vrijdag, mei 7, 2021
HomeFeaturesPRIME TIME: DJ Chuckie live @ Luxurush 2004

PRIME TIME: DJ Chuckie live @ Luxurush 2004

-

Afgezegde optredens, het festivalseizoen van 2020 waar een streep doorheen gaat. De evenementenbranche zingt een toontje lager als gevolg van de huidige coronacrisis. Helaas is de partyagenda de komende maanden helemaal leeg. Echter zal muziekstreaming ongekend hoog zijn omdat iedereen thuis is en muziek luistert. Een mooi moment voor ons en onze lezers thuis om terug te blikken op de beste evenementen en festivals van de afgelopen seizoenen. PRIME TIME is een terugkomende rubriek op This Is Our House waarin onze Huisgenoten hun favoriete livestreams en sets met jullie delen. Deze week de keuze van onze nieuwe medewerker Chris Breuer: DJ Chuckie live op Luxurush 2004.

 

door Chris Breuer

- Advertisement -

 

Hippe gozer

Het was begin oktober 2004 toen ik als jong pikkie (19) stage liep, bij het kleinere filiaal van de Score, aan de Emmapassage in de binnenstad van Tilburg. Ineens kwam er toch een hippe gozer de winkel binnen lopen, met in zijn hand een hoop flyers van feesten door heel Nederland. Of hij wat flyers op de toonbank mocht leggen? In ruil voor wat gastenlijst plaatsen… voor een heel tof feest in de Heineken Music Hall in Amsterdam (inmiddels AFAS Live); genaamd Luxurush.

‘Het feest is 5 november aanstaande’, vertelde de hippe dude dolenthousiast. ‘Ik zet je op de lijst, neem ook een collega mee, oké!? Tot daar!’

Toffe vibe

Samen met mijn collega, zat ik die 5e november in de trein naar Amsterdam toe, zonder echt grote verwachtingen, maar we hadden wel zin in een feestje. De line-up zei me op dat moment nog niet zoveel. Don Diablo zei me wel iets en DJ Chuckie, de headliner, zei me vaag iets… ik wist toen nog niet beter.

Het aanmelden bij de entree ging vlekkeloos en de vibe van het feestje was meteen heel erg tof! Veel hiphop, dancehall en andere urban hitjes in de grote zaal en in de tweede zaal kon je terecht voor wat housemuziek.

Het was bijna 01.00 uur, dus bijna iedereen liep richting de grote zaal want DJ Chuckie zou gaan beginnen met zijn set. Wij daar ook naartoe want we waren erg benieuwd naar deze headliner! Hij begon zijn set met een ‘geript’ stukje tv-reclame van twee oma’s die met z’n tweeën in straattaal aan het communiceren waren. Deze reclame werd toen erg veel op de tv uitgezonden. Misschien herken je hem ook al?

Vol gas

Op een gegeven moment ‘loopte’ (vakjargon voor herhalen) hij steeds een zin van desbetreffende oma’s en vanaf toen begon het; één grote mengelmoes van allerlei muziekstijlen binnen een tijdsbestek van 90 minuten.

Van een bubbling track naar ‘General Levy’s; Incredible’ naar ‘Bomfunk MC’s; Freestylers’ naar ‘Natural Born Chillers’; Rock the funky Beats’ naar een track van de Amsterdamse rapformatie THC. En dit allemaal binnen 6 minuten. Totaal geen opbouw maar meteen vol gas erop!

Heel de zaal werd meteen gepakt door de energie en de technische DJ skills van Chuckie die een hoop toffe trucs uithaalde om deze plaatjes in elkaar te mixen. De ene OOOO na de andere AAAA en WAUW kwam voorbij als Chuckie weer een nieuwe track in de mix gooide.

Via hiphop classics van o.a. ‘Busta Rhymes en Dr. Dre’ en dikke house platen zoals ‘Calabria van Rune RK’ en ‘the Phunk Phenoma van Armand van Helden’ waren we inmiddels vol gas aan het geven met ‘Smack my bitch up van Prodigy en ‘the Moon – Blow up the speakers’.

Ongekend optreden

Wat er in de break van die laatstgenoemde track gebeurde was voor mij op dat moment echt niet normaal. Chuckie ging scratchen met zijn ellebogen, zijn neus en uiteindelijk klom hij op de dj booth en deed hij dit ook nog eens met zijn voeten! Hij sprong weer van de booth af en hij ging weer keihard verder! Ik was echt helemaal verkocht vanaf dat moment!

Fascinerend was het om te zien dat je als DJ zo creatief kunt zijn met het mixen van zoveel verschillende stijlen muziek. Zeker omdat de apparatuur van die tijd wel goed was, maar je kon nog lang niet alles zo strak afstemmen zoals je dit nu kunt met de muziekjes op je usb’tje.

Van Eclectic naar EDM

Voordat DJ Chuckie meer richting de ‘Electro house en EDM-wereld’ toe kroop, wat ik persoonlijk erg jammer vond, heb ik hem nog een paar Eclectische sets horen draaien op o.a. zijn eigen ‘Dirty Dutch’ en op ‘Mysteryland’ en ik mocht zelfs in Mallorca (2005) een paar avonden B2B met hem draaien toen ik daar als resident de hele zomer stond. Dat was allemaal supertof, alleen die ene set op dat ene moment in november 2004, was voor mij écht het ultieme ‘WAUW’ gevoel! Een van de dikste Eclectische DJ sets ever!

 

Beluister DJ Chuckie ook op Spotify.


Prime Time

Heb jij een set die je met ons wil delen? Plaats een bericht op onze Facebookpagina met waarom iedereen deze moet bekijken!

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...