dinsdag, september 28, 2021
HomeMusicNieuwe trance releases: De top-3 van Erwin Herkelman - mei

Nieuwe trance releases: De top-3 van Erwin Herkelman – mei

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance in mei. Én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

R Plus feat. Amelia Fox & Faithless – Love Will Tear Us Apart 

Armada Music

Je moet het maar durven: een dance-versie van zó’n monumentaal nummer maken. ‘Love Will Tear Us Apart‘ van Joy Division is een klassieker in de alternatieve scene en toenmalig zanger Ian Curtis geldt nog steeds als een rocklegende. Maar… misschien is de stap uiteindelijk ook weer niet zó groot. Na de zelfmoord van Curtis gingen de overgebleven bandleden namelijk verder als New Order: een band die in de jaren ’80 het fundament legde onder de huidige dance.

Desondanks moet je behoorlijk stevig in je schoenen staan, wil je je wagen aan een dergelijk stukje muziekgeschiedenis. Maar achter de knoppen zit dan ook een écht zwaargewicht: Rollo Armstrong, onder zijn nieuwe alias R Plus. Broer van zangeres Dido en naast de oprichter van Faithless ook (mede-)verantwoordelijk voor clubklassiekers als ‘Hold That Sucker Down‘ en ‘Don’t You Want Me‘.

En het is wat mij betreft geslaagd: wat een ontzettend fijne remake heeft hij ervan gemaakt! De donkere vocalen van het origineel zijn vervangen door de iets lichtvoetigere zang van Amelia Fox, maar dit wordt gecompenseerd door de melodie die in de remake dan weer veel zwaarder wordt aangezet. Het is een verfrissende nieuwe kijk op dit revolutionaire nummer. En nee, de gemiddelde Joy Division-liefhebber zal er niet mee weglopen, maar ik vind het geweldig om te horen hoe oud en nieuw op deze manier heel mooi samen kunnen gaan.


Mahaputra feat. Waves_on_Waves & Chris Sevier – In This Moment We’re Alive 

Abora Recordings

- Advertisement -

Hij haalde met moeite mijn voorselectie, en wist vervolgens nét door te dringen tot de definitieve 30. Maar inmiddels is ‘In This Moment We’re Alive’ onder mijn huid gaan zitten en gaat ie voorlopig ook niet weg. Want waar de typische vocalen mij in eerste instantie deden twijfelen, bezorgen ze mij in combinatie met de gestaag voortschrijdende melodie en de relaxte beat nu keer op keer kippenvel.

Het is dus een nummer dat je meerdere keren moet luisteren voordat je het leert waarderen. Een gedurfd project van de Indonesische producer Mahaputra. Zeker ook omdat ‘In This Moment We’re Alive’ zijn allereerste track is waarbij hij gebruik maakt van vocalen. Hij werkt op de plaat samen met Waves_on_Waves & Chris Sevier. Een éénmansband die zeker geen onbekende is in de wereld van de dance. Zo leende hij zijn stem al aan producties van trance-dj Grum en stond hij ook al met Da Tweekaz op het podium.


Alex Kunnari feat. Bo Bruce – World On Fire  

Multicolors Music

Na twee iets rustiger nummers sluiten we mijn top-3 af met wat steviger werk. Goede beat, prachtige, vrouwelijke vocalen, aangevuld met een perfect gecomponeerde melodie. Ja, Alex Kunnari weet wel hoe hij mij voor zich moet winnen. Het is dan ook een ervaren rot in het vak die al meer dan 20 jaar meedraait.

Bo Bruce is ook al langer actief in het genre. Doorgebroken via The Voice UK was zij mede verantwoordelijk voor de A State of Trance Tune of the Year 2014. ‘U‘ van Gareth Emery geldt nog steeds als een van de liedjes waarmee je tijdens een trance-festival gegarandeerd alle handen de lucht in krijgt. Het kon dan ook eigenlijk niet anders dan dat de combinatie van deze twee artiesten een rammer moest opleveren.


Spotify-lijst trance releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases voor deze maand:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Dj Lady Aïda, techno-pionier uit Eindhoven, overleden op 63-jarige leeftijd

De Eindhovense dj Lady Aïda is overleden. Ze overleed op 63-jarige leeftijd, na een kort ziekbed, aan borstkanker. Hoofdfoto:...

Van nacht naar dag: Dit was de grote heropening van de clubs

Overal in het land werden zaterdag de indoor dansvloeren na lange tijd weer geopend voor publiek. Natuurlijk nog met...