zaterdag, september 30, 2023

Trance tips in augustus 2022: deze highlights mag jij niet missen

-

Home » Features » Trance tips in augustus 2022: deze highlights mag jij niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Erwin Herkelman weet daarbij alles van trance. Hieronder zijn persoonlijke trance tips in augustus 2022.

SFEER Festival – Have Faith In Trance

Zaterdag 6 augustus 2022, Beachclub Klein Scheveningen, Utrecht

In het midden van het land verrijst op 6 augustus langs de rivier de Lek in Utrecht het SFEER Festival. De hoofdmoot is house, maar je vindt er ook de ‘Have Faith In Trance’-stage. En daar staan, naast trance-veteraan RAM, ook een aantal andere interessante namen uit het genre in de line-up.

Die dag nemen bijvoorbeeld Philippe El Sisi en Omar Sherif plaats achter de draaitafels. Twee dj’s die regelmatig samen optrekken en zo al meerdere, verrassende uplifters produceerden. Een aanpak die zij hopelijk ook naar hun livesets gaan vertalen. Maar ook Daniel Skyver is een dj om naar uit te kijken. Een artiest die met zijn voorkeur voor de wat steviger trance de dansvloer ongetwijfeld flink zal opschudden.

De laatste kaartjes kosten € 43,50 en zijn verkrijgbaar via Eventix.


Airwalk Outdoor Trance Festival 2022

Zaterdag 6 augustus 2022, Lage Loswal, Venlo

Tegelijkertijd met SFEER Festival vindt in het zuiden van het land het allereerste outdoor trance-festival van Airwalk Events plaats. Zij zijn al langer bezig om hun naam te vestigen als organisator en dit is een mooie volgende stap. De line-up is lekker divers. Met Estiva en RODG voor de relaxte vibes en Craig Connelly en Davey Asprey voor het hardere werk.

De meest interessante toevoeging aan het programma vind ik persoonlijk AVAO. Het duo timmert de laatste paar jaar hard aan de weg met hun experimentele, psychedelische muziek. Ze zullen je tijdens hun liveset dan ook meenemen op een fijne trip langs de wat rafeligere randen van de trance.

Tickets kosten € 31,00 en zijn eveneens verkrijgbaar via Eventix.


Dance Valley – Shine By Ibiza

Zaterdag 13 augustus 2022, Spaarnwoude

Het is natuurlijk een festival met veel méér dan alleen trance. Toch biedt Dance Valley dit jaar de trance-liefhebbers wederom een toffe stage met een aantal grote namen. Paul van Dyk verzorgt er bijvoorbeeld een liveset. Maar ook Alex M.O.R.P.H. staat op het podium, evenals good old Marco V.

Trance Wax vind ik de meest opvallende naam. Hij treedt namelijk niet veel op. De Engelse dj brak in 2020 door met het gelijknamige album. Die plaat neemt de luisteraars mee terug naar de hoogtijdagen van de trance. Classic trance met een moderne twist. En dat zal ongetwijfeld terugkomen in zijn liveset op Dance Valley. Ik ben er in ieder geval bijzonder benieuwd naar.

Wil je er ook bij zijn? De laatste kaarten à € 73,25 zijn nog verkrijgbaar via de website van Dance Valley.


Meer maandtips?

Benieuwd naar de andere onmisbare highlights voor augustus 2022? Check dan alle Maandtips!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...