maandag, december 4, 2023

Prins Zany trapt carnavalsseizoen af met feest op 11e van de 11e

-

Home » Algemeen » Prins Zany trapt carnavalsseizoen af met feest op 11e van de 11e

Het carnavalsseizoen wordt traditiegetrouw op de 11e van de 11e ingeluid. Waar tegenwoordig tijdens de meest leutige periode van het jaar steeds vaker het aantal beats per minuut omhoog gaat, bleef een feest op deze carnavaleske datum uit. Daar komt zaterdag verandering in, als in de Effenaar in Eindhoven het feest InZanity: Road To Carnaval wordt georganiseerd. 

Voorman van die avond is, niet verrassend, Zany. Raoul van Grinsven (echte naam van Zany) is een rasechte Brabander én carnavalsliefhebber. Wij spraken hem in de aanloop naar het ‘carnastyle’-feest in Lampengat.

InZanity: Road To Carnaval

Een feest op de 11e van de 11e met jou in de hoofdrol, waarom is dat eigenlijk nooit eerder gebeurd?
“Dat is een mooie binnenkomer! Vroeger stond ik natuurlijk bekend als dj in de hardere hardstyle, niet te vergelijken met de raw hardstyle nu. In die tijd waren er tijdens carnaval niet zoveel events als tegenwoordig. Carnaval en hardstyle gaan nu steeds meer hand in hand. Pas in de laatste jaren zijn de feesten van serieuze omvang geworden.”

“De volgende stap is dan natuurlijk om de aanloop naar carnaval, de 11e van de 11e, ook in te gaan vullen. Volgens mij zijn er in Eindhoven nooit écht events georganiseerd rondom deze datum. Vandaar dat ik nu het spits afbijt in de Effenaar.”

Je haalt het zelf al aan, het vieren van de 11e van de 11e gebeurt nog niet heel uitgebreid. Zie je dit feest als een stap in de goede richting?
“De horeca in Eindhoven heeft deze datum nog niet echt omarmd. Een gemiste kans, wat mij betreft. Voor elke lullige feestdag wordt iets verzonnen, maar een zo voor de hand liggende datum laten ze links liggen. Terwijl je juist op deze datum je drankomzet voor de rest van de maand kunt verdienen.”


Volg TIOH op Facebook


Met carnaval worden de ‘carnastyle’-feesten steeds populairder. Wat is hier de verklaring voor volgens jou?
“Hardstylepubliek houdt van beleving en carnaval is een beleving. Lekker verkleden en gek doen. De mensen die naar deze feesten komen, dossen zich bijvoorbeeld ook uit op een Freaqshow. Als je een leuk thema verzint met een dresscode, zit je met hardstyle op de goede plek. Het Brabantse hardstylelandschap is heel groot, dus dan komt dit snel bij elkaar uit.”

Komende zaterdag ben je niet Zany, maar Prins Zany d’n Urste. Jouw Raad van Elf is tot dusverre echter nog geheim. Waarom?
“Mijn Raad van Elf(jes) is weer van de partij voor het nodige vermaak. Wat de rest van de line-up zal worden, is in mijn ogen niet van toepassing. We willen geen mensen lokken met een bepaalde act of stijl. Het gaat om carnaval en alle gezelligheid die daarbij hoort. Dus mensen moeten komen omdat ze graag losgaan op ‘carnastyle’.”

“In Eindhoven en omstreken weten ze dat ik garant sta voor een boel gekkigheid. De podia die ik afgelopen jaren heb gehost op diverse events waren altijd een succes en drukbezocht. Daar doen we zaterdag weer een schepje bovenop.”

Zany

Laten we ervan uitgaan dat bezoekers verkleed komen, in welke outfit zou jij iemand voor je dj-booth willen zien en waarom?
“Tegenwoordig zijn er wel hele leuke pakken te koop. Zo hebben we tijdens een optreden met Donkey Rollers wel eens 2 gasten met Shrek’s Donkey koppen gezien. Ook Halloween en sprookjesfiguren zie je steeds meer terugkomen. Zelf heb ik een keer in een frietzak gedraaid, dus wellicht is het nu tijd dat iemand als frikandel komt.”

InZanity: Road To Carnaval

Het feest duurt zaterdag 11 november van 22.00 tot 04.00 uur. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Afscheid Lady Aïda: “Ze kon dingen echt magisch maken!”

Maandag 4 oktober, een week na haar overlijden, werd in Eindhoven op bijzondere wijze afscheid genomen van Lady Aïda....

Overleden techno-pionier Lady Aïda regisseerde zelfs haar laatste, postume gig

De Eindhovense dj Lady Aïda is overleden. Ze overleed op 63-jarige leeftijd, na een kort ziekbed, aan borstkanker. In...