Nieuwe melodic house releases in februari: De top 3 van Peter Dijk

-

Home » Genres » Melodic House » Nieuwe melodic house releases in februari: De top 3 van Peter Dijk

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 melodic house releases in februari 2022 van Peter Dijk. Plus de door hem gecureerde playlist met nog veel meer nieuwe pareltjes!

Espiritu – Bonita Mañana (Sabres Of Paradise remix)

Heavenly Recordings

Vorige week kwam op Heavenly Recordings een verzamelalbum uit van de in 2020 overleden Andrew Weatherall. Hij is vooral bekend geworden door zijn vele remixen en zijn eigen project Sabres of Paradise. Daarnaast was hij samen met jeugdvrienden Terry Farley en Pete Heller (Farley & Heller) oprichter van het platenlabel, Boys Own Recordings.

Toen Weatherall dit label 1992 verliet, werd de naam veranderd in Junior Boy’s Own. Het verzamelalbum geeft een fantastisch inkijkje in de werkwijze van Weatherall. Vaak is het origineel amper herkenbaar en geeft hij er een geheel eigen invulling aan.

Zo ook met de track van Espiritu. Een gelaagde, tijdloze trip van dertien minuten uit 1994 (!) waarin steeds met een minimale verandering de spanning tot het einde wordt vastgehouden. Ook de overige remixen vallen op door hun frisse, tijdloze geluid.


Frankey & Sandrino – Calypso

Moodmusic

Het Duitse duo Frankey & Sandrino levert met Calypso een diepe, mysterieuze track af die zich langzaam openvouwt aan de luisteraar. Naast de schuivende ritmes valt ook hier weer op hoe gelaagd en gedetailleerd hun muziek is. Beiden met een verschillende achtergrond brengen ze als producersduo overduidelijk het beste in elkaar naar boven. Wat een fantastisch nummer!


Guy Gerber feat. Desire – Can’t get you out of my head

Italians Do It Better Music

Wat Guy Gerber en zangeres Desire hier doen is zowel gedurfd als gevaarlijk: een remake maken van de grootste hit van Kylie Minogue. Dat Guy Gerber niet voor de meest gangbare weg kiest wisten we al van eerdere samenwerkingen met o.a. Puff Daddy.

Toch slagen Gerber en Desire er wonderwel in om de remake de goede kant op te krijgen. Het tempo is flink omlaag geschroefd en met een melancholische wat donkere inslag krijgt het nummer een totaal andere lading dan het origineel.


Spotify-lijst melodic house releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De melodic house releases in februari:


Meer tips over melodic house?

Lees hier de eerdere releases getipt door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd