donderdag, januari 27, 2022
HomeFeaturesTrance in mei: De tips van Erwin Herkelman

Trance in mei: De tips van Erwin Herkelman

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Erwin Herkelman weet daarbij alles van tranceHieronder zijn persoonlijke tips voor mei 2021.

Ilan Bluestone – Impulse

7 mei

Ilan Bluestone - Impulse

Hij werkte er de afgelopen twee jaar keihard aan. En dat waren jaren van eindeloos finetunen, nachten doorhalen en constant streven naar de ultieme perfectie. Het resultaat ziet op 7 mei 2021 dan eindelijk het levenslicht. Dan komt ‘Impulse’ van Ilan Bluestone uit. Een album met 18 tracks waarbij hij zich liet inspireren door de elektronische muziek uit de jaren ’80 en ’90.

We kregen al de nodige previews, waarvan er meerdere mijn Spotify-lijst haalden. ‘Paid For Love‘ in samenwerking met Gig Sedgwick bijvoorbeeld. En vorige week nog ‘Stardust & Madness‘ met Giuseppe di Luca. Maar mijn hart ging verreweg het snelste kloppen bij ‘Stranger To Your Love‘. Een nummer dat zowel als in de originele versie als in de remix van StoneBlue alle radioshows haalde.

- Advertisement -

Het maakt mij in ieder geval bijzonder benieuwd naar al het andere moois dat hij de afgelopen periode heeft geproduceerd. We gaan het 7 mei horen. Het album is vanaf dat moment te streamen, maar voor de echte liefhebbers is het ook verkrijgbaar op gesigneerd vinyl. Preorder of presave het album hier.


TranceFamily Outdoor

24 juli – uitgesteld naar 9 juli 2022

TranceFamily Outdoor

Na de lancering van het garantiefonds van de overheid durven steeds meer organisatoren het aan en raakt de evenementenkalender alsmaar voller. Ook Facebook-community TranceFamily Netherlands draagt haar steentje bij. Op 24 juli staat TranceFamily Outdoor op de agenda. Een festival voor 3.000 trance-liefhebbers op locatie Watergoed bij Slijk-Ewijk, met drie podia: mainstage, classics en progressive. De line-up volgt snel.

Het concept is ontstaan in de Matrixx en TranceFamily Netherlands heeft dit in de voorgaande jaren succesvol weten te exporteren naar andere locaties binnen Nederland. Klik hier voor een sfeerimpressie. Maar het beleefde bijvoorbeeld ook al een editie op party-eiland Ibiza.

De inschrijving en voorverkoop start half mei. Houd de Facebook-pagina van het evenement in de gaten voor alle details en volg hun community voor veel méér trance.

UPDATE: op 3 juli 2021 maakte de organisatie bekend dat de gemeente de vergunning heeft ingetrokken, net als bij alle andere evenementen in de regio. Dit om de regionale politie te ontzien. Klik hier voor het bericht hierover.


Menno de Jong – Livestream at Sunset

15 mei, live vanuit Beachclub Fuel

Menno de Jong - Livestream at Sunset

Eind 2019 maakte Menno de Jong zijn afscheid als dj bekend. De corona-pandemie maakte het echter onmogelijk voor hem om het jaar daarop op een goede manier afscheid te nemen van zijn fans. Hij stelde zijn Farewell Tour daarom een jaar uit.

In de tussentijd realiseerde hij zich dat er nog iets ontbrak in zijn rijke dj-carrière: een album. Dus dook hij in de archieven en haalde de masters van alle singles die hij ooit uitbracht weer naar boven. Het resultaat was zijn eerste en tevens laatste artiestenalbum ‘Collected Works’.

Hij wilde het uitbrengen van dit album vieren met een releaseparty, maar ook dáár zette corona een streep door. Om een volgende teleurstelling voor te zijn, presenteert hij nu op 15 mei zijn album via een livestream vanuit Beachclub Fuel. De drie uur durende stream begint om 19.00 CET.

Toegang tot de livestream kost € 5,95 en is verkrijgbaar via deze link. Het ticket geeft je daarnaast het recht om gedurende 30 dagen de livestream terug te luisteren. Het album ‘Collected Works’ luister je alvast hier.


Meer maandtips

Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Geen Chinezen, wel allrounders: De DJ FACT Top 100 versus de DJ Mag Top 100

De verschillen tussen onze vorige week gelanceerde DJ FACT Top 100 en de laatste DJ Mag Top 100 zijn...

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...