart van dit jaar. Kort na Tilburg was bekend geworden dat het ook in De Gekste langer feest kon worden. Tien keer per jaar (exclusief oud en nieuw) mogen ondernemers in de gebieden Markt, Stationsplein, Dommelstraat en Strijp-S tot 8:00 open blijven. Omdat de horeca in Eindhoven dan ook weer open mag, betekent dit feitelijk vrije openingstijden van 24 uur. Lesgo!

>> Ook doorbraak in openingstijden Eindhoven: feest mag 10 keer 24 uur door

 

Dano

Gevallen hardcorekoning

8. Column over de biografie van Dano

Afgelopen september verscheen ‘Wat De Fok Ouwe’. Het levensverhaal van Daniël Leeflang, beter bekend als dj Dano (foto boven). Het boek over de voormalige hardcorekoning is de ‘Kieft’ of ‘Ik Andy’ van de dance, schreef ik zelf in een column. Als puber hakte ik begin jaren ’90 zowaar nog een bijltje mee in de ontluikende hardcorescene en keek toen op tegen de Amsterdamse artiest. Daar was later weinig reden toe: Dano verloor zich totaal in geld, drugs en hoeren, lees je in het onthullende boek.

>> Dj Dano, van hardcorekoning tot bouwvakker


Volg TIOH op Facebook:


Moederschip verlaat Aquabest

7. Extrema Outdoor naar Wanroij

Ze lieten ons lang in het ongewisse. Even vroeg je je af of het oudste dancefestival van beneden de rivieren überhaupt nog wel doorging. Niets is minder waar, Extrema Outdoor komt dit jaar zelfs dubbel zo sterk voor de dag (want tweedaags, met camping). Alleen: niet meer op de vertrouwde locatie van Aquabest (foto onder). Maar op vakantiepark De Bergen in Wanroij, waar het al twee keer neerstreek met Mandala Festival.

>> Extrema Outdoor wordt meerdaags in Wanroij: ‘Exclusiviteit terug’

 

Geen tijd te verliezen

6. De Tijdmachine in het Klokgebouw

Hoewel het bedrijf achter het evenement inmiddels failliet is, is in september 2016 met De Tijdmachine in het Klokgebouw nog een heel mooi teken van leven gegeven. We spraken de organisatie over de eerste editie in het zuiden, het goede gevoel bij Eindhoven en natuurlijk de nostalgische gevoelens. “Het gaat muzikaal allemaal vrij hard tegenwoordig. Op De Tijdmachine is het lieflijker.”

Dat het evenement na 4 jaar een begrip was geworden, bleek wel uit de vele malen dat het verhaal gelezen en gedeeld werd. Wellicht dat De Tijdmachine overigens wel gewoon terugkomt!

>> De Tijdmachine: ‘Hardstyle zoals hardstyle bedoeld was’

 

Hoe hard het kan gaan

5. EHBO’ers over partydrugs

Nederland loopt niet alleen voor de troepen uit op het gebied van dj’s en events, maar ook qua drugspreventie. Toch gaat het veel veldwerkers niet ver genoeg, zeker nu de markt der partydrugs almaar complexer wordt, en de gebruiker jonger. This Is Our House sprak met 2 ervaren EHBO’ers over hun soms schokkende ervaringen met gebruikers op party’s, en over hoe het aantal drugs-incidenten verminderd kan worden. Een verhaal over (te) hard gaan dat zelf ook hard ging, en zelfs de nieuwssites van een aantal dagbladen haalde.

