woensdag, oktober 4, 2023

Uit de hand gelopen verjaardag met professioneel tintje

-

Home » Genres » Hardcore » Uit de hand gelopen verjaardag met professioneel tintje

Een uit de hand gelopen verjaardag, noemen ze het zelf. Al zullen toevallige passanten eerder het idee hebben dat er een hardcorefestival in Mierlo is neergestreken. Herrie op d’n prairie is in 6 edities uitgegroeid van verjaardagsfuif tot volwaardig feest.
Door Jesper de Vaan

Het begon vijf jaar geleden toen Mierlonaar Koen Roest een plek zocht om zijn nieuwe levensjaar in te luiden, het liefst onder de klanken van zijn favoriete muziek: hardcore. Het werd de stal bij de boerderij van zijn maatje Patrick Breedveld. Diep weggestopt in het buitengebied, dus een paar decibel meer of minder was geen probleem.

Het verjaardagsfeestje werd een traditie en door de jaren heen steeds groter van opzet. De stal werd verruild voor de plak, de dj’s kregen een echte stage om hun kunsten te vertonen en ook het licht en geluid won iedere editie aan kwaliteit.

Festivalvergunning of niet

Maar het moet ook weer niet te professioneel worden, lijkt de organisatie te denken. Om niet ten onder te gaan aan hun eigen succes, twijfelen ze of ze volgend jaar niet toch een festivalvergunning aan ‘moeten’ vragen.

Patrick: “Nu hebben we een vergunning van een tuinfeest. Dat houdt in dat we maximaal 200 bezoekers mogen hebben.”

Ook doen ze zelf al aan ‘damagecontrol’. De buren zijn op de hoogte, om 1:00 uur stopt de muziek resoluut en ook rondom de veiligheid zijn verschillende maatregelen getroffen. Daarnaast wordt de plaatselijke horeca te vriend te houden, door de kaartjes ook daar te verkopen. Bezoekers komen dan ook vooral uit de omgeving Mierlo en Helmond, net als de dj’s.

Zuipen op een hardcorefeest?

Zaterdag om 19.00 begint het feestje en grote kans dat dan ook het bordje ‘uitverkocht’ op de deur prijkt. Vooral de laatste weken vliegen de kaartjes als zoete broodjes over de toonbank.

Want de prijzen blijven schappelijk. Voor 20 euro heb je een ticket. Klinkt niet heel goedkoop, maar waar ’t bij veel feestjes dan pas begint, is hiermee de kous af. Je kunt je portemonnee met een gerust hart thuislaten, wat het drinken is gratis.

En dat schijnen de gabbers zich geen twee keer te laten zeggen. Zuipen op een hardcorefeest? Het klinkt niet heel vanzelfsprekend, maar het blijft een uit de hand gelopen verjaardag natuurlijk.

Herrie op d’n Prairie:  zaterdag 5 september van 19.00 tot 1.00 op  het Voortje in Mierlo. De allerlaatste kaarten zijn nu verkrijgbaar bij café D’n Boemel.

Line-up:

19.00-1945 Necroformers & Special Guest (Early Hardstyle)
19.45-21.15 Lady M (Hardstyle, Rawstyle)
21.15-22.45 Basscreator & Kind of Rude (Oldschool)
22.45-23.30 Buddy Orange (Hardcore)
23.30-01.00 Untainted & Agonizer (Hardcore Uptempo)

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

ROCK THE HOUSE 88: Live set + interview Dissolver

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert...

De 5 van 2015 volgens… DJ Spinn’em

We kijken al weer uit naar al die mooie feesten, releases en dj-sets van 2016, maar niet voordat we...