zaterdag, februari 24, 2024

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Erwin Herkelman

-

Home » Features » Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Erwin Herkelman

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1 september gaan we verder als PR-service House Of Content. Maar niet voordat we met enkele van onze Huisgenoten nog even terugblikken naar de hoogtepunten uit onze rijke archieven. Wat waren voor hen de mooiste tracks, events en herinneringen uit het tijdperk TIOH? Vandaag: de selectie van van trance-specialist Erwin Herkelman.

DE BESTE TRACKS

Gareth Emery feat. Annabel – Love you for all time

Tranen had ik in mijn ogen in 2022. En nu, meer dan een jaar later, houd ik het wederom niet droog als ik de clip weer eens een keertje bekijk. Want die blijft indrukwekkend! En dat, in combinatie met die heerlijke track en de breekbare stem van Annabel zorgt voor kippenvel over heel mijn lijf. Een prachtig meesterwerk van mijn favoriete DJ: de eigenzinninge Gareth Emery. 

Helaas heeft het nummer niet de credits gehad die het naar mijn bescheiden mening verdiende. Op een festival heb ik het nooit gehoord en het stond zelfs niet in de keuzelijst voor de A State of Trance Tune of the Year. En dus grijp ik deze gelegenheid aan om dat fantastische nummer toch maar weer in de spotlights te zetten. Gaat dat zien!

Estuera – Anaphora

Toen het voorbij kwam tijdens mijn zoektocht naar de nieuwste trance voor juni 2021 was ik al bij de eerste tonen verkocht. Hoofdingrediënten: een heerlijke kick, een fijne synth en een fantastisch vormgegeven melodie. Maar dat was trance-veteraan Jonas Steur ook wel toevertrouwd. 

Maar bij die heerlijke kick en die fantastisch vormgegeven melodie bleef het niet. Want de producer had halverwege het nummer nog een extra verrassing voor de luisteraar in petto. Een bijzonder áángename verrassing! Anaphora mocht dan ook niet ontbreken in mijn This Is Our House top-3.

Will Atkinson – Last night in Ibiza

Toen ik in september 2020 het idee voor de nieuwe releases-rubriek opperde tijdens mijn eerste TIOH-redactievergaderingen werd het direct omarmd. En dus moest ik aan de slag. Maar een van de tips voor die eerste editie wist ik al: Will Atkinson – Last Night In Ibiza. Het was een stukje jeugdsentiment. Want DJ Rolando’s ‘Knights Of The Jaguar’ is toch wel een house-klassieker van formaat. En als je daar als betrekkelijk nieuwe trance-producer een eigen remix van wil maken, dan heb je wel lef. Maar de versie van Will Atkinson is uiteindelijk een briljante track geworden waar nostalgie en hedendaagse trance hand in hand gingen.

DE BESTE EVENTS

Essence of Trance boottrip – 2021

Daar stonden we dan, op de kade van de Batavia-haven in Lelystad, niet echt wetende wat ons te wachten stond. Natuurlijk, de line-up was prima met als hoofdact RAM en ook het weer was fantastisch. Een graadje of 24, amper wind. Het was ook nog eens overzichtelijk: het duurde van 16:00 tot 20:00 uur. Maar ja, we hadden iets dergelijks nog niet eerder meegemaakt. 

Het zou mijn mooiste ‘festival’-ervaring ooit worden. Een beperkt gezelschap van 100 gelijkgestemden, dáár, samen, op die indrukwekkende driemaster, genietend van de heerlijkste trance die over het IJsselmeer klonk. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Trance hoogtepunten

Extrema Extra – 2021

Het was ongelooflijk. Het was volop zomer in 2021 en in Nederland was alles op slot. Na het Dansen met Janssen- debacle schoot onze regering in de kramp en verbood direct alle festivals. Terwijl er in april nog een testfestival geweest met bemoedigende resultaten. 

Alle geplande evenementen moesten direct geannuleerd worden. Een grote teleurstelling voor iedereen, waaronder ik, die zich erop verheugd had om éindelijk weer eens een feestje te kunnen vieren. Maar… In België had de regering, ironisch genoeg mede naar aanleiding van de bemoedigende resultaten uit Nederland besloten om deze wél door te laten gaan. En omdat we wel heel graag weer eens een feestje wilden vieren, togen we naar Extrema Outdoor België in Houthalen. 

Het was onwerkelijk… na anderhalf jaar weer met zoveel mensen bij elkaar genieten van de muziek die op diverse podia eindelijk weer uit de boxen schalde. Prachtig!

A State of Trance 1000 – 2023

We hadden er héél veel zin in. Februari 2021 zou het A State Of Trance 1000-festival in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvinden. In 2020 hadden we nog nét de 950ste editie gevierd en dit bijzondere jubileum was de kers op de taart. Armin van Buuren pakte dan ook flink uit met niet alleen een groot festival zaterdagnacht, maar óók de vrijdagavond daarvóór vol trance-classics. Daar móest ik allebei bij zijn. 

Maar een jaar vóór het zover was werden we onaangenaam verrast door een virus dat ons meer dan twee jaar in de greep zou houden. En met angst en beven wachtten we het af: zou het doorgaan of niet? Nee dus. Het evenement werd verplaatst, en nog een keer verplaatst, om uiteindelijk in 2023 pas te worden gevierd. 

Terwijl A State of Trance 1100 al op de radio had geklonken, was het begin maart van dit jaar dan toch zover. We vierden de 1000ste editie van de beroemde radioshow in de Jaarbeurs. En het begon veelbelovend: de classics-avond was één groot feest van herkenning en we vroegen ons hardop af of dit wel overtroffen kon worden met het eigenlijke festival de nacht erop. En dat lukte wonderwel. Het festival overtrof al onze verwachtingen. Een geweldige herinnering!


MEER HOOGTEPUNTEN

Houd onze website en socials in de gaten voor de all time hoogtepunten van onze andere Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...