Luister terug: Dutch Dance Talks – Bass special met Daimyo Kilwinger en Joppe Damstra

-

Home » Media » Luister terug: Dutch Dance Talks – Bass special met Daimyo Kilwinger en Joppe Damstra

De 10e aflevering van Dutch Dance Talks stond in het teken van bass music. Luisteraars en gastsprekers konden op donderdag 29 april hun favoriete bass-track laten horen en vertellen waarom juist die zo speciaal is. Dutch Dance Talks gemist? De uitzending is hieronder in zijn geheel terug te luisteren.

Deze aflevering was de tweede met een uitgelicht muziekgenre. Twee weken geleden hadden we een hardcore special, ter ere van onze nieuwe hardcore-specialist Joes. Deze week was de eer aan het favoriete genre van Huis-gids Daan Coerver, namelijk bass music.

Daan was dan ook de perfecte host voor deze aflevering, met Duarte Estrafalhote en Indy Witte als zijn sidekicks. Duarte en Indy hoopten deze aflevering veel te leren over de bass-scene. Zij werden on stage vergezeld door twee kopstukken uit deze scene: Daimyo Kilwinger, voorman van The Flag Gang Nederland, en Joppe Damstra, eigenaar van Dimensional.

>> Zie ook: The Flag Gang: “Zonder onze fans is de scene helemaal niks”

Dutch Dance Talks

Muzikale anekdotes

De sprekers wisselden onderling verschillende anekdotes uit van hun favoriete drum’n’bass en dubstep evenementen. Joppe en Daimyo vertelden over hun meest bijzondere ervaringen. Joppe kwam ook met een bijzondere vergelijking: “Dubstep en drum’n’bass is een beetje als vis eten. Het is eigenlijk altijd heel vies, maar toch geniet je er altijd wel van”.

De tracks die deze sessie voorbijkwamen, lieten verschillende vlakken van bass music zien. Indy en Duarte hadden hierin ook hun voorkeuren, omdat hun persoonlijke voorkeur niet direct bij deze muziek ligt. Toch zijn ze, na deze aflevering, ervan overtuigd dat we ze nog wel eens tegen kunnen komen op een bass-feestje in de toekomst.

Clubhouse is vooralsnog enkel beschikbaar voor iPhone-bezitters. Dutch Dance Talks wordt echter opgenomen, zodat het ook na afloop voor iedereen terug te luisteren is. Zeker bij een muzikale sessie als deze wel zo fijn, dachten wij zo!

Luister terug: Dutch Dance Talks #10


Dutch Dance Talks #11: Big Room Special

De 11e aflevering van DDT staat in het teken van een van de populairste genres ter wereld: big room. Ook deze aflevering is het weer mogelijk om mee te praten en jouw favoriete tracks te laten horen. Ben je er ook bij? Blijf op de hoogte via ons Facebook-event.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...