zaterdag, september 30, 2023

Deep house/techno in december: de tips van Joost v.d. Berkmortel

-

Home » Genres » Techno » Deep house/techno in december: de tips van Joost v.d. Berkmortel

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Joost van den Berkmortel, voormalig danceprogrammeur bij W2 in Den Bosch en 013 in Tilburg, doet dat met name op het gebied van live elektronica, tech/deep house en techno. Maar verwacht ook verrassende zijstappen. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor december 2016. 

ZeeZout Club Tour 

Club Smederij Tilburg, 2 december

Ook in de Randstad zien ze dat hier in Brabant leuke dingen aan de hand zijn. Zo leuk zelfs, dat onze Amsterdamse vrienden er zowaar voor buiten de heilige ring treden. Als Frodo en zijn gevolg waden ze zich door het uitgestrekte land van de provincie om, hopelijk zonder kleerscheuren en al te veel traumatische ervaringen, te landen bij onze eigen Club Smederij in het altijd gezellige Tilburg.

ZeeZout

Om hun eigen line-up te beschrijven gebruiken ze de slogan van KFC. Dus dat moet wel lekker zijn. Met Dollkraut en I-F op het programma zit dat ook wel goed, denk ik zo. Zoals we dat hier in Brabant zeggen: ‘I’m Lovin’ It’.

Voor wie zich afvraagt ‘waarom een ZeeZout Club Tour?’, biedt de bescheiden slogan van de tour een antwoord. There is no such thing as too much of a good thing.” Wellicht had de slogan ‘Leuke muziek, ietwat pretentieuze woordkeuze’ de lading beter gedekt. Maar ach, het blijven Amsterdammers.

>> Event

STRAF_WERK

Klokgebouw Eindhoven, 3 december

Nog een Amsterdamse club die de zoete verleiding van het zuiden niet kan weerstaan. STRAF_WERK komt naar het Klokgebouw in Eindje met een hele rits aan fijne namen.

STRAF_WERK

Het kost je wat, maar dan krijg je wel Joris Voorn, Âme (live), Kölsch, Wouter S, De Sluwe Vos en een nu al geweldige b2b van Lucky Done Gone en Will Oirson. En dan heb ik nog niet eens de hele line-up gehad.

Ze zetten meestal geen flauwe producties neer, dus er is ongetwijfeld ook wat voor het oog in de oude Philips-fabriek op Strijp-S.

>> Event

TEUT w/Jameszoo

P79 Den Bosch, 9 december

Van Tilburg naar Eindhoven, naar Den Bosch en daarna (de volgende tip) naar Antwerpen. Op 9 december staat Jameszoo namelijk in de tofste kelder van Brabant, P79.

TEUT

Na al die serieuze live-sets is het ook wel weer eens tof om hem achter de draaitafels te zien staan, lijkt me zo. Ook lokale superster Jengi Beats is van de partij en de TEUT-residents maken het programma compleet.

Die gasten van KVM hebben zowaar een movement gecreëerd in hun eigen, toch niet zo makkelijke, stadje.

>> Event

Café d’Anvers presents: Joris Voorn

Café d’Anvers Antwerpen, 16 december

Een tip die iets breder te trekken is dan alleen deze avond. Joris Voorn is natuurlijk kei tof en ook Joran van Pol kan wel een setje draaien. Dat zou alleen al een reden zijn om te gaan.

Joris Voorn

Toch wil ik vooral deze toko en misschien wel de stad Antwerpen tippen als plek voor toffe feestjes. Ze hebben dan niet zo’n levendig nachtleven als onze hoofdstad, maar Antwerpen mag zich zo nu en dan een meer dan prima alternatief noemen. Café d’Anvers ligt midden tussen de rood verlichte ramen in de hoerenbuurt van Antwerpen. Ondanks dat het woord café misschien een knullig barretje doet vermoeden waar slettensluipers en hoerenlopers hun nadrankje doen, is het tegendeel waar.

Café d’Anvers is een hartstikke mooie club met minstens net zo’n mooie mensen en altijd fijne line-ups. In het Antwerpse nachtleven de absolute place to be, als je het mij vraagt. Elke zuidelijke nachtvlinder zou er minstens eens geweest moeten zijn. Maar gedraag je wel, je bent immers op bezoek bij onze buren!

>> Event

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

ADE 2021: De glorieuze comeback van de nachtcultuur – in een dagjas

De aanloop naar het 25e Amsterdam Dance Event ging met houterige pasjes. Maar wie de balans opmaakt na een...

Festival De Unie is de nieuwe house- en techno-traktatie van 013 Tilburg

Het outdoor seizoen mag dan voorbij zijn, dat wil niet zeggen dat de koudere maanden geen (indoor) festivals herbergen....