woensdag, oktober 4, 2023

Trance in april: De tips van Erwin Herkelman

-

Home » Features » Trance in april: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan Coerver tipt je het beste op het gebied van bass music en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Urban en eclectic worden verzorgd door Chris Breuer, EDM en future house door Juliano van der Knaap en Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlenErwin Herkelman weet alles van tranceHieronder zijn persoonlijke tips voor april 2021.

Kryder – Kryteria Metaverse

25 maart, virtual reality albumpresentatie later deze maand

Hij maakte begin dit jaar een zeer geslaagde remix van de klassieker ‘On The Beach‘ van York. En afgelopen week kwam hij opnieuw met een dijk van een plaat: ‘Pleasure Or Pain‘ in samenwerking met Mark Roma. Die laatste single staat niet op zichzelf: hij bracht deze uit in de aanloop naar de release van het album ‘Metaverse‘. Een compilatie-album met muziek van een aantal van zijn favoriete up & coming dj-talenten.

Het album zou aanvankelijk in april uitkomen maar afgelopen vrijdag was het al te streamen. Op dit moment is de dj keihard bezig met de voorbereidingen voor de officiële albumpresentatie. En dat moet een spektakelstuk worden. Alles wordt uit de kast gehaald. Hij heeft de handen ineen geslagen met Conduit, een bedrijf dat de virtual reality-technologie achter onder andere de Star Wars Mandalorian-serie combineert met dj-performances. Een voorproefje hiervan gaf Kryder eerder al op zijn Facebook-site. Op korte termijn kun je ook het eindresultaat bewonderen.


Future Sound EP – Future Sound of Egypt

5 april

Na de introductie van de Anjunabeats Rising-EP’s, waarin nieuw talent de ruimte krijgt om te laten zien wat ze in huis hebben, komt ook Future Sound of Egypt met een soortgelijke serie. Op 5 april ziet volume 1 van de ‘Future Sound EP’ het licht.

Ook het label van trance-grootheden Aly & Fila wil graag nieuw talent de kans geven om hun muziek naar een groter publiek te brengen. Op de eerste editie staan twee upcoming dj’s uit het Verenigd Koninkrijk. De eerste is Carlos de Matos, een dj uit Liverpool die eerder bij D-Max onder contract stond. Hij maakt uplifting trance die tegen de hardtrance aanzit.

De andere dj is Chris Ogden. Hij zit meer aan de techno-kant van het spectrum en maakte tot nu toe vooral remixen van bekende tracks. Een interessante combinatie dus en een mooie tegenhanger voor het wat rustiger geladen Anjunabeats Rising.


Amsterdam Dance Event 2021 – de eerste trance-events

13 tot 17 oktober – voorverkoop gestart

Amsterdam Dance Event

Op 25 maart maakte de organisatie achter het Amsterdam Dance Event bekend dat de editie van dit jaar definitief doorgang vindt van 13 tot 17 oktober 2021. En direct startte ook de kaartverkoop voor een aantal trance-events die gedurende het festival plaatsvinden.

Markus Schulz Open To Close

vrijdag 15 oktober 2021, Melkweg

Een van de grote namen binnen de trance keert terug naar ADE voor wederom een van zijn Open To Close-sets in de Melkweg. Zijn livesets van 23.00 tot 6.00 zijn inmiddels een begrip en na een jaar noodgedwongen stilte belooft dit een extra speciale editie te worden. Kaarten kun je hier bestellen. Zijn Cold Harbour-karavaan landt overigens al eerder in de Melkweg: op woensdag 13 oktober vindt de Cold Harbour Recordings Night plaats. De line-up hiervan volgt snel.

Luminosity – This Is Trance

zaterdag 16 oktober 2021, Club Panama

Hoewel er nog geen enkele naam bekend is gemaakt, gaat dit zeker een aanrader zijn. Luminosity is de organisator achter onder andere het vierdaagse evenement Luminosity Beach Festival dat dit jaar van 24 tot en met 27 juni plaatsvindt in Beachclub Bernie’s in Bloemendaal. Met dj’s als Aly & Fila, Ferry Corsten, Gareth Emery, Paul van Dyk en Giuseppe Ottaviani pak je daar in die vier dagen nagenoeg de volledige trance-top mee. Ik ben dan óók heel benieuwd welke dj’s zij tijdens het Amsterdam Dance Event naar Club Panama halen.


Meer maandtips

Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Trance in januari: dit is de top 3 releases van Erwin Herkelman

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek....

Afteren met Huisgenoten: Dit zijn onze trance hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute trance hoogtepunten? In een serie 'Afters' maken de muzikale specialisten van TIOH nog...