zaterdag, september 23, 2023

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Peter Dijk

-

Home » Features » Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Peter Dijk

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1 september gaan we verder als PR-service House Of Content. Maar niet voordat we met enkele van onze Huisgenoten nog even terugblikken naar de hoogtepunten uit onze rijke archieven. Wat waren voor hen de mooiste tracks, events en herinneringen uit het tijdperk TIOH? Vandaag: de selectie van melodic/deep house-specialist Peter Dijk.

DE BESTE TRACKS

Jimpster – Soul Spectral (Freerange Records, 2021)

Als er iemand is die deep house ademt, is het Jamie Odell a.k.a. Jimpster. Dat is ook precies de reden dat Jimpster in mijn top 3 hoort. Hij stelt in zijn livesets zelden teleur en eigenlijk zijn al zijn releases voltreffers. De producties en remixen staan garant voor warme, soulvolle deep house. Na het beluisteren van Soul Spectrum blijkt opnieuw hoe Jimpster na 25 jaar zijn eigen sound heeft weten te ontwikkelen. Zijn labels Freerange en Delusions of Grandeur hebben o.a. DamSwindle (a.k.a. Detroit Swindle) helpen doorbreken. Jimpster heeft opnieuw zichzelf overtroffen en een fantastische EP afgeleverd die symbool staat voor warme soulvolle deephouse.

Robert Babicz – Sympathy, Breaks Mix (Babiczstyle, 2021)

De Poolse Duitser Robert Babicz brengt al releases uit sinds 1990 en de reden dat juist deze plaat in mijn top 3 van hoogtepunten thuishoort is het feit dat hij weigert om zich in een hokje te laten stoppen. Dat is goed terug te horen in de breaks rmx van Babicz zelf. Een mooie, gelaagde productie en ook een melodieuze en diepe sound. Getipt in 2021 maar tijdloze muziek wat mij betreft.

Lopezhouse – Düsseldorf (Bedrock Records, 2020)

Last but not least. We eindigen de top 3 met een plaat waarmee mijn maandelijkse tiplijst ooit begon in 2020: de EP Sunburst van het Spaanse duo Lopezhouse uit La Mancha. Ze staan bekend om hun unieke, eigen sound met elementen van o.a. Krautrock, psychedelica. Bij het beluisteren van de track Düsseldorf (subtiele verwijzing naar Kraftwerk) komen hypnotiserend en trippy als omschrijving nog het meeste in de buurt. Pink Floyd-house met een twist!

DE BESTE EVENTS

Extrema Outdoor NL, Ensuite Stage (2015)

De editie van 2015 van het inmiddels (in Nederland) ter ziele gegane Extrema Outdoor in Best was er een voor in de boeken. Prachtig weer, fijne mensen en een gevarieerde line-up waar op de 20 Years Of Love Stage het 20-jarig jubileum van de organisatie zelf werd gevierd. Maar het allermooiste slotakkoord was toch te horen en te zien op de Ensuite stage. Publiekslieveling Danny Howells (hier ons interview) draaide bij zonsondergang een schitterende set waar vervolgens Guy J verder op voortborduurde en nog verder de diepte zocht. Het was het moment waarop alles samenkwam wat een festival met gelijkgestemden de moeite waard maakt.

Tunnelvisions / Sasha + Digweed at Lofi Amsterdam (2020)

Een van de laatste clubnachten – zoniet de laatste – voordat de boel op slot ging door de pandemie. Tunnelvisions – wij mochten die nacht met ze mee op tour – had de eer de zaal op te warmen en dat deden ze met verve voordat Digweed en een benevelde Sasha het podium opstapten. Die vervolgens alsnog een meesterlijke set lieten horen en de zaal mee op sleeptouw namen. Achteraf bezien was dit optreden misschien wel tegelijk het startsein voor een nieuwe periode omdat een klein jaar later Tunnelvisions besloot uit elkaar te gaan en nieuwe muzikale wegen in te slaan.

West&Hill / Âme at Complex Maastricht (2019)

Glenn Westenberg, beter bekend als West&Hill, is resident in Complex Maastricht. Vier geleden mocht hij op een koude winteravond de zaal opwarmen voor headliner Âme en dat deed hij met verve. Langzaam maar trefzeker wist hij de temperatuur op te schroeven en de zaal mee te krijgen. Vervolgens wist Âme in de persoon van Kristian Beyer een gedenkwaardige set neer te zetten. Dansbaar maar tegelijk atypische house in de breedste zin. Knap om te zien en te horen hoe Âme het afgelopen decennium een volledig eigen muzikale clubsound heeft weten te creëren.


MEER HOOGTEPUNTEN

Houd onze website en socials in de gaten voor de all time hoogtepunten van onze andere Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...