dinsdag, november 24, 2020
Home Features We Are Electric indoor: 12 acts die je onder stroom gaan zetten

We Are Electric indoor: 12 acts die je onder stroom gaan zetten

-

Zaterdag is het zover: de 4e editie van We Are Electric in het Klokgebouw in Eindhoven. Na een regenachtige, maar zeker geslaagde 2e festivaleditie op het E3 Strand in Eersel is het weer tijd om naar binnen te gaan, daar waar door Philips vroeger al electro(nica)geschiedenis werd geschreven. Dat de organisatie een line-up neer kan zetten om je vingers bij af te likken heeft ze al meermaals bewezen, en dat doet ze ook dit keer. Welke acts gaan je zaterdag op We Are Electric geheid onder stroom zetten?

 

door Tjeerd Leendertse 

- Advertisement -

We Are Electric bestaat uit 3 zalen met evenveel podia. Op de Magnetic stage staan bass en drum & bass centraal, daar waar in de Estatic stage met name house en techno door de subwoofers rollen. De Electric stage wordt gehost door het Bossche house-collectief Losjes. We gidsen je langs de 3 podia.

Magnetic

Afrika Boomnada (21:30-22:30)

De eer om de Magnetic af te trappen op We Are Electric is aan het lokale broduo Afrika Boomnada. De broers Elvin en Lloyd Usidame spelen een thuiswedstrijd in ‘Eindje’ de gekste, hun sets zijn gevuld met funky house, disco met uitstapjes naar hiphop en R&B. Het duo is goed bezig en stond eerder al op Solar, Mysteryland en PITCH!

https://soundcloud.com/afrikaboomnada/mixtape-oct-2016

San Holo (22:30-23:30)

Nadat de zaal opgewarmd is neemt San Holo de decks over. Een naam om in de gaten te houden. De Nederlander is bezig aan een opmars binnen de future bass- en trap-scene. Grote labels hebben hem op hun lijstje staan. Zo heeft de man uit Zoetermeer nummers gereleased op het Canadese label Monstercat en werkte hij samen met grote jongens als Skrillex. Naast dit internationale geweld heeft San Holo een eigen label, Bitbird genaamd.

Chase & Status (1:30-3:00)

Sprongetje in de timetable. Nadat Troyboi en Feed me het publiek opgezweept hebben met bass en electro is het de beurt aan het duo Chase & Status. Dat behoeft eigenlijk geen intro, maar voor ons is het een act die je absoluut niet zomaar links kan laten liggen.

De Britten hebben allang hun sporen verdiend in de drum & bassscene en als geroutineerd duo weten ze perfect hoe ze te tent kunnen slopen. Hun sets kenmerken zich door elementen die net over the top zijn, dat kan een lelijke rockgitaar of een mc die het publiek ophitst. De term ‘subtiel’ komt niet voor in hun woordenboek.

Pendulum dj-set (3:00-4:30)

Wat zijn we blij dat deze grote naam naar Eindhoven komt. De Australische groep is al vele keren de wereld overgegaan en heeft hits als ‘Tarantula’ en ‘Blood Sugar’ op hun naam. Na een break en een uitstapje naar Knife Party door de leden Rob Swire en Gareth McGillen besloot de groep dit jaar terug te keren. Daar zijn we hartstikke blij mee, want een set van Pendulum wil je eigenlijk niet missen.

>> Zie ook: We Are Electric in gifjes <<

Ecstatic

Reza Athar (21:00-22:45)

De stage wordt warm gedraaid door Reza Athar. De Iraniër vluchtte in 1997 naar Nederland, liet zich niet kennen en pakte vrijwel direct de muziek op. Zijn sets zijn dansbaar en vrouwvriendelijk en hij draaide al eens in de inmiddels ter ziele gegane club Trouw in Amsterdam.

Weval (22:45-23:45)

De mannen van Weval (je las eerder hun verhaal op onze website) stonden ook al op de festivaleditie van We Are Electric. Het tweetal grijpt naar spannende, soms zelfs mysterieuze beats en verrassende zanglijnen. Ze nemen voor een uurtje de touwtjes in handen om enkels wat losser te maken voor het geweld van later op de avond.

Boys Noize (1:30-3:00)

Ook over de Duitser Alex Ridha is de organisatie tevreden, want na een slopende set op de buiteneditie staat hij opnieuw op de timetable. Dat de legende het gaspedaal weet te vinden tijdens zijn sets heeft hij al meerdere keren bewezen. De techno knalt door de speakers, stilstaan is geen optie.

Dave Clarke (3:00-5:00)

‘The Baron of Techno’ wordt de Brit liefkozend genoemd. Na een lastige jeugd, waarbij hij dakloos werd, greep Dave Clarke muziek als uitweg. De dj/producer, die al jaren in Amsterdam resideert, wordt gezien als een vernieuwer van het technogeluid door zijn diepgaande relatie met de in Detroit ontstane minimal. Toch is de Brit niet bang voor uitstapjes naar bijvoorbeeld electro en acid.

Electric by Losjes

Cinnaman (0:00-1:30)

Nadat Mino Abadier de bel geluid heeft, zal Cinnaman als een schaakgrootmeester de stukken neerzetten. Als resident bij Trouw en tegenwoordig De School kan de Amsterdammer wel een lesje in house en techno geven. Eigen producties zijn er bijna niet te vinden, omdat de dj er uiterst kritisch op is. Een enkele release met Trouw-familielid Tom Trago is te vinden op het net, maar dat maakt de sets van Cinnaman niet minder verrassend. Eerder dit jaar spinde Cinnaman back to back met Lucky Done Gone nog op ons eigen releasefeest Effenaar b2b Our House.

William Djoko (1:30-3:00)

Nog zo eentje uit hetzelfde School-straatje. William Djoko bracht afgelopen maand zijn nieuwe EP ‘Dirty Talk’ uit op het label van Trago’s Voyage Direct. Naast een eigen track, die verrassend genoeg Dirty Talk heet, zijn er remixes te luisteren van Voyage-vrienden Boris Werner en eindbaas Tom Trago.

De Amsterdammer begon ooit als danser in de categorieën modern en hiphop. Van het weelderige van modern is weinig meer over tijdens zijn sets, want de dj weet wel hoe je een zaal losjes kan krijgen. Verwacht opzwepende house, waar de vuistjes wel van in de lucht moeten gaan.

https://soundcloud.com/voyagedirect/sets/vd25william-djoko-dirty-talk

Detroit Swindle (3:00-4:30)

Dat We Are Electric het aandurft om dit duo op hetzelfde tijdstip te plaatsen als grootheden Pendulum en Dave Clarke zegt eigenlijk genoeg over Detroit Swindle. Het Amsterdamse tweetal bewijst al jaren dat niet iedere track een keiharde drop moet hebben om het publiek op dit tijdstip los te krijgen.

De platen van Detroit Swindle kenmerken zich door invloeden van soul en funk en dat zal ook tijdens deze set het geval zijn. Wij zien in ieder geval uit naar deze set.

We Are Electric: het complete programma

De volledige line-up van We Are Electric vind je op de website van het festival, zodat je alvast je eigen timetable kunt samenstellen. Dat noopt tot harde keuzes, want op sommige tijdstippen zal het lastig zijn om je favoriet te kiezen.

wae-kg-2016-voor-tioh-banner-1100x150

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – John van den Heuvel: ‘Legaliseren is geen...

De polarisatie in het Nederlandse drugsdebat is compleet. Op rechtsachter een CDA-minister die minder festivals wil en 'gebruikende' partypeople medeschuldig acht aan drugscriminaliteit. Linksbuiten...