woensdag, september 21, 2022

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – januari

-

Home » Genres » Hardcore » Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – januari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook in januari hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 op het gebied van hardcore in januari van onze Huisspecialist Joes Maas. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

The DJ Producer – The Kickdrum Kamikaze (Tripped Still Stoopid Remix)

Deathchant Records

Opnieuw betrek ik een Deathchant Records release in mijn top 3. Eerder schopte grootmacht Angerfist het al tot mijn maandelijkse favorieten.

Dit keer is het de Belgische industrial artiest Tripped met een dijk van remix. Wat ik zo uniek vindt is het feit dat hij de originele plaat weet te overtreffen, wat ook een hoog kwalitatieve track is.

Overigens verbaast het me niet dat Tripped ‘The Kickdrum Kamikaze’ in een nieuw jasje heeft gestoken. In het origineel van ‘The DJ Producer’ zitten naar mijn mening een hoop overeenkomsten met Tripped zijn eigen stijl. Met name de drukkere en snelle sounds. Die sfeer is gelukkig intact gebleven maar de kick is net een tandje harder en voller. Ook de bijhorende videoclip is top-entertainment.


EQUAL2 & Chaotic Brotherz – Bust Like

Partyraiser Recordings

Ook het label Partyraiser Recordings is regelmatig terug te vinden in mijn top 3 maandtips, dat is gezien de hoeveelheid releases van het label ook niet gek. Dit keer mocht het jonge Amerikaanse talent EQUAL2 opnieuw laten zien wat hij in huis heeft. Dat heeft die zeker gedaan met zijn Krunk EP, welke maar liefst acht nummers telt.

Stuk voor stuk spat de energie eraf en liggen de tracks exact in lijn met de stijl van het label. Mijn favoriet is de samenwerking met het duo Chaotic Brotherz, die voorheen ook al een eigen EP op Partyraisers Recordings hadden.

‘Bust Like’ is een track met flink wat bass erin gelukkig iets minder ‘gepiep’ dan de andere tracks. Duidelijk te horen is de invloed vanuit Chaotic Brotherz, vooral op het gebied van kicks.


Lenz – My Way

Cyndium Records

Ik sluit mijn maandtips af met een heerlijke release van de Italiaanse artiest Lenz, uitgebracht op Cyndium Records. Sinds ik zijn track ‘FAST AND NOISY‘ ontdekte, ben ik groot fan van zijn werk. Ook dit maal weet hij mijn verwachtingen weer te vervullen.

‘My Way’ is een early hardcore track, maar kent ook zeer diverse sounds. Lenz weet vaker unieke tracks te creëren die net iets anders klinken dan de standaard platen. De vocals passen perfect binnen de sfeer van de track, terwijl de kick weer een heel nieuwe sfeer brengt.


Spotify-lijst hardcore releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Joes Maas heeft zijn eigen hardcore-playlist voor TIOH gemaakt, dit zijn al zijn hardcore releases in januari:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Joes Maas
Joes Maas
Joes is een échte hardcore liefhebber met een grote passie voor de early hardcore, maar ook in de hedendaagse hardcore kan hij zichzelf helemaal vinden. Joes zal binnen TIOH dan ook vooral over de hardcore gaan schrijven en jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je zelf interessant nieuws voorbij zien komen rondom de hardcore? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in augustus 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...