Nieuwe trance releases: De top-3 van Erwin Herkelman – november

-

Home » Genres » Trance » Nieuwe trance releases: De top-3 van Erwin Herkelman – november

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance.

James Dymond & Susana – Is it too late

AMSTERDAM TRANCE RECORDS

Het label Amsterdam Trance Records staat synoniem voor uplifting, vocal trance. En ook dit is weer een sterk staaltje. Op 23 oktober bracht James Dymond de single ‘Is it too late’ uit. De Brit wordt daarin bijgestaan door muzikaal zwaargewicht Susana. Sinds haar doorbraak in 2003 met Ernesto vs. Bastian – Dark side of the moon en haar samenwerking met Armin van Buuren (‘Shivers‘) is zij uitgegroeid tot een van de meest gevraagde vocalen in de trance-wereld. En in dit nummer hoor je waarom. Ze weet ‘Is it too late’ met haar stem wederom naar ongekende hoogten te brengen. Kippenvel. 


Will Atkinson – Last night in Ibiza

BLACK HOLE RECORDINGS

Ook binnen de trance heeft de nostalgia toegeslagen. Het aantal reworks dat de laatste maanden is uitgekomen is allang niet meer op één hand te tellen. ‘Out of the blue‘, ‘Gouryella‘, ‘Seven cities‘, allemaal krijgen ze nog een ‘spin’ in de beatport-charts. En ook deze mag daarin niet ontbreken. De Schotse Will Atkinson debuteerde voor Black Hole Recordings op 6 november met het album ‘Last king of Scotland’ en daarop is ook deze single te beluisteren. ‘Last night in Ibiza’ is al langer uit, maar verdient het zeker om nog even benoemd te worden. De rework van het meesterwerk ‘Knights of the Jaguar‘ is geweldig en doet je direct (terug)verlangen naar heerlijke zomers op party-eiland Ibiza.


AVIRA – Miracles (AVIRA Unplugged Mix)

ARMADA

De afwezigheid van de dansvloer en de daardoor ontstane disconnectie met zijn fans inspireerde AVIRA tot zijn ‘Unplugged’-serie. Op 30 oktober bracht hij voor Armada ‘Miracles’ uit. De Canadese DJ wil met deze single zijn muziek opnieuw naar zijn fans brengen. Geen muziek voor in de clubs, maar een plaat die heerlijk wegluistert in de auto of gewoon thuis, zonder dat hij daarbij zijn sound uit het oog wilde verliezen. En die opzet is wat mij betreft geslaagd. Neigend naar tropical house is het een zomerse, maar toch ook licht melancholische plaat geworden die nét even de afleiding geeft die we nodig hebben. Een fijne single.


Meer tips over trance?

Check hier de eerdere tips van Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Trance in januari: dit is de top 3 releases van Erwin Herkelman

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek....

Afteren met Huisgenoten: Dit zijn onze trance hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute trance hoogtepunten? In een serie 'Afters' maken de muzikale specialisten van TIOH nog...