dinsdag, februari 27, 2024

Deep house/techno in februari: de tips van Joost v.d. Berkmortel

-

Home » Genres » Techno » Deep house/techno in februari: de tips van Joost v.d. Berkmortel

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 2 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Joost van den Berkmortel, voormalig danceprogrammeur bij W2 in Den Bosch en 013 in Tilburg, doet dat met name op het gebied van live elektronica, tech/deep house en techno. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor februari 2017.

Geheel volgens traditie durven veel Brabantse promoters hun vingers niet te branden aan de periode rondom carnaval. Februari is daarom niet de beste maand voor de zuidelijke nachtbraker, maar toch zijn er tussen de dweilorkestjes door hier en daar nog wel wat toffe dingen te doen. Een selectie van mijn partytips voor deze feestmaand.

Spatial

P79 Den Bosch, 3 februari

Spatial

Met een nieuwe programmeur én een nieuwe huisstijl moet ik mijn favoriete feestkelder P79 weer even in de spotlight zetten. Ivo Dierx, die we al kende als dj Sugarbelly en als organisator van o.a. Spatial en Klub KMPKT, is de nieuwe curator van de donkere kelder aan de markt in Den Bosch. Spatial leek zich de afgelopen tijd te concentreren op hun festival, maar maakt nu een fijne comeback in de Brabantse clubscene met hun avond in P79. Dat doen ze met een van vaderlands’ absolute toppers: Nuno dos Santos, en Brabantse helden Emiel van den Dungen en Spektral.

>> Event


Danse le Duc

Poppodium W2 Den Bosch, 4 februari

Danse le Duc

Het enige gayfeestje waar ik ooit geweest ben en daarmee automatisch ook de leukste. Ondanks mijn onervarenheid in de LGBT-partyscene durf ik te stellen dat deze avond een topper is. Head honcho René weet als geen ander Danse le Duc tot een ervaring te verheffen. De spreekwoordelijke toeters en bellen worden uit de kast getrokken (pun intended) voor deze avond dus je hoeft je hier geen moment te vervelen. Ik ben zelden op feestjes geweest met zo’n relaxte en losse sfeer als Danse le Duc. Ook als je hetero bent, is deze avond tof! Lekker jezelf zijn, zoals ze dat noemen, kan hier als nergens anders.

>> Event

Miss Melera & Olivier Weiter

Club Smederij Tilburg, 18 februari

Een all-nighter met twee lekker Hollandse namen een week voor carnaval. Je moet het maar aandurven als organisator. Qanvas, de organisatie achter o.a. Aus Berlin en Machinekamer, durft het. De diehard carnavaller zal deze avond ongetwijfeld aan zich voorbij laten gaan, maar mocht je Tilburg ontvluchten dan is dit een mooie laatste avond voordat de stad door Kruikenzeikers wordt overgenomen.

>> Event

’t Duchtig, Dieke, Dolle Drum & Bass Bal

Poppodium Grenswerk Venlo, 24 februari

DDDD&BB

Een dikke carnaval (of is het vastelaoves?) tip, deze keer voor de Limburgers. Hossen op amen breaks doe je namelijk op vrijdag 24 februari in Grenswerk. De combinatie is op zijn zachtst gezegd opvallend, maar daardoor lijkt het me dan weer extra leuk. Mits verkleden, confetti en ongezonde hoeveelheden bier je ding zijn natuurlijk, want in Venlo winden ze er geen doekjes om als het om carnaval gaat. Een heleboel moois voor een vijfje.

>> Event

Daisy’s Carnaval XL

Koepelhal Tilburg, 25 februari

Daisy's Carnaval XL

Een lekker avondje, euh correctie: middagje, plat stampen in de Koepelhal. Vertier wordt deze avond gebracht door een fijne lijst acts die allemaal een ding met elkaar gemeen hebben: ze breken tenten af en slopen weleens plafonds. De kers op deze vettige taart is toch wel Def Rhymz. Met meerdere nummer 1 hits achter zijn naam (echt waar) moet dit toch wel de absolute headliner van de avond zijn. Mocht je nou in 1996 geboren zijn en die hele Doekoe hype niet mee hebben gekregen omdat je nog met DUPLO bezig was, no worries, The Partysquad komt ook.

>> Event

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Nifra

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

Zitten en liggen als het nieuwe dansen: Festival verlegt koers

De corona-versoepelingen zijn nog geen twee weken van kracht of er zijn, ondanks het verbod van de overheid op...