vrijdag, december 8, 2023

De meestgelezen items op This Is Our House in 2017

-

Home » Uncategorized » De meestgelezen items op This Is Our House in 2017

Het tweede volle kalenderjaar van This Is Our House zit er op. In 2017 tikten we onze vingers nog blauwer dan het jaar ervoor, met vrijwel iedere (werk)dag content. Gelukkig viel die vaak in de smaak. Als toetje van het jaar: de meestgelezen items van 2017.

10. Ugur Akkus

Interview met de Don van de bloeiende Vlaamse scene

Hij geldt als een van dé drijvende krachten in de opbloeiende Vlaamse partyscene. Ugur Akkus is directeur van Labyrinth (club, artiestenbureau en sinds afgelopen zomer ook een festival in Kroatië) én van Extrema Outdoor Belgium. Wij spraken Ugur Akkus over zijn niet aflatende passie. “Ik leef voor deze wereld.”

Ugur Akkus

9. Eventcentre

Grote nieuwe indoorhal op Aquabest opent kansen

Met het Eventcentre op Aquabest kreeg Zuid-Nederland er dit jaar haast onopgemerkt een grote nieuwe evenementenlocatie bij. Initiator is Jochem van Pelt van First Vision (o.a. Lakedance), die naast dancefeesten ook evenementen in de breedste zin van het woord welkom wil heten. This Is Our House mocht exclusief vast een kijkje nemen in het nieuwe Eventcentre.

8. PKHS

Nieuwe technoclub in Tilburg op plek van Zino Live

Mooie primeurtjes scoren altijd goed. In 2017 hadden we er ook weer een paar. En omdat (door de initiators zelf) al zolang geteased werd over de komst van een grote nieuwe technoclub in Tilburg, was dit nieuws over de locatie en de naam PKHS een echte klapper. Niet veel later hadden we ook het eerste grote interview met de twee drijvende krachten achter PKHS, die na zo’n half jaar nog steeds flink bezig zijn op voor zuidelijke begrippen heilige party-grond.

PKHS

7. Indoor festivals

Steeds vaker festivaltijden op binnenfeesten in de koude maanden

We zitten weer vol in het indoorseizoen, inmiddels. Maar feesten tot de kleine uurtjes in een club of op een feest is allang niet meer de hele realiteit. Festivals in de koude(re) maanden zijn geen uitzondering, zoals onlangs nog PLOEGENDIENST (foto onder). Steeds meer organisaties kiezen er ook voor om hun indoorfeesten overdag te houden. This Is Our House maakte een verfrissend rondje langs enkele organisatoren die in de wintermaanden overdag uitpakken met hun feest.

PLOEGENDIENST Winterfestival

6. Celebrate Life

Ook tweede boek over ID&T is een juweel over de dancecultuur

Daags voor de allerlaatste Sensation in de Arena verscheen in juli ‘Celebrate Life’. Wij kregen het 2e boek over ID&T al eerder te lezen, en maakten een veelgelezen bespreking. In ‘Celebrate Life’ reis je via ruim 750 pagina’s in woord en beeld door de verbluffende geschiedenis van Nederlands grootste dance-organisatie. Die verrees, neerging én uiteindelijk weer gered werd door de meest onderscheidende van alle Nederlandse genres, zo lezen we: de harde stijlen. Maar wat ging het er achter de schermen ook hard aan toe, soms…

5. Partydrugs

EHBO’ers: ‘Meer openheid over partydrugs, pillentest moet terug’

Als we over drugs schrijven op This Is Our House, dan wordt dat steevast – excuseer de omschrijving – flink geconsumeerd. Maar wij zijn niet van het click-bait hier in huis, het moet wel ergens over gaan. En de twee EHBO’ers die wij spraken, hadden zeker een boodschap. Nu de markt der partydrugs almaar complexer wordt, en de gebruiker jonger, pleitten ze voor meer openheid. Zodat leed als sterfgevallen, die ze beiden zelf meemaakten, vaker voorkomen kan worden.

4. Oordoppen en tinnitus

Van de party-hemel naar een diepe dip door gehoorschade

Het was in 2016 al een high score, onze oordoppentest. Maar hier blijven partypeople nu eenmaal op googlen. Niet gek: tinnitus is in ‘partyland Nederland’ aan het uitgroeien tot een ware volksziekte. De halve dansvloer loopt rond met een blijvende piep en/of ruis als gevolg van gehoorschade door teveel decibellen. Ook de vriendin van onze huisbaas werd getroffen. Hij schreef een persoonlijk verhaal over haar diepe mentale dip door tinnitus, een artikel dat ook veelvuldig werd gelezen en gedeeld. Wacht niet op de piep, investeer in een paar goede doppen!

ILoveMyEars

3. Club EYE

Zaak sloot na 4 maanden al weer de deuren, maar opvolger Fix doet het goed

De opening van een nieuwe club is – zeker tegen de huidige trend in – iets bijzonders. De verwachtingen werden ook flink opgeschroefd. Niet in de laatste plaats door de initiators (‘De toekomst van Club EYE is de toekomst van het uitgaan in Tilburg‘).

Helaas was de trend club EYE niet gunstig gezind. Na 4 maanden viel het doek al weer voor de zaak aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Het goede nieuws: de opvolger, Club Fix, doet het heel goed door te focussen op r&b en urban. En de toekomst van het uitgaan in Tilburg ziet er nog steeds goed uit, blijkt uit o.a. het eerder genoemde PKHS en onze eerdere rondgang met 5 van Tilburgs grootste partybazen.


Volg TIOH op Facebook:


2. Tiësto

Tiësto naar Breda met nieuwe jeugd in liefde en muziek

Vers van de pers, maar deze ging letterlijk de hele wereld over. Het komt ook niet iedere dag voor dat we zo’n grootheid als Tiësto interviewen. Maar Tijs Verwest is naast een man van de wereld ook iemand die thuis koestert. Hij greep zijn recente optreden op Breepark aan om 10 goede doelen uit zijn thuisstad blij te maken en stond ons als media uit zijn bakermat uitgebreid te woord. Om ons artikel daarna meermaals onder de aandacht te brengen van zijn miljoenen volgers. Of je nu (nog) van zijn muziek houdt of niet, Tiësto was de eerste echte dj-international en heeft veel slipstream gegenereerd.

Tiesto Tomorrowland

1. Awakenings

Awakenings met ‘killer line-up’ terug naar Klokgebouw in Eindhoven

Een killer-post bevestigde deze omschrijving in onze kopregel. Een post die op Facebook dik 155.000 mensen bereikte (jawel, organisch!), da’s bijna een op de 100 Nederlanders. Van wie een hele hoop ook níet van techno houden. De liefhebbers moeten het dus zo’n beetje allemaal meegekregen hebben. Awakenings nam dan ook niet eerder zo veel kanonnen mee naar het zuiden als komende januari. Een winnende line-up dus, in meerdere opzichten…

>> Zie ook Awakenings: 20 jaar top-techno verpakt in een prachtboek <<

Awakenings Eindhoven

De top 10 in de hardere stijlen vind je in dit overzicht


This Is Our House

Vergeet niet This Is Our House te volgen op onze socials: Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

This Is Our House heeft nieuwe website: TIOH.nl

De oplettende lezers onder jullie hebben het vast al gezien: This Is Our House is verhuisd! Vanaf heden zijn...

TIOH’s Electronic Music Challenge: Beluister de playlist!

This Is Our House bestond op 1 juli 2020 exact 5 jaar! In de aanloop naar onze verjaardag hebben...