vrijdag, december 8, 2023

This Is Our House Live 8: Keljet @ BANK15 (full set + interview)

-

Home » Biki90 » This Is Our House Live 8: Keljet @ BANK15 (full set + interview)

De boys van Keljet (Koen Mestrum en Teun Pranger) stonden centraal op de 8e editie van This Is Our House Live, op donderdag 6 juli in BANK15. Op ons thuishonk in hartje Tilburg vierden we meteen ook onze 2e verjaardag. Keljet, bekend geworden als Serious Talent op 3FM, trad op met een dj-set, maar de gitaar van Koen kwam ook nog even tevoorschijn. Na de livestream op de avond zelf vind je hier de complete videoregistratie, plus een interview met Teun.

 

Muziek is muziek, maar als er een bijsluiter zou moeten komen voor jullie set op This Is Our House Live, hoe zouden jullie die dan omschrijven?

Teun: “Als de clubkant van Keljet. Onze mixtapes starten vaak rond de 100 BPM en eindigen rond de 124, maar als we in een donkere, rokerige ruimte aan de slag mogen dan starten we vaak al rond de 120 BPM. House met een duidelijk hoorbare invloed van disco en oude synths.”

We hoorden ook diverse eigen Keljet-tracks voorbijkomen. Proberen jullie die altijd te verwerken in sets?

“We willen altijd wel eigen werk draaien in de dj sets, het is tof om de dingen waar je op zit te broeden in de studio ook daadwerkelijk aan mensen kunt laten horen. We hebben niet te klagen over de streamingcijfers op Spotify, maar het is toch mooier als je meteen de reactie van het publiek op je tracks ziet. Iemand die euforisch zijn handen in de lucht gooit is mooier dan 10.000 streams op Spotify.”

Iemand die euforisch zijn handen in de lucht gooit is mooier dan 10.000 streams op Spotify

Keljet

De gitaar kwam ook een paar keer tevoorschijn. Jullie manier om toch nog een live elementje aan de dj-set te geven?

“Vanaf dag één hebben we de gitaar meegenomen naar onze dj sets. Ik was zelf al langere tijd actief als dj, maar Koen zijn achtergrond is die van gitarist. Dus voor ons was het heel natuurlijk om, wanneer we samen een gig hadden in die samenstelling achter de decks te gaan staan. Naarmate onze sound iets steviger werd ontdekten we dat het soms lastig was om de gitaar in te passen dus heeft Koen het draaien verrassend snel opgepakt. Daardoor komt de gitaar nu nog maar af en toe tevoorschijn bij onze gigs.”

In oktober werden jullie gelanceerd als Serious Talent op 3FM. Wat heeft dit jullie zoal gebracht?

“Dit was een grote verrassing voor ons, waar we erg blij mee waren en nog steeds zijn. 3FM heeft de vorige single, Love At First Sight, en de huidige single Leap of Faith flinke support gegeven. We komen ongeveer 3 keer per dag voorbij op 3FM, daar zijn we wel trots op. Het blijft bijzonder dat wanneer je in de auto zit en naar de radio luistert je ineens je eigen muziek voorbij hoort komen. Ook SLAM! heeft ons inmiddels op de radar, we zitten af en toe in hun mixmarathon.”

Als iemand zich geroepen voelt als onze nieuwe boeker: we zijn beschikbaar!

“We waren wel wat teleurgesteld over het aantal boekingen dat volgt uit de airplay die we krijgen. We hebben mede hierdoor ook besloten uit te kijken naar een andere boeker. Dus als iemand zich geroepen voelt: we zijn beschikbaar!”

Hoe en wanneer zijn jullie ooit de (dance)muziek in gerold, en uiteindelijk op elkaars pad gekomen?

“We zaten samen op de middelbare school, al trokken we toen niet echt veel met elkaar op. Ik maakte vroeger veel Dirty House-achtige dingen samen met Dirk alias Funk D. Koen speelde juist in rockbands op de middelbare school. Toen we tijdens onze studie in hetzelfde voetbalteam speelden leek het ons wel tof om eens samen wat te gaan prutsen in de studio. Daar is de sound van Keljet begonnen.”

Wat waren tot nu toe hoogtepunten?

“We stonden dit jaar vroeg op de dag op de mainstage van Emporium, voor grote namen als Dimitri Vegas & Like Mike en Ingrosso. Internationale boekingen in Jakarta en Londen waren natuurlijk ook bijzonder, heel vet om mee te maken.”

“Verder waren er eigenlijk nog best veel hoogtepunten: de eerste airplay die we kregen op 3FM, het tekenen van een deal bij Universal, Serious Talent worden, te gast zijn in het Glazen Huis. De eerste keer onze set in de mixmarathon op SLAM!. En gevraagd worden voor This Is Our House Live natuurlijk.”

Waar of uit wie halen jullie muzikale inspiratie?

“Uit heel veel verschillende hoeken. Disco-invloed is altijd hoorbaar, maar ook steviger housewerk kan ons raken. Soms wil je wat meer uplifting, soms wat donkerder en steviger. Als je onze tapes luistert – ze staan allemaal op Soundcloud – hoor je heel duidelijk die brede interesse in muziek terug. Alle tempo’s, best veel pop-invloed maar toch ook herkenbaar.”

Wat gloort er aan de horizon voor Keljet. Wat is de ambitie?

“Een zomer met 50 festivals in binnen- en buitenland in de agenda, met 6 tracks tegelijk in de Spotify-hitlijst en zoveel geld dat we een fatsoenlijke spits kunnen kopen voor NEC. Dat laatste is het belangrijkste.”


Keljet

Meer Keljet

www.facebook.com/keljet

www.soundcloud.com/keljet

www.instagram.com/keljet

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...