>> EHBO’ers: ‘Meer openheid over partydrugs, pillentest moet terug’

Partydrugs

Sit-down met Mr. Confetti

4. FeestDJRuud’s Grote Uitzwaaiverhaal

Zijn confettikanonnen zwijgen inmiddels al een hele tijd. Waarschijnlijk – maar zeg nooit nóóit – voorgoed. FeestDJRuud ging, DOLF kwam. Maar kort voor zijn grote apotheose in de HMH met Feest To Black, hadden wij nog een lange, exclusieve sit-down met de Limburgse feestmeester, die aan de wieg stond van een hele beweging van guilty pleasures-acts. Het gaf zoveel mooie oogst, dat we er een tweeluik aan wijdden, waarin FeestDJRuud openhartig terugblikte op zijn meest knotsgekke momenten.

>> Van Solar tot Mallorca: De 11 gekste stations van FeestDJRuud

 

Licht uit in de Lichtstad

3. Klappen voor clubscene Eindhoven 

De tweede presentie van de Eindhovense clubscene in deze top-10. Maar deze was minder florissant. Maar je zou ook kunnen zeggen: het ene leidde tot het andere. Mede door de/onze publiciteit over het sluiten van Club Arcade, de nieuwe koers van het Tuchthuis en het wegvallen van enkele broedplaatsen is er in de Lichtstad weer licht gaan gloren aan het eind van de tunnel. Niet in de laatste plaats door een daarmee samenhangende lobby voor ruimere nachten. Hoe dan ook, er kwam weer meer levendigheid in Eindhoven, met onder meer bovengenoemde proef met ruimere openingstijden.

>> Clubscene Eindhoven krijgt almaar hardere klappen

Bye bye, EYE

2. Nieuwe club komt, gaat (en komt weer terug?) in Tilburg

Als er dan – tegen de trend – weer eens een nieuwe club op-popt, doet hoop leven. Dat bewees Club EYE tenminste wel, toen ze in februari van dit jaar openden in Tilburg. Met enige bombarie, dat wel. “De toekomst van Club EYE is de toekomst van het uitgaan in Tilburg”, aldus de manager in een veelgelezen interview op This Is Our House. Helaas mocht die toekomst niet lang duren, als het al ooit feest was onder het Pieter Vreedeplein. Na 4 maanden sloot de club weer de deuren.

(Sidenote 1: de toekomst in Tilburg is er niet minder rooskleurig op geworden. Dat bewees ons tweeluik over de partyscene in de stad wel)
(Note 2: Er schijnt een doorstart onder een nieuwe eigenaar aan te komen, aldus Club EYE in een reply op onze Facebookpost)

>> Club EYE opent haar ogen voor Tilburg

 

Intents Festival 2017

Klinkende cijfers

1. Intents Festival opnieuw ‘winnaar’

Net als na 1 jaar This Is Our House staat ook bij onze 2e verjaardag een verhaal over Intents Festival bovenaan onze lijst met meestgelezen items. Was dat vorig jaar de feature over de kunst van Intents om te vernieuwen en uit te pakken met thema’s, ditmaal topt het item in aanloop naar de geweldige 2017-editie de rangschikking. Daarin zetten we de meest uiteenlopende feitjes over het evenement in Oisterwijk op een rij. De indrukwekkende cijfers over onder meer bezoekers, techniek en artiesten voedden massaal de voorpret richting Intents Festival. Het verhaal werd bijna 10.000 keer gelezen.

>> Wat je nog niet wist over Intents Festival 2017

 


This Is Our House 2 jaar: feest in BANK15

Om onze 2e verjaardag in stijl te vieren, houden we op 6 juli een editie van This Is Our House Live op ons thuishonk: BANK15 in Tilburg. Special guest is Keljet, eind 2016 nog Serious Talent op 3FM en dit seizoen onder meer te vinden op de podia van Solar Weekend en Emporium.

>> Event-page

This Is Our House Live

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

This Is Our House heeft nieuwe website: TIOH.nl

De oplettende lezers onder jullie hebben het vast al gezien: This Is Our House is verhuisd! Vanaf heden zijn...

TIOH’s Electronic Music Challenge: Beluister de playlist!

This Is Our House bestond op 1 juli 2020 exact 5 jaar! In de aanloop naar onze verjaardag hebben...