dinsdag, april 20, 2021
HomeFeaturesTomorrowland 2019 Weekend 2: Dit zijn onze highlights

Tomorrowland 2019 Weekend 2: Dit zijn onze highlights

-

Twee weekends, zes dagen, ruim honderd internationale headliners, tientallen hostings en nog veel meer topvermaak en -verzorging. Dat alles om tienduizenden liefhebbers uit de hele wereld te verwennen, vooral met elektronische muziek over de volle breedte. De dancewereld maakt zich op voor de hoogmis der festivals: Tomorrowland. In aanloop naar de 15e editie serveert This Is Our House evenzoveel hoogtepunten van het vrijwel onbevattelijke affiche. Dat zelf oogt als een bloemlezing uit de rijke Tomorrowland-historie. Na de hoogtepunten van vorige week en ons uitgebreide verslag van weekend 1 dit keer: de highlights richting het tweede weekend.

 

Don Diablo presents Hexagon

Vrijdag 26 juli

- Advertisement -

Op Tomorrowland is hij allang geen onbekende meer. Don Diablo stond de afgelopen jaren telkens op de mainstage (in 2017 nog met zijn moeder). Maar dit jaar komt hij niet alleen. In het voorbije (eerste) weekend nog wel, toen stond de Nederlander prime time op de mainstage. Op de tweede vrijdag krijgt hij met zijn label Hexagon een eigen podium. Voor die gelegenheid heeft Don onder meer Tchami & Malaa en Zonderling uitgenodigd en belooft hij een compleet nieuw visueel concept. Zelf draait hij er eerst 2 uur lang zelf, en daarna waarschijnlijk nog een uurtje met een aantal van zijn gasten onder de naam Hexagon All Stars.


DJ Diesel a.k.a. Shaquille O’Neil

Vrijdag 26 juli

DJ Diesel Tomorrowland

Big Shamrock, Shaq, The Real Deal, Superman. Voormalig top-basketballer Shaquille O’Neill heeft al heel wat bijnamen gehad in zijn roemruchte carrière. Tomorrowland kent hem vooral als DJ Diesel, want sinds enkele jaren dunkt de NBA-legende ook tracks voor publiek. Wederom, moeten we erbij vermelden, want ‘Shaq’ begon al in 1988 als (hiphop-)dj. Inmiddels omschrijft hij zijn stijl zelf als ‘dark diesel trap’ of ‘bass banging sounds’.

In 2015 draaide hij voor het eerst op Tomorrowland. Op de eerste vrijdag zagen we hem al dikke trap dunken en moshpits organiseren op de main. In weekend 2 keert hij terug met een complete hosting: Shaqs Fun House. Sta er trouwens niet van te kijken als Shaq zelf plotseling naast je staat bij een van de andere bass-acts.


>> Zie ook – Mindblowing: Dit was weekend 1 van Tomorrowland 2019


Q-dance invites: Get Wack!

Vrijdag 26 juli

‘Get Wack!’ is een concept van Frequencerz, dat voor hardstyle-liefhebbers op Tomorrowland zeker het checken waard is. Tijdens deze hosting is er een ontzettend goede en diverse line-up vol back-to-backs, met onder andere B-Front, Wildstylez, Phuture Noize, Ran-D en Dr. Peacock. Natuurlijk kan Frequencerz (foto boven) met hun eigen ‘Get Wack!’-set niet ontbreken. Verwacht verder heel veel inflatables en gekkigheid.


Generation Smash + Smash The House

Vrijdag 26 juli + zondag 28 juli

Als één headliner-act symbool staat voor Tomorrowland en zowel de eigen groei als die van het festival, dan is het natuurlijk Dimitri Vegas & Like Mike. Hun roots zijn ze niet vergeten. Tien jaar geleden kregen ze een plekje op de kleinste stage van het festival en begon voor hen het avontuur zo’n beetje. Om hun dankbaarheid te tonen, namen ze het initiatief tot een relatief kleine stage, waar ze nieuw talent de ruimte geven, temidden van enkele grote namen: Generation Smash. Op de laatste zondag host het duo zelf nog de Smash The House-stage, waar ook volop ruimte wordt gegeven aan opkomende namen.


