zaterdag, februari 24, 2024

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

-

Home » Features » Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als (b2b) communicatieservice voor de danceindustrie, onder de naam House Of Content. We blikken eerst nog één keer terug op ons rijke archief. In dit allerlaatste artikel op deze website: 8 van de best gelezen verhalen uit 8 jaar TIOH. Van het wereldwijd gedeelde interview met Tiësto tot onze eigen DJ FACT TOP 100; dit was het beste van Het Huis.

1. De baanbrekende bekentenis van Joey Suki (2016)

Joey Suki

Burn-outs onder dj’s zijn nu al bijna geen taboe meer, maar zijn verhaal, bij ons, was een van de eerste in zijn soort. Lees hoe hij crashte als EDM-topper en hoe Joey als Artist Coaching nu tal van bekende en onbekende dj’s helpt, tegenwoordig met ook (oud-)collega’s als Sam Feldt, Bassjackers en Dannic in zijn team. 

>> Lees het artikel


2. Tinnitus: Van de partyhemel naar een diepe dip (2017)

Tinnitus

Ons persoonlijke verhaal over gehoorschade ging ook heel het land door en hield velen bezig. Tinnitus is een thema dat anno 2023 nog altijd niet voldoende tussen de oren van partyliefhebbers lijkt te zitten – zie ons recente interview met HERE2HEAR. Kijk maar eens om je heen op een volle, pompende dansvloer: nauwelijks oordoppen. “Een dinsdagdip waait over, van een botbreuk genees je ook, maar tinnitus geeft je voor altijd een last mee.”

>> Lees het verhaal


3. DJ Mag Top 100: Tijd om af te kicken van de doping van de dance? (2016)

DJ Mag Top 100

Nog zo’n traffic-motor: het invloedrijke opiniestuk van onze Huisbaas over de DJ Mag Top 100. Het ging heel het land door en leidde volop tot discussie over deze ‘doping van de dance’. Inmiddels lijkt het erop dat de lijst aan belang heeft verloren (én is ons eigen alternatief er gekomen!) maar dit betoog houdt wat ons betreft nog altijd stand. “Er wordt in de hele top – en daaronder – belachelijk veel geld uitgegeven om aandacht voor de lijst te kopen.”

>> Lees het verhaal


4. Interview: De thuiskomst van Tiësto (2017)

Tiesto

Ons exclusieve interview met Tiësto groeide uit tot een van TIOH’s meestgelezen items ooit. De ‘immer jonge aartsvader van ons dj-legioen’ was er immers zelf zo content mee, dat hij het deelde met zijn (tientallen) miljoenen fans op Facebook en Twitter. “Ik heb vele, vele hoogtepunten gehad. Maar eigenlijk ben ik daar het meest trots op: dat ik mezelf heb weten te vernieuwen.”

>> Lees het verhaal


5. EHBO’ers en partydrugs: ‘Meer openheid, pillentest moet terug’ (2017)

We hadden later natuurlijk nog onze veelgelezen serie Dance & Drugs, maar ook in de vroegere jaren van TIOH schreven we met regelmaat exclusieve items over het onderwerp. Zoals dit openhartige verhaal met twee ervaren EHBO’ers uit 2017, dat nog altijd relevant is. “Als we nog meer open kaart spelen, kunnen we leed voorkomen.”

>> Lees verhaal


6. Intents Festival blinkt uit in thema’s en vernieuwing (2016)

Als we de afgelopen 8 jaar één ding steeds bevestigd zagen worden, qua content-consumptie: hoe harder de sound, hoe groter de betrokkenheid en hoe meer clicks. ‘Sex sells’, wordt vaak gesteld maar voor ons geldt: ‘Hard sells’ (nou ja: ‘pulls’ kun je beter zeggen). De feature die we reeds in onze beginjaren schreven over Intents Festival staat nog altijd in de top 3 van best gelezen items ooit op TIOH, met ook andere Intents-items hoog in de lijsten. Deze feature uit 2016, waarvoor we festivalbaas Remko Hermans interviewden, is nog altijd houdbaar. “We trekken het thema zelfs door tot aan de wc’s. Dat zie je bijna nergens. De energie steken in kleine dingetjes is wat Intents tot Intents maakt.”

>> Lees het verhaal

7. Van Solar tot Mallorca: De 11 gekste stations van FeestDJRuud

Voordat zijn confettikanonnen definitief zouden zwijgen, zaten we samen met FeestDJRuud voor het exclusieve Grote Uitzwaaiverhaal. In 2 delen blikte de Venlose sit-down- annex opblaasbeest- annex feestmeester chronologisch terug op de 11 belangrijkste haltes uit zijn knotsgekke carrière. Een feest om te maken, zulke verhalen, en fijn als ze dan ook nog eens zoveel gelezen worden.

>> Lees het verhaal

FeestDJRuud

8. DJ FACT TOP 100 (2022)

Belofte (en protest tegen de DJ Mag Top 100, zie boven) maken schuld. Zoals eind 2020 aangekondigd bij de lancering van onze alternatieve ranglijst, keken we met de DJ FACT TOP 100 verder dan het werven van publieksstemmen via campagnes door artiesten zelf. In samenwerking met onze jarenlange columnist en dance-onderzoeker Denis Doeland boden we een objectief tegenwicht aan de populariteitspoll van DJ Mag. Met name de DJ FACT TOP 100 van 2022 ging de hele wereld over en werd geprezen onder artiesten en publiek. Niet slecht voor een van oorsprong klein, Brabants danceblog.

>> Bekijk de complete lijst

top 10 van de dj fact top 100 - 2022

BEDANKT, VOLGERS!

Het was ons als team een genoegen om content als deze voor jullie als volgers te maken. We willen al onze lezers en volgers bedanken voor de aandacht en de support voor TIOH. Blijf vooral connected via onze socials, mocht je dat willen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...