HomeMusicReleasesTrance in september: dit zijn de top 3 releases van Erwin Herkelman

Trance in september: dit zijn de top 3 releases van Erwin Herkelman

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van Erwin Herkelman op het gebied van trance releases in september. Én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Billy Gillies feat. Chelsea Holland – Defender

Subculture

Hij is wat mij betreft een van de grootste, nieuwe talenten binnen de trance. De Iers/Engelse dj/producer Billy Gillies. Hij weet zich te onderscheiden door zijn bijzondere, specifieke stijl: een voor het genre ongekend stevige kick, afgewisseld met typische trance-elementen als grootse melodieën en arpeggio’s.

Al langer wilde ik hem een keer in de spotlights zetten in deze rubriek, maar het was even wachten op het juiste nummer. En dat kwam eind augustus uit. Zijn eerste vocale track. En daarin horen we direct wat we van hem kunnen verwachten. ‘Defender’ knalt er keihard in, maar daarna komen al snel de geweldige vocalen van nieuwe ster aan het firmament Chelsea Holland erbij. De track bouwt vervolgens op naar de breakdown om daarna uiteindelijk verrast te worden door een immens fijne synth-melodie. Het plaatje klopt helemaal.


Armin van Buuren – A State of Trance FOREVER

Album, Armada Music

- Advertisement -

Het werd flink geteased de afgelopen tijd. Elke week stond er op vrijdag wel weer een nieuwe single van Armin van Buuren klaar in mijn release-radar. Om uiteindelijk op vrijdag 3 september het overgrote deel verzameld te zien in het album A State Of Trance FOREVER. Een album dat volledig bestaat uit samenwerkingen met een aantal van de grootste namen binnen het genre. Aly & Fila, Giuseppe Ottaviani, Push, Rank 1 en zelfs good old Paul Oakenfold dragen allemaal hun steentje bij.

Mijn persoonlijke favoriet is echter de samenwerking met de wat onbekendere AVIRA. Sirius is niet alleen een heel fijn plaatje, maar ook een stuk jeugdsentiment. De platenkast van mijn vader bestond namelijk voor een groot deel uit symfonische rock-artiesten als Pink Floyd en Yes. Maar de artiest die mij het meeste bij is gebleven uit die tijd is Alan Parsons Project. Het was dan ook een cadeautje toen ik de eerste tonen van hun ‘Sirius‘ voorbij hoorde komen in A State Of Trance. De ID – ID uit die uitzending bleek dus de collab met AVIRA te zijn.

Sirius wint het in deze rubriek wat mij betreft nét van een ander plaatje, die met ‘grande dame’ van de trance Susana. ‘Home With You‘ is een downtempo nummer met enkel en alleen de vocalen van Susana en de synths van Van Buuren die het heerlijke album prachtig afsluit en je met kippenvel achterlaat.


Patrik Humann feat. Emma Horan – Don’t Let Go

RazNitzanMusic

Een ander heerlijk vocal trance-nummer komt van mijn favoriete label uit Amsterdam, waar de Zwitserse dj Patrik Humann samen met Emma Horan ‘Don’t Let Go’ uitbrachten. Labelbaas Raz Nitzan ontdekte de Noord-Ierse zangeres zelf en haalde haar naar zijn label. Een aantal samenwerkingen op trance-gebied volgden, onder andere met Kaimo K. die al een paar keer mijn Spotify-lijst haalde.

Patrik Humann is al actief sinds 1993 en reisde de wereld rond als trance-dj. Het duurde lang voordat hij zelf de studio indook. Maar in 2019 kwam dan eindelijk zijn eerste productie uit. Sindsdien timmert hij aardig aan de weg. Met als hoogtepunt de Beatsole-remix van ‘Love Again‘ die de A State of Trance-uitzending haalde. ‘Don’t Let Go’ is een prachtplaat die hier absoluut niet voor onderdoet en eigenlijk nóg meer airplay verdient.


Spotify-lijst trance releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De trance releases voor september:


Meer tips over trance?

Lees hier de eerdere trance releases getipt door Erwin Herkelman. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Interview: Nathan gaat viraal met zijn spraakmakende danspasjes

Danceliefhebbers die de sociale media een beetje bijhouden zullen de naam Nathan's Crazy Dance Moves vast voorbij hebben zien...

Overlijden hardstyle-dj Delete slaat in als een bom

Met grote verslagenheid heeft de dancewereld kennisgenomen van en gereageerd op het overlijden van Ryan Biggs, beter bekend als...