dinsdag, oktober 3, 2023

Verslag Liquicity Festival 2022: De grote hereniging van de Liquicity Family

-

Home » Features » Verslag Liquicity Festival 2022: De grote hereniging van de Liquicity Family

Het grootste drum´n bass festival van Nederland keerde na drie jaar eindelijk terug. Liquicity Summer Festival opende namelijk op op 15 t/m 17 juli de deuren voor weer een onvergetelijk weekend samen met de Liquicity Family. Duizenden mensen reisden met hun tentjes kilometers af om hier te genieten van drie dagen Liquicity Festival. TIOH was erbij en deed uitvoerig verslag.

Rond een uurtje of 10 openen vrijdag de campingdeuren en zetten de eerste bezoekers voet op het terrein. Bij binnenkomst ontvang je een Liquicity-speldje en paspoort (informatieboekje) zodat je er meteen bij hoort en jezelf wegwijs kan maken op het festival. De festivalgangers verdelen zich over de verschillende delen van de camping. Op de camping is er voor ieder wat wils. Zo zijn er normale camping plekken, is er een silent camping voor de minder grote liefhebbers van afterparty’s en zijn er vriendenkampen voor de mensen die graag met een grote groep bij elkaar liggen. Ook wij weten een plekje op de drukke campsite te vinden en zetten onze tenten op. Je hoort overal al wat muziek en de sfeer zit er vanaf de eerste seconde al goed in. Dat belooft veel moois!

Liquicity 1
 Martin Hols – Tiffany Konings – Menno van der Veen – Coen van Tartwijk 

Familiegevoel

Om 12 uur trapt Shapeless het weekend af op de Lunar-stage. Bezoekers druppelen langzaam al het festivalterrein op, anderen blijven nog even chillen op de camping. Alles is opgemaakt met kleurrijke attributen en versieringen. Ook schijnt het zonnetje al lekker en merk je direct het familiegevoel. Die vibe staat bij Liquicity hoog in het vaandel.

Na wat rondslenteren beleven we wat volgens ons toch wel het moment van de dag had moeten zijn. Fox Stevenson draaide een throwback set onder zijn oude alias Stan SB. De Solar-stage stond hiervoor dan ook propvol. Hij begon met zijn nostalgische set en bijna iedereen kende zijn nummers van bijna tien jaar geleden nog helemaal uit het hoofd. Echter switchte hij steeds meer naar de hitjes van vandaag de dag. Wij hadden toch wel op wat meer nostalgie gehoopt.

Niet ontevreden lopen we verder naar de Galaxy-stage waar Camo & Krooked de set van hun leven weggeven. Alles klopt en daarom gaat het publiek volledig uit hun plaat. Een betere afsluiting van de eerste dag kunnen we ons niet kunnen wensen.

Liquicity 2
 Martin Hols – Tiffany Konings – Menno van der Veen – Coen van Tartwijk 

Nadat het programma van de vrijdag erop zit, is er nog genoeg te doen op het festivalterrein. De Lunar-stage wordt omgetoverd tot silent disco, spring in de zweefmolen of race fanatiek mee op Mario Kart in de speelhal. Ook op de camping is iedereen nog aan het nagenieten van de eerste dag. Hier en daar ontstaat een bescheiden after. Om 03:00 uur komt de crew op de camping vermelden dat de muziek uit moet. Rust is essentieel als je drie dagen moet knallen. Voor de volhouders is de silent disco nog wel tot 05:00 uur te bezoeken. Het is al snel muisstil. Ook hierin merk je weer dat de familie rekening met elkaar houdt.

Achter de schermen

Zaterdagochtend kruipen we onze kokende tent uit om ons klaar te maken voor de tweede ronde. Na een gezond en voedzaam ontbijtje, waar op de camping genoeg opties voor zijn, maken we ons rustig klaar om het terrein op te gaan.

Vandaag mogen we een dagje backstage meekijken en spreken we Mark van der Schoot a.k.a. Maduk, CEO van Liquicity. Mark vertelt ons dat Liquicity in 2008 is begonnen als YouTube kanaal en nu is uitgegroeid tot meerdere events, een muzieklabel en een kledinglijn. Ook zegt hij dat dit nooit écht het plan was maar ze gewoon zijn blijven doen wat ze leuk vinden. Van der Schoot: “Ik vind zelf dat wij een fantastisch festival organiseren en dat zullen we dan ook op deze manier blijven doen. Pas op het moment dat we merken dat mensen er wel op uitgekeken zijn, stop ik ermee.” Bij de vraag over hoe hij het festival en zijn muziek wil blijven vernieuwen, krijgen we dan ook een antwoord dat hier volledig op aansluit. “Ik vind zowel muzikaal als organisatorisch alles wat ik doe oprecht heel vet. Misschien is het dan wel niet het meest innovatieve of vernieuwende, maar zolang ik het gaaf vindt, blijf ik het doen. Tot nu toe blijven er ook nog steeds mensen komen en luisteren. Als je naar een Defqon of Awakenings kijkt, doen die ook al ontzettend lang ‘hetzelfde’ en dat werkt ook”, vertelt de CEO.

