donderdag, december 7, 2023

Warm-up naar ADE 2019 deel 1: Trends en tips in de conferentie

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Warm-up naar ADE 2019 deel 1: Trends en tips in de conferentie

Over 2 weken is het alweer tijd voor de belangrijkste dance-meeting ter wereld: ADE. Door het overweldigende aanbod tijdens Amsterdam Dance Event ben je als bezoeker het spoor soms bijster. Daarom signaleert This Is Our House de belangrijkste hoofdlijnen en maken we voor jullie dé ultieme planning. Later zoomen we in op het aanbod aan feesten en festivals tijdens ADE 2019, nu in het eerste deel: het dagprogramma met conferenties.

 

(Mentale) Gezondheid

ADE vorig jaar

Het onderwerp kwam in de loop van dit decennium al steeds vaker op de agenda, maar sinds de dood van Avicii in 2018 is de (mentale) gezondheid onder dj’s helemaal een trending topic geworden. Meer en meer dj’s kwamen met een ‘coming out’ over hun burn-out, Hardwell ging na vorig ADE op sabbatical en AFEM (de wereldwijde belangenvereniging voor elektronische muziek) kwam met een heuse ‘Mental Health Guide‘, om erger te voorkomen.

In deze gids staan tal van praktische adviezen voor artiesten (en de professionals om hen heen), over hoe beter voor zichzelf te zorgen, in hun door tijdzones, social media-druk en reis-schema’s bepaalde bestaan. Ook JoeySuki, een van de eersten die (uitgerekend op deze website) naar buiten kwam met zijn ervaringen over de schaduwkant van de dj-wereld, heeft ondertussen een boek uitgebracht. Je ziet het topic van de mental health ook komend ADE terug in het aantal conferentie-panels dat hiermee te maken hebben. Een selectie:

 

Woensdag 16 oktober 

ADE x Spaces: Brain Hacking Breakfast  (Event)

Tijdens deze ontbijtsessie leert orthomoleculair therapeut Wouter van Helden je hoe je meer uit je brein kan halen door middel van voeding en lifestyle. Hierna ben je je bewuster bent van het functioneren van jouw brein.

Talent: Blessing or Curse? Part 1: On The Spectrum (Event)

Wat is de link tussen het hebben van een bepaald talent met asperger, ADHD, autisme en OC? Naar deze link moet beter gekeken worden, al helemaal als je kijkt naar de druk en stress in de scène. Als je deze lezing interessant vindt, kan je de volgende delen ook bijwonen. Deze andere delen zullen gaan over socialisen, welzijnspraktijken die je carrière verbeteren , de betrouwbaarheid van je management, het beschermen van je eigen belangen en de druk die sociale media met zich meebrengen.

The Attention Economy (Event)
We weten allemaal dat mensen met een soort aandoening – epilepsie, een bepaalde angst, autisme, enzovoort – bepaalde ‘’triggers’’ moeten vermijden. Maar wat heeft het ‘normale’ brein écht nodig, en wat kunnen we ook beter vermijden?

Vrijdag 18 oktober

Healthy Mind, Healthy Party?  (Event)
Wat kunnen dj’s eigenlijk doen om zichzelf op niveau te houden?

The Power of Creative Frequency and Routine (Event)
Veel dj’s en producers vinden dat de zware routine en hoge werkdruk hen drijft tot burn-out. Wat scheidt goede routine van slechte?


Technische next steps

VR at festival

We leven anno 2019 in een wereld waarin techniek steeds belangrijker wordt. Maar niet alleen in het dagelijks leven wordt enorm veel gebruik gemaakt van de nieuwste technische snufjes, ook in de muziek- en evenementenwereld begint het een steeds grotere rol te spelen. Zonder de techniek die we nu kennen zou elektronische muziek überhaupt niet eens kunnen bestaan. En dan zouden we deze ook niet kunnen beluisteren op moderne sites als YouTube, Spotify en Soundcloud. Livestreams, waarop je tegenwoordig veel grote festivals live vanuit je woonkamer compleet kan volgen, zouden we niet kennen.