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Oscar And The Wolf presents Infinity

Zaterdag 27 juli

In 2017 was het de eerste grote band ooit op Tomorrowland (video boven). Dit jaar krijgt Oscar And The Wolf zelfs een eigen podium: Infinity. In weekend 1 van Tomorrowland 2019 sloot Oscar And The Wolf reeds de Lotus-stage af, tijdens Lost Frequencies & Friends.

Diverse dancefestivals hebben de act van Max Colombie en kornuiten de afgelopen jaren binnengehaald, en dat is niet gek. Hun bedwelmende dancepop blijkt een perfecte blend met de sets van dj’s en andere puur elektronische acts. En met de performance van de frontman en de show er omheen biedt OATW juist ook net die levendige afwisseling die je nodig hebt.

Grote vraag is hoe deze band-hosting uit gaat pakken. Op papier waaiert de line-up van Infinity alle kanten op. Grime-held Skepta is present, Vitalic serveert pompende techno en als afsluiter, na OATW zelf, treedt Armand van Helden aan.


De cage en de cave

Doorlopend

Rave Cave

Een intieme cage en een piepkleine cave, weg van de grote massa’s en stages. De underground heeft ook zeker een plek op Tomorrowland. De Cage is een heerlijk donker house- en techno-hol, waarnaar je afdaalt via lange trappen die lijken op die van club Shelter in Amsterdam. Komend weekend kun je daar onder meer James Ruskin b2b Regis, Gary Beck verwachten.

The Rave Cave (foto boven) ligt er vlak naast en is minstens zo tof. Een tunnelbuis van amper 10 meter lang met een dik soundsystem erin. Diverse Belgische collectieven stellen de dikke muren op de proef.


One World Radio

Doorlopend

One World Radio

Niet zozeer gebonden aan een bepaald moment of weekend, wel bijzonder en ook leuk voor met name de thuisblijvers. In het kader van het 15-jarig bestaan heeft Tomorrowland begin dit jaar reeds One World Radio gelanceerd. Een eigen online radiostation (hier te beluisteren) waar continu exclusieve mixes, nieuwe tracks en de beste hits uit het bestaan van het festival worden gedraaid. Uiteraard is Tomorrowland 2019 ook volgen via de livestream.


Swedish House Mafia?

Zondag 28 juli

De speculaties zijn al een hele tijd aan de gang. Zou Swedish House Mafia dat allerlaatste, nog oningevulde timeslot op Tomorrowland 2019 voor zijn rekening gaan nemen?

De kans is inderdaad groot. Feit is dat het trio sinds kort weer aan het optreden is. Ze keerden terug met 3 shows in het eigen Stockholm (video boven) en stond daarna o.a. op Ultra Europa. SHM-lid Axwell is op de tweede TML-zaterdag bovendien toch al present met zijn Axtone-hosting.

De deler in de recente shows is dat de heren vanaf een hoog podium optraden, zwevend boven de crowd. Of de mainstage van Tomorrowland daarvoor zal worden omgebouwd, valt te bezien. Maar een afsluitend optreden op die plek, zou sowieso de kroon op de comeback zijn.

 


Tomorrowland Weekend 2

Tomorrowland 2019 – Weekend 2

Vrijdag 26 t/m zondag 28 juli, recreatiegebied De Schorre, Boom (België). Ook dit weekend is stijf uitverkocht. Zie de eventpage voor meer informatie.

Huisbazen Mark van Bergen en Pieter Leijten doen (live) verslag van het eerste weekend van Tomorrowland 2019. Volg This Is Our House op Instagram en Facebook voor de updates.

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

538 Oranjedag afgelast, gemeente Breda geeft geen vergunning

538 Oranjedag in Breda gaat niet door. De gemeente heeft de vergunning voor het evenement ingetrokken, als reactie op...

Dutch Dance University terug als 2-daagse conferentie: Diverse experts delen hun kennis

Donderdag 22 en vrijdag 23 april is de tweede editie van Dutch Dance University. Deze gratis bij te wonen...