dinsdag, februari 27, 2024

WiSH Outdoor wordt steeds meer een minivakantie

-

Home » Puinhoop Kollektiv » WiSH Outdoor wordt steeds meer een minivakantie

Het 10e verjaardagsfeestje van WiSH Outdoor staat voor de deur. Bijzonder dit jaar is de nieuwe hardstyle-area op vrijdag, het thema ‘Wereldfeesten’ gecombineerd met dieren en Guus Meeuwis als hoofdact op zondag. WiSH Outdoor ontpopt zich steeds meer tot ware minivakantie.

Meer dan ooit tevoren heeft WiSH Outdoor op vrijdag al een complete festivaldag in de aanbieding. Sinds vorig jaar kunnen bezoekers losse tickets kopen voor de vrijdag, maar bleef het feest op vrijdag beperkt tot 1 area, met house als voertaal. Daar komt dit jaar verandering in met onder meer de nieuwe hardstyle-area en Villa Ananas die ook geopend is.

WiSH Outdoor 2014 Dedicated
WiSH Outdoor 2014, Dedicated

Logische keuze

“Hardstyle is erg populair hier in Brabant. Voor ons als organisatie was het dus een logische keuze om hardstyle toe te voegen aan het programma op vrijdag”, vertelt Jimmy van der Leemputten van WiSH Events. “Het hardstyle-publiek is bereid om te reizen. Op vrijdag komen nu al veel ‘hardstylers’ naar WiSH, die dus een extra dagje hardstyle mee pakken.”

>> Zie ook: Hoe WiSH Outdoor zich ontwikkelde tot festival van formaat <<

Atmozfears, Audiotricz, NSCLT (check hier hun guestmix voor Our House), Frontliner en Radical Redemption zijn de mannen die het hardstyle-publiek een mooi voorschot geven op wat zaterdag volgt. De Dedicated (hardstyle mainstage), dient op vrijdag nog als decor voor zomerse housebeats. DVBBS uit Canada geldt als absolute headliner, maar met Jay Hardway, Headhunterz, Funkmaster B en Curbi zijn zeker niet de minste namen neergezet.

Minivakantie

Daarmee houdt het op vrijdag niet op. Ook Villa Ananas (de welbekende stage met het strandzand) is geopend voor partypeople en Who Events host een andere, intieme area, genaamd Soestdijk met als thema Koningsdag. “Daar is het altijd een gezellige chaos.”

2013_Dedicated
WiSH Outdoor 2013, Dedicated

“Het karakter van de zaterdag komt op vrijdag steeds meer terug. Op de camping gaat het feest al van start met een beperkte club, dat is al een leuk feest an sich, met veel activiteiten naast de muziek. Je kunt WiSH Outdoor wel zien als een soort minivakantie.”

‘Adventure Agency’

In een wat geheimzinnige trailer presenteerde WiSH Events zich als ‘Adventure Agency’. “Eigenlijk organiseren we al jaren avonturen voor onze bezoekers. Dat loopt als een rode draad door onze historie. Nu hebben we gekozen voor 2 thema’s die elkaar kruisen, wereldfeesten gecombineerd met dieren. Dat eerste omdat we 10 jaar bestaan, de dieren omdat het voor een grappige, niet alledaagse combinatie zorgt”, aldus Van der Leemputten.

De Devoted (mainstage house) staat in het teken van Venetiaans Carnaval. Een grote, gemaskerde leeuwenkop is de eyecatcher. “Daaromheen zie je stukjes Venetië en een boel dieren. Het podium krijgt veel kleur en heeft echt een vrolijke uitstraling.”

>> Zie ook: WiSH Outdoor denkt groot maar blijft bakermat trouw <<

De Dedicated (mainstage hardstyle) heeft vanzelfsprekend een wat rauwere uitstraling. Het thema is Día de los Muertos (Dag van de Doden), een Mexicaanse feest- en herdenkingsdag (waarmee de link met Mexico dus ook meteen gelegd is). “Hier zie je bijvoorbeeld skeletten, wasberen en konijnenkoppen terug in het podium.”

Naast deze twee blikvangers komen het Chinees Nieuwjaar (Delicious Dutch), Koningsdag en Halloween terug in de andere podia. “Het kost enorm veel tijd om alles te bedenken en zo uit te voeren zoals we dat zelf willen. Maar het totaalplaatje moet gewoon kloppen.”

WiSH Outdoor 2013 Devoted
WiSH Outdoor 2013, Devoted

Eindelijk Guus

Met de komst van Guus Meeuwis op zondag gaat voor de organisatie een langgekoesterde wens in vervulling. “Hij komt uit onze gemeente en eindelijk hebben we hem, na 10 jaar, kunnen strikken. Daar hebben we veel tijd en energie in gestoken.”

Zondag zijn alle leeftijden welkom. Het muzikale spectrum is breed. Zo kun je meezingen met Guus Meeuwis of beuken bij D-Block & S-Te-Fan. Niet langer is deze dag het ondergeschoven kindje. Er zijn 8 area’s open en de dag trekt inmiddels bijna net zoveel bezoekers als de zaterdag. “Het gaat gewoon goed, dus we hebben niks te klagen.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juli 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle in oktober: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....