maandag, november 29, 2021
spot_img
HomeGenresTechnoNieuwe techno releases: De top-3 van Mae Marceau – mei

Nieuwe techno releases: De top-3 van Mae Marceau – mei

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van onze Huisgids op het gebied van techno: Mae Marceau.

KMYLE – Hematom

Break New Soil

Eén van mijn favoriete techno producers bracht afgelopen maand weer een nieuw album uit! Zo fijn, want ook dit is weer een juweeltje. Mijn favoriete track deze maand – en persoonlijk ook de mooiste van het album – is ‘Hematom’. Typisch KMYLE en dat betekent: diepte, laagjes, een hoop melancholie, en behoorlijk energiek, zeker gezien het relatief lage BPM (126). Een heerlijke mijmer- en wegdroomplaat die ik zeker ergens een keer ga draaien!


Truant. – Early Sunday Morning

OSF

In tegenstelling tot wat de titel lijkt te suggereren, weet ik niet of deze track voor iedereen geschikt is om op te zetten tijdens het eerste kopje koffie en croissantje op zondagochtend 9.00. Het is wel een vrij pittige plaat die hoog in de BPM’s zit en ook hoog in de energie. Maar de plaat raakt mij. Wat ik er zo tof aan vind is dat het hard-techno is, maar wel met een melodie en een bepaalde gevoeligheid. Een combinatie die soms best lastig te vinden is binnen het genre.


Richard Dulzon – Motions

STRGHTx

Na twee gevoelige platen nu even iets luchtigs maar wel heel goed! Deze plaat is vooral funky en groovy, met flink wat energie en hier en daar een tikje duister. Tijdens het luisteren vond ik het onmogelijk om stil te blijven zitten. Deze plaat zal het dan ook heel goed gaan doen op een dansvloer ergens tijdens peak time. De track is onderdeel van het compilatiealbum #STRGHT van het label STRGHTx. Een album dat ik sowieso even helemaal zou luisteren vanwege alle andere prachtige platen zoals ‘Dreams‘ in de Edit Select Mutation-remix van Edit Select en Thomas Hoffknecht.


Spotify-lijst techno releases

- Advertisement -

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De techno releases voor deze maand:


Meer tips over techno releases?

Lees hier de eerder getipte techno releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

EDM en future house in december: de tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

My Most Memorable Gig: DJ Baba (NL)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...