zaterdag, september 30, 2023

We Are Electric Weekender: trip langs 7 stages vol hoogspanning

-

Home » Puinhoop Kollektiv » We Are Electric Weekender: trip langs 7 stages vol hoogspanning

We Are Electric Weekender is al weer toe aan de 3e editie. Van 16 tot en met 18 juni is het E3 Strand in Eersel de plek waar een linkse coalitie van veelal cutting edge dj’s, acts en collectieven bezit neemt van maar liefst 7 stages. Wie nu al stroomstoten krijgt van de keuzestress, helpen we een handje met een reisje langs de podia en hostings op We Are Electric Weekender.

 

Het DNA van We Are Electric, indoor of outdoor, zit in de diversiteit aan muzikale chromosomen. Of je nu lekker gaat op een zwoele, liefkozende houseplaat of het heerlijk vindt om de beuk erin te gooien tijdens een moshpit bij een harde, weinig subtiele drum and bassplaat; het kan allemaal op We Are Electric Weekender.

Zeven stages telt het festival dit jaar, die je ongetwijfeld onder hoogspanning gaan zetten. We verklappen alvast dat de namen amper (of ampère, zo u wil) onderdoen voor die van vorig jaar. We Are Electric Weekender

Crash

De naam van de stage dekt de lading volledig. Op vrijdag wordt er nog enigszins ‘rustig’ opgebouwd met als opener de charmante Lady Bee – die onlangs nog een nieuwe single dropte. De eerste avond wordt afgesloten met Dr. Lektroluv – beschermheer van electro. Met zijn karakteristieke groene masker en bakelieten (kop)telefoon neemt de Belgische dokter je mee op een trip die absoluut een aanrader is.

Het echte geweld neemt de overhand op zaterdag. Aan het begin kun je er rustig inkomen op Jengi Beats, maar later nemen de Groningse drum and bass-pioniers van Noisia de regie in handen. Hun laatste album ‘Outer Edges’ is – net als ieder ander album – met veel lof ontvangen in de scene. Na Noisia’s nu al legendarische optreden komt Pendulum Live (foto onder) op subtiele wijze de houten planken uit z’n voegen slaan.

Op zondag zijn de mysterieuze Fransman Mr. Oizo – uitvinder van de welbekende muis in ‘Flat Beat’ – en Pendulum-spin-off Knife Party grote namen die voor een crash gaan zorgen.

Pendulum // We Are Electric // Bart Heemskerk

Snare

Het is duidelijk welk percussie-instrument hier de boventoon voert. Op vrijdag en zaterdag wordt Snare gehost door één van de grondleggers van de Hollandse techno: Speedy J en zijn Electric Deluxe-vlaggenschip. Aan boord komen de nodige namen van formaat mee, waaronder Clouds, het ‘stationair beuken’-duo AnD en the one and only Jeff Mills.

Op zondag wordt uit een ander vaatje getapt. Geen 130 bpm-techno meer, maar zagende drum and bass. Snare wordt dan gehost door streekpartner Black Out en dat betekent stevig sloopwerk. Onder andere het Duitse Neonlight, maar ook de Hollandse ‘veeg – en zaagschool’ is goed vertegenwoordigd met Black Sun Empire en Pythius.

Pulse

De house-stage is er een om in de gaten te houden. Zondag is Losjes weer de host, zaterdag wordt de toko gerund door het in Tilburg opgerichte Future House Music. Een platform dat wereldwijd snel furore maakt met events en muziek rond de gelijknamige sound.

Brooks en Mr. Belt & Wezol bijvoorbeeld zijn daarin bijvoorbeeld niet meer weg te denken. De ster van laatstgenoemde duo is rijzende met onder andere releases op het toonaangevende Spinnin’ label. Dit jaar staan ze eigenlijk overal, van WiSH Outdoor tot Amsterdam Open Air en van Solar Weekend tot Dreamfields.


Volg TIOH op Facebook:


Met de release van de zwoele plaat ‘Feels Like Home’ is ook een naam-explosie van The Him voelbaar geworden. Ook dit duo staat deze zomer door het hele land achter de draaitafels om heupjes warm te draaien.

En dan Malaa. Het mysterie van Malaa, beter gezegd, want wie is het eigenlijk? Zou het Skrillex zijn? Is het DJ Snake of een samenwerking tussen de Franse compagnons DJ Snake, Mercer en Tchami? Niemand weet het, maar dat Malaa in staat is om de palen uit de grond te slaan met een flinke portie basshouse is duidelijk.

>> Zie ook: Brooks is klaar om zichzelf aan de wereld te laten zien <<

Tchami

Zijn naam viel al even: Tchami (foto boven). Absolute grootheid en grondlegger in de wereld van de future house. Brak een aantal jaar geleden door met een vernieuwende, innovatieve remix van Janet Jackson’s ‘Go Deep’. Sindsdien is hij niet meer te houden. Hij heeft inmiddels zijn eigen label Confession opgericht, reist heel de wereld over met platen van eigen hand en het is eigenlijk Untrue dat Future House Music de Parijzenaar heeft weten te strikken als afsluiter.

Ride, Splash, Kick en Hi-Hat

Verder is er nog Ride, met onder meer TNGHT-wederhelft Lunice, het Tilburgse basscollectief BANGANAGANBANGERS en Funtcase b2b met vaste compagnon Cookie Monstah achter de draaitafels.

Vanaf de Ride kun je gaan spetteren bij Splash, gehost door het Eindhovense Biki90, waar vooral feestelijke hiphop door de speakers dreunt. Grote namen zijn Snelle Jelle, Puinhoop Kollektiv en lokale helden Brocco en Flamboyant.

Ben je voldoende nat gespetterd, dan kun je jezelf wakker schudden bij Kick, de ‘light-versie’ van de hosting van Black Out. Hier kun je wegzweven op de zachte vocalen van de liquid drum and bass die T&Sugah uit de geluidsinstallatie laten klinken.

Te soft? Dan zul je even moeten wachten tot de laatste uurtjes wanneer breakbeatkoning Karimoo de tent op zijn kop gaat zetten. Als laatste keren we terug naar de wereld van percussie bij Hi-Hat waar Neerlandse technomaarschalken Juan Sanchez, Tripeo en Nuno Dos Santos de vuistjes in de lucht doen laten gaan.

>> Zie ook: Mee met Puinhoop Kollektiv (in gifjes) <<

We Are Electric Weekender


We Are Electric Weekender + WIN!

De 3e We Are Electric Weekender is van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni op het E3 Strand in Eersel. De volledige line-up, tickets en meer info vind je hier.

This Is Our House mag deze week 2 x 2 combi-kaarten mét camping weggeven van WAE. Houd onze Facebookpagina in de gaten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

20×20 Throwbacks: Flôr Brohm van Roxxi; Creative event design en production

Een mooi rond getal was het zeker, verder was 2020 vooral een jaar om snel te vergeten. Maar dat...

This Is Our House heeft nieuwe website: TIOH.nl

De oplettende lezers onder jullie hebben het vast al gezien: This Is Our House is verhuisd! Vanaf heden zijn...