Liquicity is dan ook niet opgericht met een soort masterplan. Het zijn gewoon twee gasten met een passie voor drum ’n bass. Liquicity is nu voor henzelf als voor anderen dé plek om hun liefde voor deze muziek te uiten. Makkelijk is het niet. Mark vertelt ons dat de organisatie nu alweer een tijdje bezig is met de voorbereidingen van het Liquicity Summer Festival in 2023. Van der Schoot: “Er gaat wel een jaar tijd in de voorbereiding van deze events zitten. Hiervoor willen we dan wel weer echt een sterk plan uitstippelen.”

Naast Maduk weten we backstage Polygon, Bloom en Feint nog te spreken. Bij de vraag naar hun mening en beleving van Liquicity krijgen we min of meer dezelfde antwoorden. Liefde, vrienden en warmte. Kortom, het familiegevoel dat Liquicity voor het grote publiek uitdraagt is achter de schermen net zo aanwezig.

Liquicity 3
 Martin Hols – Tiffany Konings – Menno van der Veen – Coen van Tartwijk 

In goede harmonie

’s Middags dwalen we het terrein over en passeren we een yogaklasje, een kleine bruiloft, en vooral heel veel dansende en vrolijke mensen. De harmonie is fijn hier. We lopen een bezoeker tegen het lijf die net te diep in het glaasje heeft gekeken. De vrolijke jongen is onderweg naar de gevonden voorwerpen. Hij is een tijdje geleden zijn telefoon kwijtgeraakt. Je raadt het al. Zijn telefoon was netjes door iemand ingeleverd en hij kon zijn vrienden weer bereiken. “Op elk ander festival had ik verwacht dat ik hem kwijt was geweest, maar hier niet. Hier zorgt iedereen voor elkaar en dat maakt Liquicity zo mooi.”

Liquicity 4
 Martin Hols – Tiffany Konings – Menno van der Veen – Coen van Tartwijk 

Ondertussen is er een overstroming aan mensen ontstaan bij de geheime Nebula-stage. Hier treden artiesten op waarvan ze de naam of tijd niet aankondigen. Helaas is dit niet helemaal gelukt bij gladde paling en de Toeterboys waardoor er zo veel fans staan dat de organisatie extra beveiliging moet inzetten om mensen weg te sturen. De hype is enorm. Een paar bezoekers proberen zelfs over containers heen te klimmen om zo alsnog bij deze komische show binnen te komen. Alle gladde paling-hits worden meegeschreeuwd en ze maken er dan ook een knaller van een show van.

De beste act van de zaterdag is ongetwijfeld DJ Marky. Deze man lijkt al te weten wat het publiek wil horen zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Hij voelt de sfeer perfect aan en weet bijna alle voetjes constant van de vloer te houden. Op het moment dat hij een digitale platenspeler in zijn nek zet en live over zijn eigen set begint te scratchen, houdt niemand het meer. Ik heb een drum ’n bass artiest dit nog nooit eerder zien doen en het zorgt dan ook voor een one of a kind performance. Misschien wel de beste act van het hele weekend.

Al het dansen maakt ons hongerig. Voor ons een perfect moment voor een nachtelijk tripje langs de food court voor een pizza. Na deze snack is het tijd voor een laatste biertje voordat we de dag in stijl uitvliegen in de zweefmolen.

Save the best for last

Op zondagochtend pakken we na het ontbijt, net als veel andere kampeerders, onze spullen alvast in. Maar voordat we dan echt vertrekken, gaan we eerst nog even een laatste dagje knallen. Ook weer niet te hard want dit is toch wel veruit de warmste dag van het weekend. Daarom is er niks mis met de dag beginnen door in een stoeltje aan het water te liggen en rustig naar de muziek op de achtergrond luisteren. Ook lekker toch?

Na een rustige maar goede start belanden wij bij de Lunar-stage. Perfect; er hangen aan het plafond enorme ventilatoren die je koel houden. We vinden daardoor nog genoeg energie voor wilde dansjes. Dit lukt bij een topset van dj Alix Perez al snel. De trackselectie van deze man is echt onweerstaanbaar. Met elke drop weet hij er weer een schepje bovenop te gooien en dit matcht dan ook perfect met de energie in het publiek. Lichamen bewegen vanzelf en de vibe zat er weer goed in.

Liquicity 5
 Martin Hols – Tiffany Konings – Menno van der Veen – Coen van Tartwijk 

Na een aantal uur bij de Lunar gestaan te hebben, verplaatsen we ons naar de Galaxy-stage. Deze staat tot buiten de tent vol staat als Sub Focus bezig is. Tijdens deze set komen er diverse meezingers en dance floor classics voorbij en zingt en danst iedereen vrolijk mee. Ook de temperatuur is dragelijker waardoor de energie in het publiek weer iets omhoog kan.

Dan is het tijd voor de laatste set van het weekend. A.M.C sluit samen met MC Phantom af op de Solar-stage en hij heeft hier dan ook niets van heel gelaten. Veel liefhebbers zullen het met ons eens zijn als wij A.M.C de beste drum ’n bass dj noemen en dat heeft hij wederom bewezen. De woorden ‘rust’ of ‘pauze’ komen niet in zijn woordenboek voor. Dit was dan ook de perfecte gelegenheid om nog een keertje keihard te skanken en de perfecte afsluiter van een geweldig weekend. Liquicity, dankjewel. Wij komen volgend jaar weer dolgraag naar de familiereünie!

 Martin Hols – Tiffany Konings – Menno van der Veen – Coen van Tartwijk 

Meer Liquicity Festival

Check de Instagram én Facebook van Liquicity voor meer beelden van Liquicity Festival 2022.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...