zondag, juni 20, 2021
HomeFeaturesTrance in november: De tips van Erwin Herkelman

Trance in november: De tips van Erwin Herkelman

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen, Wessel Hop tipt je het beste op het gebied van bass music, Chris Breuer weet alles van urban-eclectic en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Vanaf nu hebben we ook een rubriek over trance, verzorgd door TIOH’s nieuwe redacteur Erwin Herkelman. Hieronder zijn persoonlijke tips voor november 2020. 

Aly & Fila – FSOE 650

6 november

Traditiegetrouw vinden er rond elke 50ste editie van Future Sound of Egypt, de wekelijkse podcast van Aly & Fila, de nodige festiviteiten plaats. Memorabel zijn de edities 400 en 500, waarbij zij live draaiden bij de piramides van Gizeh. Een unieke locatie die niet eerder gebruikt mocht worden voor dergelijke gelegenheden.

- Advertisement -

Afgelopen mei zou FSOE 650 plaatsvinden, maar vanwege corona ging dit niet door. Als alternatief streamden de Egyptische dj’s vanuit Caïro een 5 uur durende set, waarin zij alleen maar niet eerder uitgebracht materiaal en zogenaamde ‘ID’s’ draaiden. Een deel van die nummers is nu gebundeld op het verzamelalbum ‘FSOE 650’ dat 6 november 2020 het licht ziet. Pre-orderen kan hier (Beatport).

Daarnaast maakten ze afgelopen maand bekend dat ze in 2021 starten met een nieuwe serie: Future Sound EP. Hierin geven zij onbekende trance-dj’s de kans om hun werk te laten horen. Hoe je dat kunt doen, lees je hier. De EP’s brengen zij uit op hun eigen label.


Airwalk: Open To Close with Nifra b2b Fisherman

Zaterdag 28 november 5 juni 2021, Grenswerk, Venlo

Op 23 oktober 2020 had Nifra met een releaseparty haar nieuwste compilatie-album willen vieren in poppodium Grenswerk, maar de aangescherpte maatregelen gooiden roet in het eten. Vooralsnog gaat haar back to back met Fisherman op zaterdag 28 november 2020 nog wél door en kan ze daar wellicht alsnog wat van Follow Me II laten horen.

Nifra werd geboren in Slowakije en had al wat singles op haar naam staan toen Markus Schulz haar in 2014 een contract aanbood bij Schulz Music Group. Haar doorbraak voor het grote publiek volgde een jaar later na haar optreden op het Ultra Music Festival in 2015. Inmiddels woont ze in Nederland en heeft ze een flink aantal producties uitgebracht, waaronder dus twee compilatie/mix-albums.

Fisherman brak door als helft van het duo Fisherman & Hawkins. Naast zijn dj-werk zette hij ook een eigen indoor trance-festival, Airwalk op. Onder die vlag staat nu ook deze b2b-set op het programma.

Mocht het er niet van komen, is Follow Me II ook zeker de moeite om thuis te beluisteren. Het is een fijne mix van vooral instrumentale, uplifting trance van bekende en minder bekende namen, waaronder ook Fisherman. Luisteren doe je hier.


Gareth Emery – My Life in Lasers

Eind november, begin december

Hij had $ 5.000 nodig en had dit via Kickstarter binnen een half uur voor elkaar. Inmiddels staat de teller op een dikke $ 50.000 en legt hij de laatste hand aan zijn boek ‘My Life in Lasers’.

Gareth Emery, de eigenzinnige trance-dj, belooft daarin onder meer ‘juicy details’ uit de dancewereld te delen. Hij hoopt met zijn verhalen echter vooral anderen, die een carrière in de dance ambiëren, te behoeden voor de fouten die hij heeft gemaakt. Fouten die hem veel geld en soms ook waardevolle relaties kostten in de worsteling om zijn dromen waar te maken.

In de aanloop naar de uiteindelijk releasedatum deelde hij al twee passages uit het boek (Link 1, Link 2). En als die representatief zijn voor de rest van het boek, belooft dat veel goeds: het leest heerlijk weg. Met ongeveer 300 pagina’s is het ook perfect om de aankomende feestdagen door te komen. Pre-orderen kan hier. Verwachte leverdatum: eind november, begin december.


Meer maandtips

Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...