zondag, juni 20, 2021
HomeFeaturesDweilen x Beats = Dubbel Fissa: 11 carnavalsraves op een rij

Dweilen x Beats = Dubbel Fissa: 11 carnavalsraves op een rij

-

De tijden van alleen maar dweilmuziek, hoempapa en schlagers zijn verleden tijd. Jazeker, dat is helemaal te danken aan de elektronische muziek. Makers van carnavalskrakers bedienen zich al jaren van Ableton, synthesizers en andere dj-gear. In de evenementensfeer sloten zuidelijke dance-organisatoren nog nooit zo nauw aan op de knotsgekke vijfdaagse als dit jaar, waarbij opvalt dat vooral de hardstyle hard meehost. Net als vorig jaar zetten we een aantal carnavalsraves op een rij. Niet zomaar een aantal, uiteraard hebben we er een 11-tal van gemaakt:

Breda

Knaltival (Strand Binnen, 25/2)

Zaterdag 25 februari is het vanaf 14.00 confetti happen in Strand Binnen. Twee zalen, een hotsende en knotsende line-up en niet minder dan 12 uur lang gekkigheid. Met onder meer Puinhoop Kollektiv, Fiësto, The Partysquad en The Darkraver vs Outsiders. Biem!

- Advertisement -

>> Event

Knaltival

Eindhoven

Thunderdommel 4 President (24/2, Bongo Bron)

Thunderdommel is inmiddels vaste prik tijdens carnaval op het Eindhovense Stratumseind. De jongens van Biki90 begonnen ooit met een eigen rave in de kleine Kitsch, daarna de Repelsteel, het Tuchthuis en nu is Bongo De Bron de plek voor alle random gekkigheid die je kan verwachten. Het thema van dit jaar, hoe kan het ook anders met Donald ‘grab ‘m by the pilsie’ Trump vers geïnstalleerd: Thunderdommel 4 President.

>> Event

Stampûhgat: Confetti Warfare (24/2, Dynamo)

Inner Vision trapt carnaval af met Stampûhgat, het nieuwe hardstyle-broertje van Hakkûhgat (zie hieronder). In je berenpak knallen met o.a. Warface, Delete en Sub Sonik. Alaaf!

>> Event

Hakkûhgat: Confetti Warfare (25/2, Dynamo)

Voor het hardste werk moet je op 25 februari in Dynamo zijn, tijdens Hakkûhgat. Het is wat de naam al doet vermoeden: stampen en hakken tot je erbij neervalt. De bijl wordt ter hand genomen door niemand minder dan Angerfist, boos bijgestaan door slopers als Miss K8, Anime en Noize Suppressor.

>> Event

Hakkuhgat

Hilvarenbeek

Dollen Dinsdag (28/2, Hilvarenbeek)

Op carnafari in Hilvarenbeek met zeker niet de minste namen. Zo staan Noisecontrollers, Bass Modulators, Radical Redemption, maar ook Snollebollekes op het programma. Hier zit het tempo er op de laatste carnavalsdag prima in.

>> Event


Volg TIOH op Facebook:


Oisterwijk

Karnaval Festival (25/2, Moergestel)

Een carnavalesk thema. Een mainstage omringd door geluidswagens, gewapend met een flink portie hardstyle. Dat is Karnaval Festival in een notendop. Het nieuwe evenement komt uit de koker van de organisatie van Intents Festival, Stichting de Kloontjes. Ooit begonnen als, jawel, carnavalsclub. Heb je een zachte G en hou je van een harde kick? Dan moet je hier bij zijn.

>> Event

Tilburg

Herrie Met Gerrie (Club Smederij, 24/2, en 25/2 in Eindhoven)

Club Smederij wordt op carnavalsvrijdag direct omgetoverd, tot Gerrie’s waanzinnige dansjungleparadijs. Verwacht de lekkerste deep-/tech-/techno- en discoknallers om je oren. Daags erna trekt de Gerrie-opstoet door naar thuisstad Lampegat, waar het feest nog eens dubbel over wordt gedaan.

>> Event

Daisys carnaval xl

Daisy’s Carnaval XL (Koepelhal, 25/2)

Een lekker avondje slash middagje plat stampen in de Koepelhal met Daisy, dat met oud en nieuw de grote zaal van buurzaal 013 al hostte. Vertier wordt dit keer gebracht door een fijne lijst acts die allemaal een ding met elkaar gemeen hebben: ze breken tenten af en slopen weleens plafonds. De kers op deze vettige taart is toch wel Def Rhymz. The Partysquad komt ook.

>> Event 

Suburban Disco presents Carnavalsrave (Club Smederij, 25/2)

En als de wereld dan toch op zijn kop staat: voor het 3e jaar op rij dompelt dit Tilburgse collectief haar zo geliefde underground techno onder in bonte hoskleuren. Het concept van SD’s carnavalsraves is inmiddels bekend: alle gekheid van carnaval, iedereen verkleed, maar dan met techno. Ook dit jaar staat de prins carnaval van Berlijn op de platte kar: Heiko Laux.

>> Event

Udenhout

Mega Outdoor Carnavalsparty (26/2, Tongerloplein)

Met een tweede area dweilt de MOCP keihard door dit jaar. In de ene regeert de ‘klassieke’ carnavalssound (met o.a. Lamme Frans en Snollebollekes in de tent), in de andere wordt het serieus beuken. Onder meer Adaro, Ran-D en B-Front gaan Udenhout dit keer diep onder zeil brengen.

>> Event

XXlerator carnaval

Venray

XXlerator Carnaval (Evenementenhal Venray, 25/2)

Geen groter carnavalsfeest dan bij de Limburgers. En qua beats gaat deze van XXlerator XXL over de rest heen. Twee zalen maar liefst, met kanonnen als Radical Redemption, B-Front, Frequencerz, Darkraver, Mental Theo en Da Tweekaz. Eigenlijk is deze moeder der carnavalsraves gewoon een dekmantel, ehh prinsenmantel, voor een rasecht hardstylefestival.

>> Event

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...