dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeMusicBass music in januari: De tips van Daan Coerver

Bass music in januari: De tips van Daan Coerver

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en technoTrance-tips worden verzorgd door Erwin Herkelman en Chris Breuer weet alles van urban-eclectic. Daan Coerver tipt je het beste op het gebied van bass musicHieronder zijn persoonlijke tips voor januari 2021. 

Broken Vault Records

Murder Call’ op 1 januari, ‘Braindrill’ op 8 januari

Broken Vault Records is een nieuw label in de basswereld. Ze hadden in juni hun eerste release. Dit was een dubstep-album genaamd ‘The Great Plate Robbery’ met hierop wel 19 verschillende artiesten. Na diverse releases komen er in januari ook weer twee EP’s uit bij Broken Vault. Ik sprak met Victor de Groot, manager van het label, en mocht alvast naar de nieuwe projecten luisteren. “Wij kijken eigenlijk niet echt naar performance, followers, etc.’’(…) “Volgend jaar hebben we releases van artiesten met duizenden volgers en een paar die net boven de honderd uitkomen.’’

De eerste nieuwe EP, ‘Murder Call’, komt uit op de eerste dag van het nieuwe jaar met als main artist Glockz. Het project bestaat voornamelijk uit riddim, een subgenre van dubstep, met nog een verassende track ertussen. De tweede release komt op 8 januari, in de vorm van een EP genaamd ‘Braindrill’. Deze plaat is geproduceerd door Dafuqex, een artiest die debuteert op Broken Vault. De stijl van de tracks is iets harder dan wat ik tot nu toe op het label heb gehoord. De plaat is meer tearout dubstep dan riddim. “Ik denk dat het vooral samengevat kan worden in dat we willen verrassen”, aldus Victor over de komende releases.

- Advertisement -

>> (Pre-)order


Annual 2021′ (Viper Recordings)

8 januari, album  

Het Britse label Viper heeft een paar van de allergrootste dancefloor drum ’n bass-platen van het afgelopen decennium op zijn naam staan. Ze vertegenwoordigen met hun grote platform zowel gevestigde artiesten als opkomend talent. Het label word gemanaged door een grote naam in de drum ’n bass-scene, Futurebound. Elk jaar maakt hij weer een verzameling van onvergetelijke hits van dat jaar en een paar kersverse tracks die hier goed op aansluiten, om hier een dijk van een compilatie-album van te maken.

Ook dit jaar zijn er weer zowel nieuwe talentjes als gevestigde namen (o.a. Futurebound zelf) te horen op het Annual 2021-album. De tracklist bestaat vooral uit typisch Engelse dancefloor-tracks. Lekkere vrolijke pakkende deuntjes, een goede bass en snelle drums. Een Annual-album zoals we gewend zijn en nooit telleurstelt.

>> Pre-order


QZB – ‘Clairvoyant EP

7 januari, EP

Hou jij ook zo van zo’n zweverig drum ’n bass-nummertje? Dan ben je bij dit Zwitserse duo aan het juiste adres. Hun vage sounds en vibey ritmes laten je bijna opstijgen. Totdat de harde bass je hier en daar weer even tegen de grond aan drukt. Zo zou ik de nieuwe QZB EP het best kunnen omschrijven.

Hun typische sound is overal te herkennen. De tracks hebben een unieke sfeer en zouden het tijdens een avondje casual chillen net zo goed doen als op een groot festival waar iedereen lekker uit z’n plaat wil gaan. Ik zou er nog veel meer over willen zeggen, maar het lijkt me het best als je het gewoon zelf gaat ervaren.

>> Pre-order


Meer tips van Daan Coerver?

Zie ook de tips van Daan Coerver op het gebied van nieuwe bass music-releases. Inclusief Spotify-playlist!

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...

Nieuwe bass music releases in september: De top 3 van Daan Coerver

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....