zaterdag, november 26, 2022

Nieuwe bass music releases: De top-3 van Wessel Hop – november

-

Home » Genres » Dubstep » Nieuwe bass music releases: De top-3 van Wessel Hop – november

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Wessel Hop op het gebied van bass music.

MODESTEP – LOST MY WAY

DISCIPLE

Het reeds verschenen ‘Disciple Alliance Volume 6’ betekende de release van veel nummers waarnaar flink werd uitgekeken. Het dubstep-kingdom van Disciple biedt onderdak aan allerlei vormen van het genre en huisvest veel van mijn favoriete dj’s en producers. Onder andere Modestep, dat op 6 november de nieuwe plaat ‘Lost My Way’ uitbracht.

De vocals van Josh zijn wederom perfect gebalanceerd in het melodische en dromerige intro. Na een onverwachts ruwe, maar emotionele drop gaat het langzaam over naar een rustige en zweverige break. Een perfecte combinatie wat mij betreft. Ik vind het een van de betere platen die het duo heeft uitgebracht, maar het is niet zomaar voor iedereen!


SEVEN LIONS, JASON ROSS & CRYSTAL SKIES FEAT. JONATHAN MENDELSOHN – HOW FOOLISH OF ME

OPHELIA

Seven Lions is er wéér in geslaagd om de verwachtingen te overtreffen met zijn nieuwe plaat ‘Foolish Of Me’. De Ophelia-labelbaas slaat de handen ineen met Jason Ross en Jonathan Mendelsohn, net als op het meesterwerk ‘Ocean’, maar voegt daar ditmaal óók nog eens Crystal Skies aan toe.

Deze combinatie van producers en vocalist Mendelsohn is voor menig kenner van het melodische dubstep-, psytrance- en progressive house-label eentje om van te watertanden. Het is een emotioneel zwaarbeladen plaat over het verblind raken door de liefde en de dwaasheid die dat tot gevolg heeft. Als je niet al bekend bent met deze namen – het is je vergeven – dan is dit een track waarmee je perfect van start gaat!


FRED V – APELDOORN JAMMING

HOSPITAL

Op de nieuwe EP van de recent in Apeldoorn gevestigde Fred V vinden we een heerlijk emotionele plaat genaamd ‘Apeldoorn Jamming’. De track klinkt als een compleet nieuwe aanpak van het genre.

In de drum-‘n-bass-single combineert hij al zijn talenten en haalt daarbij inspiratie uit hele organische sounds van zijn nieuwe thuis. Rustig is de track niet – op een feest kun je hier gewoon goed op los – maar de atmosferische tussenstukken brengen de emotie naar een hoog niveau. Van hele natuurlijke drums tot strijkinstrumenten. Een perfecte compositie van ruis en melodieuze synths, plucky sounds en een sterk aanwezige bassline. Een erg mooi stuk.


Meer tips over bass music?

Check hier de eerdere tips over bass music. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in november 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in oktober 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...