Eventcentre: Nieuwe grote indoorhal op Aquabest opent kansen

-

Home » Genres » Hardstyle » Eventcentre: Nieuwe grote indoorhal op Aquabest opent kansen

Met het Eventcentre op Aquabest heeft Zuid-Nederland er bijna onopgemerkt een grote nieuwe evenementenlocatie bij gekregen. Hardstylefeest ST8MENT, verhuizend vanuit de Effenaar, is op 21 oktober de eerste gastheer. ST8MENT komt uit de koker van organisator Jochem van Pelt zelf, die de hal in Best heeft ontwikkeld. Naast dancefeesten geeft Jochem nadrukkelijk aan dat de deuren open staan voor evenementen in de breedste zin van het woord. This Is Our House mocht exclusief vast een kijkje nemen in het nieuwe Eventcentre.

 

Zo kaal en leeg als ie oogt, zo rijk en vol is de hal aan mogelijkheden. Natuurlijk, daarvoor zijn wij hier op de eerste plaats, als dansvloer met ruimte voor maximaal 3500 bezoekers. Tijdens op zichzelf staande feesten, of zelfs als area tijdens een groter evenement.

Want het Eventcentre moet vooral ook in synergie worden gebruikt, aldus exploitant Jochem van Pelt, die ons rondleidt. Op Aquabest runt hij nu al Beachclub Sunrise en First Vision, organisator van onder meer Lakedance.

We bouwen het rustig op, eerst met onze eigen feesten

Eventcentre Aquabest

Een after van dat festival in deze hal? “Dat is misschien wat hoog gegrepen na zo’n hele dag. Maar je zou het zomaar in kunnen zetten als extra indoor area tijdens een festival in de koudere maanden. De verbinding met Aquabest, het buitenterrein, is makkelijk te maken.”

De hele hal, of slechts een deel, het kan. “Ook voor 600 man kun je hier iets leuks doen. Via gordijnen kun je een compact gedeelte voor de bar creëren.” Want dat is het enige dat ‘vast’ komt te staan in het Eventcentre. “Het heeft toch wat meer uitstraling dan een mobiele bar.”

ST8MENT

Overdag en/of ’s nachts, ook dat is optioneel. “We hebben het dak zodanig geïsoleerd, dat we een ontheffing kunnen aanvragen om tot ’s ochtends vroeg door te gaan. Maar we bouwen het rustig op, eerst met onze eigen feesten. Ik heb veel ervaring in evenementen, maar deze productie hier is helemaal nieuw.”

Zijn eigen hardstyle-concept ST8MENT is zaterdag 21 oktober de eerste gebruiker. Overdag, voor de verandering. En dat komt prima uit in deze opstartfase.

ST8MENT

“We hielden een enquête onder de doelgroep en daar kwam, enigszins tot onze eigen verrassing, uit dat de jonge doelgroep niet graag tot diep in de nacht meer feest, maar liever overdag.”

ST8MENT wordt georganiseerd vanuit Bassworx, een bedrijf dat Jochem speciaal voor de hardere dancestijlen heeft opgezet. Het feest verhuist vanuit de Effenaar, waar de grote zaal volgens Jochem te klein was geworden.

Eventcentre bedient middensegment

“Binnen de dance is dat een stap die meerdere partijen zouden kunnen nemen, als ze de popzaal eenmaal ontgroeid zijn. Nu kun je dan in deze regio alleen door naar een Klokgebouw of een Beursgebouw, wat ineens wel een heel grote stap is. Deze hal bedient het middensegment.”

De interesse van danceorganisaties is al gewekt. “We praten momenteel met veel partijen”, aldus Jochem. “En met First Vision zelf zijn we ons op mogelijkheden voor diverse nieuwe concepten aan het oriënteren.”


Volg TIOH op Facebook:


Eventcentre Aquabest staat er zeker niet alleen voor dance-events en festivals. Jochem richt zich nadrukkelijk op evenementen in de breedste zin van het woord. “Er is veel interesse vanuit beurzen en bedrijfsfeesten, die we in Beachclub Sunrise natuurlijk ook al veel doen.”

Maar het grappige is: die bedrijfsfeesten zijn vaak ook op zoek naar ‘een festivalsfeertje’. “Dus zouden we zomaar een keer de productie van Lakedance in kunnen zetten voor zo’n feest.”

En dan zijn er nog de crosslinks met de buren van Dippie Doe. Jochem denkt aan Sinterklaasfeesten of optredens en voorstellingen voor kinderen.

Eventcentre Aquabest

Eventcentre Aquabest is gehuisvest in een hal die hiervoor bij het kinderspeelparadijs hoorde. De hal is aangepast met een grote toiletgroep en kleedkamers en uitgebreid met een entree- annex garderobe (foto boven), tot de volwaardige, multifunctionele evenementenruimte die het nu is.

Daarmee komt een lang gekoesterde wens van de ondernemer in vervulling. “Helemaal in het begin van de ontwikkeling van Strijp-S zouden wij het Klokgebouw gaan doen, maar dat liep uiteindelijk op niets uit. Toen was er het plan voor de evenementenhal op het E3-Strand in Eersel. Die zouden we zelf moeten bouwen en aan veel restricties moeten laten voldoen. Dus dachten we: waarom doen we het niet hier?”

Nu Eventcentre Aquabest er is, wordt het wel de kunst om goed te focussen, aldus Jochem. “We willen niet te veel doen, we gaan rustig opbouwen. Natuurlijk moet de hal zelf ook nog door ontwikkelen. Nu is hij helemaal leeg en kaal, maar als blijkt dat verhuurders er toch een vast podium in willen, of een basis set aan licht en geluid, dan zullen we daarop inspelen.”

Eventcentre

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Hardstyle in april 2022: De tips van Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....