maandag, november 29, 2021
spot_img
HomeNieuwsFAQ Festival haalt o.a. Nina Kraviz en Tom Trago naar Den Bosch

FAQ Festival haalt o.a. Nina Kraviz en Tom Trago naar Den Bosch

-

Het houdt niet op in Den Bosch. Schreven we onlangs al over Ik Willem als terugkerende injectie voor de Bossche nacht, ook de line-up van FAQ Festival krijgt dit jaar een forse impuls. Niemand minder dan Nina Kraviz is eind maart de headliner tijdens de 11e editie. Ook Nederlandse internationals als Tom Trago en Albert van Abbe zijn van de partij.

 

FAQ, Festival for Electronic Music, vindt plaats van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 maart. De eerste twee avonden zijn er concerten met avontuurlijke elektronica in de Willem Twee Toonzaal.

Op de donderdag kun je terecht voor optredens van onder meer John Chantler en Paddy Steer. Laatstgenoemde is een soort  eenmansorkest die lo-fi-pop, funk en jazz mixt met een dosis acid. Vrijdag wordt die toon voortgezet met concerten van onder andere Ellen Arkbro en Russell Haswell.

Verkadefabriek

- Advertisement -

Het grootste evenement tijdens FAQ Festival is echter in de Verkadefabriek, op de slotavond. Nina Kraviz zal dan met haar hypnotiserende techno uit een ander vaatje tappen.

Nina Kraviz

De Russische dj/producer/labelbaas/vocalist/muziekveelvraat behoeft eigenlijk nauwelijks nog introductie. Ze is een van de grootste techno-artiesten van dit moment. Dat ze vrouw is – net als medeboegbeelden Charlotte de Witte en Amelie Lens – doet haar weinig.

In de Verkadefabriek zijn er verder nog optredens van Tom Trago, Jonny Nash, Mark Gremlins en Suzanne Kraft.

Diezelfde avond zal Albert van Abbe een speciaal optreden verzorgen in de Willem Twee Kunstruimte. Het betreft een live performance in het teken van het audiovisuele kunstwerk ‘OMA’, dat daar van 29 februari tot en met 5 april te beleven is.

FAQ Festival


 

FAQ Festival

Donderdag 19 tot en met zaterdag 21 maart, Den Bosch. Zie de website voor tickets en meer info.

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Awakenings ADE: Vrouwelijke techno krachtpatsers headlinen in de Ziggo Dome

Op vorige edities floreerden de namen van deze 'Big 3' meer dan eens op de ADE line-ups. Dit jaar...

Van nacht naar dag: Dit was de grote heropening van de clubs

Overal in het land werden zaterdag de indoor dansvloeren na lange tijd weer geopend voor publiek. Natuurlijk nog met...