vrijdag, juni 18, 2021
HomeFeatures'Attentsiooon!!' De party-attracties van de Tilburgse Kermis

‘Attentsiooon!!’ De party-attracties van de Tilburgse Kermis

-

Zwieren, zwaaien, zweven én goede feestjes beleven. In Tilburg is het eind juli altijd nauw met elkaar verbonden tijdens de Tilburgse Kermis. De maandag ervan kennen we als het zuurstokroze epicentrum van het grootste evenement van Kruikenstad. En Draaimolen als de bekendste, vleesgeworden party-attractie. Maar tijdens de bekende tiendaagse van Tilburg kun je op nog meer plekken en dagen terecht voor een fijne fuif. We zetten een aantal feestjes tijdens de Tilburgse Kermis op een rij.

 

Desperados Road Show

21-30 juli, naast MIDI Theater, Heuvelring 108

- Advertisement -

Grote nieuwkomer onder de party-attracties dit jaar. Het zoete biermerk is al niet meer weg te denken uit de festivalweides, maar spreidt zijn vleugels nog verder uit met een road show.

8 dagen lang maar liefst is het (strand)bal in het straatje naast het MIDI Theater. De jonge programmering kent een hoge Costa Brava- annex schuurgraad en moet je liggen. Vrijwel alle feestjes worden gekoppeld aan een hosting, met onder meer Sjannies Schuurtent, Ik Mis de Zero’s, Snolly. Maar hé, het blijft kermis…

>> Event

Desperados Tilburgse Kermis

Gin Fizz Outdoor

21-30 juli, Gin Fizz, Oranjestraat

In de kleine, o zo gezellige ravesteeg wordt groter dan ooit uitgepakt deze Tilburgse Kermis. Tijdens Gin Fizz Outdoor kun je 10 avonden achtereen (gratis) zwieren en zwaaien in de bar zelf, de steeg buiten én in een nieuwe ‘secret area’. Die vind je op de hoek tegenover Het Elfde Gebod, pal naast Gin Fizz.

Gin Fizz Outdoor biedt een mooie mix van Tilburgs talent, regionale residents en collectieven en nationaal gevestigde namen. De aftrap, op vrijdagavond, is al meteen niet misselijk. Dj Isis komt draaien (zie hier ons recente interview met haar), net als lokale groeibriljant Budakid (vorig jaar in Gin Fizz nog te gast op This Is Our House Live).

Zaterdag wordt de secret area gehost door De Disco van Suburban Disco, waar Ghettohousedrummachine zij aan zij draait met Rein de Sauvage.

Maandag kun je op een roze wolk komen via sets van onder meer DIE GROTE en The Love Doctor, woensdag staat in het teken van house classics, vrijdag komt Carlos Valdes langs en zaterdag gaat het diep met o.a. Tunnelvisions. Zie de event-page voor de complete line-up.

>> Event

Gin Fizz Outdoor - Tilburgse Kermis

Daisy Festival

22 juli, Spoorzone

Van een dj-team tot een club-concept, hostings en nu zelfs een eigen festival. Het is hard gegaan met Daisy, schreven wij eerder al in ons interview met het van oorsprong Bredase collectief. Schuldig ben je inmiddels wel een beetje als je nog nooit van deze guilty pleasures-act hebt gehoord.

De première van het Daisy Festival vindt plaats tijdens de Tilburgse Kermis, als er toch al genoeg gek volk in de stad loopt. Verwacht, verdeeld over 3 stages, de beste guilty pleasures, hits, hiphop en r&b, gemixt met een hoop lol en vunzigheid. Van het partijtje zijn onder meer Kraantje Pappie, DIO, Def Rhymz, Naffz, Rave van Fortuin en uiteraard Daisy DJ Team zelf. Om 23:00 begint ook nog een afterparty in Club Smederij.

Is het al weer bijna carnaval?

>> Event

Daisy Festival

Holy Pink

24 juli, Muzentuin

De liefde voor DJ Tennis zit diep bij Draaimolen. Steeds keert het voormalige tennistalent terug op zijn nest in Tilburg. Op Roze Maandag tijdens het gratis toegankelijke Holy Pink is de Italiaan maar liefst 9 uur lang te horen en zien, back to back met Mexicaan Rebolledo (helft van de Pachanga Boys). Eerst draaien de heren al 5 uur lang in de Muzentuin, daarna plakken ze er nog 4 uur achteraan op de Holy After in Theaters Tilburg, om de hoek.

De Britse technobaas Blawan heeft het buitenprogamma dan al afgesloten, waar ook niets minder dan het Berliner trio FJAAK een live-set komt geven.

>> Event

Holy Pink

En verder tijdens de Tilburgse Kermis…

…is er op 24 juli weer STOUT op de Korte Heuvel en Oranje Goes Pink Outdoor op het Pieter Vreedeplein en gooien ook Zino Live en Epic de toko meerdere avonden open voor een aantal specials op het gebied van r&b en harde stijlen.

Wil je de kermis even helemaal ontvluchten, en ook geen zin in four-to-the-floor beats? Binnen Oosten houdt 23 juli in de Hall of Fame de Patio Party 2.0, met de lekkerste reggae en dub.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...