donderdag, oktober 5, 2023

PRIME TIME: Armin van Buuren @ Tomorrowland 2018

-

Home » Genres » Trance » PRIME TIME: Armin van Buuren @ Tomorrowland 2018

Afgezegde optredens, het festivalseizoen van 2020 waar een streep doorheen gaat. De evenementenbranche zingt een toontje lager als gevolg van de huidige coronacrisis. Helaas is de partyagenda de komende maanden helemaal leeg. Echter zal muziekstreaming ongekend hoog zijn omdat iedereen thuis is en muziek luistert. Een mooi moment voor ons en onze lezers thuis om terug te blikken op de beste evenementen en festivals van de afgelopen seizoenen. PRIME TIME is een terugkomende rubriek op This Is Our House waarin onze Huisgenoten hun favoriete livestreams en sets met jullie delen. Deze week de keuze van huisgenoot Loek Bouhuijzen: Armin van Buuren live op Tomorrowland 2018.

King of Trance

Al meer dan 15 jaar volg ik Armin van Buuren en ben ik op veel van zijn Armin Only-shows geweest. Ik luisterde al wel naar elektronische muziek, maar door hem begon ik me echt te interesseren in DJ’s en festivals. Van zijn vele sets vond ik die op Tomorrowland 2018, die ik helaas niet live heb mogen meemaken, een van de allerbeste. Dit is mede om de variatie qua genres, die vloeiend in elkaar overgaan.

Deze set is een grote crossover van trance (o.a. ‘Our Origine’), big room house (o.a. ‘You Are Too’), remixes van z’n bekende hits (o.a. ‘Heading Up High’ met Kensington) tot zelfs wat hardstyle (Blah Blah Blah met Brennan Heart en Toneshifterz). Hij eindigt zijn show letterlijk en figuurlijk met vuurwerk. De visuals in het algemeen zijn ook sowieso top.

Veelzijdigheid

Die veelzijdigheid en het constant opzoeken van andere genres en nieuwe samenwerkingen is wat me zo aanspreekt in Armin van Buuren. Ik was al fan, maar met deze set laat hij zien dat hij in de vorm van zijn leven is. De opbouw en timing, het constante hoge tempo afgewisseld met af en toe een meezinger als ‘Zombie’ en de rollende en ritmische beats van o.a. ‘Great Spirit’, zorgen ervoor dat ik als kijker/luisteraar thuis bijna niet stil kan zitten op mijn stoel.

Gelukkig blijven zijn, mij persoonlijke iets te trage, EDM-achtige nummers in deze set zoals ‘I Need You’ beperkt tot korte mash-ups of remixes, zodat je geen moment hoeft in te kakken.

Allround danceliefhebber

Voor mij, als allround danceliefhebber die niet houdt van in hokjes plaatsen, is dit een heerlijke set. Door de combinatie van de geweldige ambiance van Tomorrowland en de bakken energie en plezier van Armin zelf, werkt deze set zeer aanstekelijk. De eerst volgende keer dat hij op Tomorrowland staat, zal ik het zeker niet missen.

De liveset van Armin van Buuren is ook te beluisteren op Soundcloud.


Prime Time

Heb jij een set die je met ons wil delen? Plaats een bericht op onze Facebookpagina met waarom iedereen deze moet bekijken!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Tinlicker

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Cellini

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...