vrijdag, december 8, 2023

Trance in juni: De tips van Erwin Herkelman

-

Home » Features » Trance in juni: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Erwin Herkelman weet daarbij alles van trance. Hieronder zijn persoonlijke tips voor juni 2021.

Ferry Corsten – Resonation Radio

2, 9, 16, 23 en 30 juni 2021

Afgelopen november maakte Ferry Corsten tijdens de 700ste editie van Corsten’s Countdown bekend dat het format ging stoppen. Maar zijn fans hoefden niet lang te treuren. In de plaats van de wekelijkse countdown kwam een andere wekelijkse show, maar in een ander format: Resonation Radio.

In deze show zit geen top-3 of ‘listener’s choice’ meer. Programma-onderdelen die de tijd om ook andere muziek te draaien flink inperkten. Door het omgooien van de invulling, kan hij nu meer platen van zijn eigen keuze laten horen.

Inmiddels zijn we een half jaar verder en luister ik Resonation Radio met veel plezier af. Er zitten inderdaad altijd wel verrassende nieuwe nummers tussen en previews van releases op zijn eigen label, Flashover Recordings. Een aanrader om te volgen!

De radioshow hoor je elke woensdag om 20.00 via YouTube, Twitch en Facebook.


Eli & Fur – Found In The Wild

25 juni via Anjunadeep

Ze begonnen als dj’s maar hebben hun focus inmiddels verlegd naar songwriting en treden op als live-act. De Britse Eliza Noble en Jennifer Skillman zijn al meer dan 10 jaar actief in de deep house-scene. Ze stonden al op onder andere Coachella, Tomorrowland en Glastonbury. In juni 2021 brengen zij hun eerste studio-album uit, ‘Found In The Wild’ op het Anjunadeep-label.

Het bestaat uit 12 nummers, opgedeeld in twee stukken: ‘Found’ en ‘In The Wild’. In het eerste deel laten zij horen wat ze in hun mars hebben als songwriters, zangeressen en producers. In het tweede deel tonen zij hun voorliefde voor het meer donkere, clubby werk.

Ze vielen mij voor het eerst op door hun heerlijke remix van ‘Drink To Get Drunk‘ van Sander van Doorn. En ook met hun laatste twee releases ‘Wild Skies‘ en ‘Come Back Around‘ speelden ze zich bij mij in de kijker. Heerlijke muziek om bij weg te dromen. Ik ben bijzonder benieuwd naar dit album. Preorder of presave ‘Found In The Wild’ hier.


Terugluisteren: JQBX-sessie Trance Classics

Dutch Dance Talks

Op donderdag 20 mei 2021 hielden wij in het kader van de Dutch Dance Talks een zgn. ‘JQBX-sessie‘. Iedereen met een premium Spotify-account kon aanschuiven in onze ‘room’ en zijn of haar favoriete trance classic laten horen aan de anderen.

Het werd een bijzonder nostalgische sessie. Herinneringen vlogen door de chatbox, maar ook interessante achtergrondinformatie werd gedeeld. Na twee uur was het resultaat een prachtige Spotify-lijst die de trance-liefhebber terugbrengt naar de hoogtijdagen van het genre. Geniet dus nog even na met de TIOH JQBX Trance Classics-playlist.


Meer maandtips

Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Afteren met Huisgenoten: Dit zijn onze trance hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute trance hoogtepunten? In een serie 'Afters' maken de muzikale specialisten van TIOH nog...

Trance-boek ‘Hypnotised’: Lees-encyclopedie voor de echte liefhebber

Je moet er even voor gaan zitten: met 322 pagina’s is ‘Hypnotised - A Journey Through Trance Music’, verschenen...