Er is op technisch gebied nu al ontzettend veel veranderd voor de muziek- en evenementenwereld. Wat zou ons in de toekomst nog allemaal te wachten staan? Staan we over een aantal jaar wel met onze VR-bril op in de woonkamer los te gaan, terwijl het lijkt alsof je op een evenement bent? Hoe zullen de clubs van de toekomst eruit zien en hoe zullen wij feestvieren? Het zijn zulke vragen die veelal in de conferenties van ADE 2019 gesteld – en hopelijk beantwoord – gaan worden:

 

Woensdag 16 oktober

How Video Content Expands Events (Event)
Hoe kan een event een eigen leven hebben, buiten de dag zelf om? Visueel vormgeven is hiervoor ontzettend belangrijk; er wordt je dan ook alles over verteld.

DROELOE & bitbird present: ‘A Promise Is Made’ Art Gallery (Event )
Deze 3D expositie, waar je kan binnen lopen wanneer je wil, wordt speciaal gereleased om de EP ‘A Promise Is Made’ van dance-dj DROELOE en record label bitbird te vieren. De expositie is alleen op woensdag te bezichtigen.

Holograms, Robots & Storytelling. The Future of Clubs and Festivals (Event)
Als je een club in China bezoekt, ziet alles er nu al erg futuristisch uit. Waar zal dit in de toekomst toe leiden?

BeamLab in Converstaion with Studio Drift about Franchise Freedom (Event)
Het kunstwerk Franchise Freedom is een combinatie tussen natuur en technologie. Het kunstwerk simuleert een zwerm spreeuwen, die eigenlijk honderden drones bij elkaar zijn.

Donderdag 17 oktober

Pattern Recognition: Trend-Spotting (Event
Deze conferentie duikt diep in op opkomende artiesten en de fijnste geluiden van de toekomst. Hoe kan echte groei plaatsvinden in het digitale landschap?

Companies 2 Watch (Event)
Amsterdam Dance Event zal de beste nieuwe ideeën en innovaties die iets te maken hebben met de muziek industrie in de spotlight zetten. De winnaar van deze ‘competitie’ zal een jaar lang gepromoot en ondersteund worden.

Designing the Future Fan Experience (Event)
Hoe zal de toekomst van live fan-engagement eruit zien?

 


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


 

Distinctive Marketing Opportunities for Music in the Digital Era (Event)
Dit panel zal kijken naar de evolutie van marketing en distributie van muziek op nieuwe manieren, denk hierbij aan Instagram, VR, Spotify en virtuele sets in videogames. Wat betekenen deze veranderingen voor artiesten en labels?

Live Coded Music (Event)
Wat zijn de ins en outs van live codering in combinatie met kunst?

Vrijdag 18 oktober

Clubbin 3.0: The Future of Clubbin (Event)
Hoe ziet de toekomstige club eruit? Zal alleen de omgeving veranderen, of ook de manier waarop mensen een geweldige avond hebben?

Zaterdag 19 oktober

Recording Masterclass Marcela Rada (Event)
Wat kan er worden bereikt in een thuisopname-omgeving, hoe vind je je eigen geluid en hoe til je je muziek naar een hoger niveau?


Duurzaamheid

ADE GREEN

De aarde warmt steeds meer op, ijskappen smelten, de zee is een grote plastic soep; het is hoog tijd voor verandering. Amsterdam Dance Event vindt het erg belangrijk dat de muziek- en evenementenindustrie een steentje bijdraagt aan een duurzame samenleving. Daarom keert het concept ADE GREEN, na zes succesvolle edities, op vrijdag 18 oktkober weer terug naar het DeLaMar Theater.

