maandag, december 4, 2023

De 16 populairste artikelen van 2016 op This Is Our House (#1)

-

Home » Uncategorized » De 16 populairste artikelen van 2016 op This Is Our House (#1)

Het eerste volle kalenderjaar van This Is Our House zit er op. 2016 was het jaar waarin we op eigen benen kwamen te staan (gevierd met een mooi feestje met en in de Effenaar), waarin ons team werd versterkt met een paar fijne nieuwe huisgenoten en waarin we startten met This Is Our House Live. Vooral waren we uiteraard in de weer met het maken van content voor jullie. Gelukkig viel die vaak in de smaak. In 2 delen serveren we je de 16 meestgelezen items van 2016, vandaag de eerste helft.

16. B-Front

‘X-Qlusive kan op geen beter moment komen’

“Dit is een eerbetoon aan jezelf als artiest.” Het waren de woorden van Bob van der Palen (B-Front) in een uitgebreid interview dat we met hem hadden in de aanloop naar X-Qlusive B-Front. Het werd een openhartig interview, waarin de Veldhovenaar onder meer sprak over de periode waarin hij worstelde met de druk die het draaien met zich meebracht. Maar natuurlijk ging het ook over die magische nacht in de Heineken Music Hall.

B-Front

15. Festivalseizoen 2016

5 verhalen over trends en ontwikkelingen

Afgelopen lente werd een (over)vol seizoen vol zuidelijke dancefestivals afgetrapt. Wij signaleerden 5 trends en ontwikkelingen die niet te missen waren. Van de moordende concurrentie (met slachtoffers), wapenen tegen het weer en duurzaamheid tot de laatste muzikale ontwikkelingen. Vijf veelgelezen verhalen, de samenvatting (met doorlink naar alle losse delen) vind je hier.

14. Arcade Eindhoven

Is er nog (club)leven in de 5e stad van het land? 

Pas sinds kort heeft de 5e stad van het land weer een club (hoewel een pop-up), maar lange tijd moest Eindhoven het zonder een vast honk voor kwalitatieve house en techno stellen. Arcade wist ondanks tomeloze inzet en vaak mooie programmering het hoofd niet boven water te houden. Op onder meer onze socials leidde het tot flinke discussies, met een wethouder die uiteindelijk toezegde zich hard te maken voor een sterkere clubscene. Daar is nog niet veel van te merken, overigens…

13. Intents Festival

Deze trailer is anders dan anders

Een trailer in de vorm van een commercial, dat hadden we nog niet eerder gezien. Stichting de Kloontjes, organisator van Intents Festival, wilde op deze manier ‘op een vernieuwende en verfrissende manier de spanning richting het festival opbouwen’. En dat lukte.

Intents Festival

12. Decibel Outdoor

COLUMN: mijn ‘Paradise City’

Decibel Outdoor was in 2010 het eerste grote feest van onze huisstuiterbal Bart Elzendoorn. Het was het startschot voor zijn partycarrière en daarom is Decibel zijn ‘Paradise City’. Afgelopen zomer bracht hij in zijn column een ode aan Decibel.

11. DJ Mag Top 100

Tijd om af te kicken? 

Voor het 3e jaar op rij kon hoofdredacteur Mark van Bergen zich niet inhouden, en ageerde hij in een opinie-artikel tegen de doorgeslagen invloed van de DJ Mag Top 100. Hij kreeg veel bijval voor zijn 5 redenen om af te kicken van de ‘doping van de dance’. “De winnaar is niet de beste dj, veel dj’s willen de lijst zelf ook niet en programmeringen raken eenzijdig.”

10. Partydrugs

Steeds uitdagender voor gebruiker en bestrijder

Het zijn – nog steeds – pittige tijden voor de drugspreventie. Terwijl organisaties onder invloed zijn van bezuinigingen, wordt de middelenmarkt alleen maar complexer. We interviewden Charles Dorpmans van Novadic-Kentron, dé drugswatcher van Brabant. “De trend lijkt: we willen na 30 jaar MDMA weer wat meer van de wap.”

9. DJ Dano

COLUMN: Van hardcore-king tot bouwvakker

In september verscheen ‘Wat De Fok Ouwe’, het boek over hardcore-dj Dano. Onze hoofdredacteur, die in zijn begindagen zowaar nog een bijltje meehakte in de ontluikende scene, las door zijn persoonlijke bril het bizarre levensverhaal vol drugs en rock-‘n-roll. “Op de top van zijn roem durft Dano soms door faalangst en paranoia niet meer het podium op. En de fortuinen die hij verdient knalt hij erdoorheen aan vakanties en hoeren – als hij ze niet door zijn neus jaagt.”

 

>> Zie ook: Deel 2, de 8 best gelezen artikelen op This Is Our House <<

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

This Is Our House zoekt stagiair(e) Marketing & Communicatie

This Is Our House is een Nederlandstalig mediaplatform dat zich richt op het publiceren van kwalitatieve content over elektronische...