maandag, augustus 2, 2021
HomeGenresUrbanNieuwe urban en eclectic releases: de top 3 van Chris Breuer -...

Nieuwe urban en eclectic releases: de top 3 van Chris Breuer – juli

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van Chris Breuer op het gebied van urban en eclectic.

QuiQue – Energia

Universal Music

Dit plaatje van QuiQue is al eventjes uit. Toch neem ik hem graag op in mijn selectie voor deze maand, omdat ‘Energia’ zo ontzettend fijn vind om te spelen tijdens een heerlijk zonnige dag in de tuin, of tijdens een run- of fietstocht.

De combinatie tussen Spaans en Nederlands wordt natuurlijk ook veel gedaan door Rolf Sanchez. Het grappige is ook dat QuiQue normaal alleen Spaanstalige nummers schrijft maar met behulp van tekstschrijver John Lewis is deze single eruit gekomen.
De song is gaat over de persoon waar hij bij was in die vrolijke lockdown het afgelopen jaar. Van die persoon krijgt of kreeg hij het meeste ‘Energia’.

- Advertisement -

Echt een heerlijke plaat voor in je zomerse playlist!


Bizzey – Nog steeds Vies

Noah’s Ark

De formule die Bizzey al sinds de release van ‘Traag’ uit 2017 gebruikt voor zijn tracks blijkt anno 2021 nog steeds als een tierelier te werken. Je kunt het verafschuwen, je kunt het haten maar je kunt het ook gewoon omarmen en toegeven dat dit gewoon werkt.

Dat deze plaat grijs gaat worden gedraaid op de festivals medio augustus is eigenlijk niet de vraag. Eerder: hoe vaak je hem gaat horen op één dag.

Het toffe aan deze track is dat Mula B een featuring doet. Is vet om te horen aangezien Mula B normaliter meer van de underground hiphop is maar hier laat horen dat hij van alle markten thuis is. Dopebwoy maakt het op het eind nog even dubbel en dwars af. Gewoon een hele dikke track met dikke beats van Ramiks. Kant en klaar ‘billenschud’-materiaal!


Dopebwoy & Jonna Fraser – Erop Eraf

Forever Lit Records

Een andere urban knaller van deze zomer is van (opnieuw) Dopebwoy samen met Jonna Fraser. Deze plaat staat al even in hoog in de FunX Charts en wordt door vele volgers van de Instagram van FunX ook getipt als grootste zomerhit van 2021.
En ik kan ze geen ongelijk geven.

Heerlijk beats in combinatie met een makkelijk te onthouden maar goed refrein is sowieso een uitstekende hitformule. Hier geldt ook: het gaat er echt niet om of je deze track gaat horen de komende festivalzomer, maar hoe vaak…Spotify-lijst urban en eclectic releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De urban en eclectic releases voor deze maand:


Meer tips over urban en eclectic?

Lees hier de eerdere urban en eclectic releases, getipt door Chris Breuer. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.


- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Chris Breuer
Chris Breuer is de 'Huisgenoot' die zich vooral bevindt in de Eclectische scene. Hoewel hij op journalistiek gebied nog een broekie is, heeft hij door zijn jarenlange ervaring als Eclectisch/House DJ (Kriss-One en tegenwoordig CHIMP) in deze scene genoeg ervaring opgedaan om jouw als lezer op de juiste manier te informeren. Hij neemt je dan ook mee naar de beste releases in zijn maandelijkse top-3 op het gebied van urban en eclectic. Wil jij dat Chris verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe urban of eclectic releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Hardcore in augustus: de tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...

Bass in augustus: de tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...