Deze editie zullen de nieuwste en meest succesvolle ideeën omtrent duurzaamheid worden onderzocht. Het streven van ADE GREEN is het organiseren van duurzame evenementen, zodat ze het milieu niet teveel vervuilen. Ook wil het de elektronische muziekindustrie aanmoedigen om deel te nemen aan duurzame acties, zodat ze een goed voorbeeld vormen voor het publiek. Iedereen heeft baat bij ADE GREEN, want wie wil de aarde nou niet een handje helpen? Welke panels je zoal kunt verwachten:

 

Vrijdag 18 oktober

Innofest: Six Innovations That Will Change The Industry (Event)
Steeds meer organisatoren hebben oog voor een ‘schoner’, ‘slimmer’ en ‘duurzamer’ evenement. Maar wie zijn de echte vernieuwers, en wat zijn hun oplossingen?

Workshop Sustainable Event Management (Event)
Hoe kunnen organisatoren van evenementen zo duurzaam mogelijk te werk gaan?

Nature Needs a Hero Presented by Timberland (Event)
Hoe bestuderen en gebruiken dj’s en producenten de natuur in hun muziek? Wat betekent het om je producties écht te verbinden met de natuur?

ADE Green – Plastic Promise: The Next Steps towards Responsible Plastic Use (Event)
Een jaar geleden zijn er op Amsterdam Dance Event verschillende afspraken gemaakt over plasticgebruik op plekken waar het onvermijdelijk is; festivals. Tijdens ADE 2019 krijg je antwoord: hoe staat het ervoor met deze afspraken?

Frequent flyers: Does DJ Culture Have to Rely On Airmiles? (Event)
Hoe kan de evenementenindustrie zijn travel footprint minimaliseren terwijl dj’s de hele wereld over vliegen om op allerlei feesten te draaien?

If You Don’t Like The System, Don’t Depend On It (Event)
Andy Cato had totaal geen ervaring, maar besloot toch om een duurzaam landbouwbedrijf te beginnen. Cato komt om het publiek advies te geven over duurzaamheid en het wereldwijde voedselsysteem – ook voor de mensen die geen affiniteit met de landbouw hebben.

The Art of Activism And The Activism of Art (Event)
Muziek is altijd verbonden geweest met idealisme en uitdrukkingen van ideeën. Hoe kunnen we een campagne kunnen voeren door middel van muziek?

International Festivals Join Forces On Circularity (Event)
Door de korte duur zijn festivals dé ideale plek om veelbelovende ontwikkelingen te onderzoeken en zonder ernstige gevolgen uit te testen. Daarom zullen baanbrekende festivals uit heel Europa de komende jaren samenwerken om oplossingen te ontwikkelen met betrekking tot voedsel, water, energie en andere materiële omstandigheden.

 


Hardstyle is terug!

HDE

Een jaar geleden maakte Q-Dance, na zeven succesvolle edities, bekend dat er in 2018 geen nieuwe HDE-editie zou komen. Q-Dance startte ooit met deze subconferentie om de hardere stijlen meer aandacht te geven tijdens Amsterdam Dance Event en om bedrijven en labels te verbinden. Toen deze missie voor hun was geslaagd, vonden ze het niet nodig om met een nieuwe editie te komen.

Vorig jaar werden de hardere stijlen tijdens ADE alsnog behandeld, maar dan tijdens de University- en PRO-conferentie. Op ADE 2019 keert HDE terug, en dat is maar goed ook. Nederland heeft immers de grootste dj’s en feesten in deze scene. Daarom kunnen de hardere stijlen zeker niet ontbreken in het dagprogramma van ADE 2019. Naast HDE kun je ook een conferentie over de hardere stijlen in Amerika bijwonen.

 

Donderdag 17 oktober 

Harder Styles in the USA (Event)
Hoe passen The States zich aan hogere tempo’s en de energie van de hardere stijlen aan? Hoe dit werkt op een publiek en wat dit betekent voor de hardere stijlen wereldwijd?

HDE I Q-Dance Studios (Event)
Een event dat mensen met een passie voor hardere stijlen met elkaar verbindt door middel van masterclasses, Q&A’s en discussies. Binnenkort wordt er meer over het event bekendgemaakt.


Toolkits voor succesvolle carrières

ADE University

Een jaarlijks terugkerend element op Amsterdam Dance Event, maar elk jaar wel weer new and improved. Vele bezoekers dromen al van kleins af aan over het leven van een dj. Maar hoe kun je als beginnende dance-artiest doorbreken? Hoe behaal je maximaal succes en hoe behoud je dit?

Dit laatste is natuurlijk het allerbelangrijkste. Niemand wil eindigen als eendagsvlieg. Daarom zijn er op ADE 2019 programma’s en sprekers om je te helpen met jouw droom en toekomstige carrière. Het conferentieprogrammaboekje staat bol van de panels en lezingen met dj’s en hun managers die je de kneepjes van het vak willen leren.

 

Woensdag 16 oktober

Whats Next? with Dominic Furber and Disco Donnie (Event)
Een interessant gesprek tussen een young professional die pas net met zijn carrière is begonnen en een gevestigde professional in hetzelfde werkveld over de stappen in hun carrière, hun fouten en hun successen. Er is op woensdag ook een editie met Lydia Laws en Melissa Taylor in de hoofdrol.

Team Behind Oliver Heldens (Event)
Hoe proberen de managers en PR-medewerkers van Oliver Heldens hem te beschermen tegen stress, ondanks zijn hectische schema?

For Fake’s Sake (Event)
Hoe kunnen artiesten ongestraft wegkomen met het kopen van fans en likes? En hoe krijgen we de muziekindustrie op een plek waar geld niet zo’n grote rol speelt?

Exclusivity Deals (Event)
Lezing over exclusiviteitsovereenkomsten van clubs en festivals. Dit zijn afspraken tussen verschillende partijen waardoor ze alleen met elkaar zaken kunnen doen. Is dit een slim model, of juist niet?

Donderdag 17 oktober

Young Creators: Hollt (Event)
Jonge ondernemers en artiesten krijgen tijdens deze conferentie de kans om hun eigen projecten en ideeën te presenteren, zodat andere jonge ondernemers hier weer van leren. Deze sessie wordt gehost door Hollt, een jonge dj en producer.

Data is King – How Smaller Labels Can Really Benefit from Data (Event)
Tegenwoordig is data in de muziekwereld ongeveer even belangrijk als de muziek zelf. Hoe behaal je maximaal succes door het gebruik van data?

Gamechangers – Live Sets Using Streaming (Event)
Lezing over streaming-gebruik in de muziek- en filmindustrie. Zal het hebben van toegang tot alle muziek ons tot betere DJ’s maken?

Who’s Looking After Next-Gent Talent? Forget the Majors (Event)
In plaats van carriers opbouwen die tientallen jaren duren, kiezen labels er tegenwoordig voor om muziek te produceren voor artiesten die een handvol steden bezoeken en geen blijvend vermogen hebben. Wie zullen grootheden als The Stones, U2 en Prince vervangen?

ADE MusicTalks: Ryan Marciano & Sunnery James (Event)
Tijdens deze lezing krijg je de mogelijkheid om met het dj-duo te praten over hun muziek.

 


Amsterdam Dance Event

ADE 2019

Meer informatie over ADE 2019 vind je op de website van Amsterdam Dance Event. Binnenkort op Thisisourhouse.nl: de ultieme planning van events tijdens ADE. Stay tuned.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Aftellen maar: DGTL opent festival-bal met muzikaal avontuurlijke driedaagse

Natuurlijk, maart is nog jong en koud. Maar nu de dagen langer worden, de timelines voller, de virus-verspreiding kleiner...

Hardstyle tips in oktober 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...