vrijdag, december 8, 2023

Tomorrowland 2019 Weekend 1: Dit zijn onze highlights

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Tomorrowland 2019 Weekend 1: Dit zijn onze highlights

Twee weekends, zes dagen, ruim honderd internationale headliners, tientallen hostings en nog veel meer topvermaak en -verzorging. Dat alles om tienduizenden liefhebbers uit de hele wereld te verwennen, vooral met elektronische muziek over de volle breedte. De dancewereld maakt zich op voor de hoogmis der festivals: Tomorrowland. In aanloop naar de 15e editie serveert This Is Our House evenzoveel hoogtepunten van het vrijwel onbevattelijke affiche. Dat zelf oogt als een bloemlezing uit de rijke Tomorrowland-historie. Eerst: 8 highlights richting het eerste weekend.

 

Carl Cox

Vrijdag 19 + 26 juli

De eerste klap is meteen een straffe op Tomorrowland 2019. Niemand minder dan Carl Cox trapt de jubileumeditie af met een bijna 3 uur durende set op de mainstage. Die wordt, naar goed gebruik in Boom, iedere dag om 12:00 uur geopend door een zwaargewicht uit wisselende genres. Ook kanonnen als Maceo Plex (20/7) en Kölsch (27/7) nemen er een voor hun rekening. Waarmee Tomorrowland maar wil zeggen: kom op tijd, het is meteen AAN.

Carl de Grote brak vorig jaar al een dag aan (video boven). Nu hij gestopt is met Space Ibiza – en deze zomer 57 wordt – lijkt Coxy het een tandje rustiger aan te doen. Maar op Tomorrowland, waar hij zo’n beetje ieder jaar present was, verzaakt hij niet. Met zijn pompende techno en tech house zal hij bovendien op de tweede vrijdag Space laten herleven in Boom, met een speciale hosting. Oh Yes!


Eric Prydz presents HOLOSPHERE

Vrijdag 19 juli 

Begin deze maand stond hij (als)nog op WE ARE ELECTRIC, op Tomorrowland brengt Eric Prydz met de wereldpremière van een gloednieuwe show uit zijn EPIC-reeks: HOLOSPHERE. De Zweedse dj/producer zal het middelpunt vormen van een hologram van 360 graden en in 3D.

Een ontwerp en een technologie die naar eigen zeggen nog nooit zijn gebruikt, aldus Prydz. Samen met zijn team werkte hij 2 jaar aan de opvolger van HOLO (video boven). Gaat een heel bijzonder spektakel worden.


Bonzai

Zaterdag 20 juli

Tomorrowland 2019 is niet in de laatste plaats een ode aan de Belgische scene. Er zijn uiteraard volop nieuwe helden present, zoals Netsky, Lost Frequencies (interview) en Charlotte de Witte. Maar het roemruchte verleden wordt niet vergeten.

Bijvoorbeeld, net als vorig jaar, met een stage voor Bonzai. Wat R&S was voor de techno, was dit label voor de hardere stijlen. Bonzai was daarmee zeer invloedrijk in de Vlaams-Nederlandse grensstreek, met al hun dancings en afterclubs. En ja, ze zijn er vrijwel allemaal weer hoor, de harde helden: van Bountyhunter tot Franky Jones en van Yves Deruyter tot Jan Vervloet.


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Tale Of Us presents Afterlife

Zaterdag 20 + 27 juli

Tale Of Us

Er zal vaak aan ze getrokken zijn, maar nog nooit ging Tale Of Us overstag voor een festivalhosting. Voor de 15e Tomorrowland, waar ze al diverse keren schitterden met hun melodic/melancholic techno, maakt het Italiaanse duo een uitzondering. Met hun concept Afterlife nemen ze op beide zaterdagen bezit van de Atmosphere-tent. Daarbij nemen ze de beste paarden van stal mee, onder wie Recondite, Stephan Bodzin en Adriatique. Dat zal met strakke shows ongetwijfeld een sprookjesachtige beleving worden.


Da Tweekaz

Zaterdag 20 juli

Da Tweekaz Tomorrowland

Vorig jaar had Coone de eer om als eerste hardstyle-dj op de MainStage van Tomorrowland te draaien. Tijdens de jubileumeditie mag Da Tweekaz de mainstage omtoveren tot hardstyle-walhalla.

Dat is ook meer dan terecht. Da Tweekaz is de meest gestreamde hardstyle-act op Spotify en heeft misschien wel de trouwste fanbase in de scene. Deze mannen brengen zo een fijne energie met zich mee en maken er gegarandeerd een groot feest van.


Vini Vici presents ALTEZA

Zondag 21 juli 

Er is geen ontkomen meer aan psytrance. Het genre, vanuit bakermat Goa (India) een van de oervormen der elektronische muziek, is aan een flinke opmars bezig. Als één act daar symbool voor staat, dan is het Vini Vici. In hun thuisland Israël is psy al veel langer razend populair.

Het duo kwam, zag en overwon vorig jaar al op de mainstage (video boven). Dit jaar krijgen Aviram Saharai en Matan Kadosh een eigen stage met hun label ALTEZA. Naast Vini Vici zelf zullen daar onder meer stalgenoten als Blastoyz en Whitno1se hun pompende, geestverruimende trance laten horen. Ook van de partij, deze speciale gelegenheid: Infected Mushroom, dat in de jaren ’90 aan de basis stond van de psytrance-scene in Israël.

Op de zaterdag van weekend 2 krijgt psy wederom een podium, dan verzorgd door het Belgische concept Psygathering.


Symphony of Unity

Zondag 21 en 28 juli

Hardwell Metropole Orkest

Er wordt op tal van manier stilgestaan bij 15 jaar Tomorrowland. Ook later dit jaar nog, met een bijzondere show op Amsterdam Dance Event.

Een van de meest bijzondere vieringen op het festival zelf is ‘Symphony Of Unity’ door het Metropole Orkest. Dat vorig jaar op ADE uiteraard al schitterde achter en met Hardwell, die toen voorlopig afscheid nam van het podium (foto boven).

Op Tomorrowland 2019 komt het Metropole op beide zondagen met 60 man on stage voor een show van een uur. Daarin zal het gerenommeerde orkest ‘het beste uit de historie’ van het festival gaan spelen.

 


Tomorrowland 2019 Weekend 1

Tomorrowland 2019 – Weekend 1

Vrijdag 19 t/m zondag 21 juli, recreatiegebied De Schorre, Boom (België). Beide weekends zijn stijf uitverkocht. Zie de eventpage voor meer informatie.

Huisbazen Mark van Bergen en Pieter Leijten doen (live) verslag van het eerste weekend van Tomorrowland. Volg This Is Our House op Instagram en Facebook voor de updates.

 

(Dit artikel kwam tot stand met input van Jasmijn van Broekhoven en Roel Kuijpers)

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

‘Stolen Amps & Dynamite’ is een mooie aanvulling binnen de canon van de dance

Nog op zoek naar een fijn dance-gerelateerd cadeau voor onder de kerstboom? Dan is het boek 'Stolen Amps &...

21×2021: het jaar van Bas Baetsen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...