maandag, september 27, 2021
HomeMediaLuister terug: Dutch Dance Talks - Ramon Luckers e.a. over festivals in...

Luister terug: Dutch Dance Talks – Ramon Luckers e.a. over festivals in juli

-

In aflevering 13 van Dutch Dance Talks werd het recente onderzoek van TIOH besproken. In dit onderzoek werd aan publiek en professionals gevraagd naar hun verwachtingen voor het aankomende festivalseizoen. Dutch Dance Talks gemist? De uitzending is hieronder in zijn geheel terug te luisteren.

1 juli, de startdatum van het garantiefonds vanuit de overheid, komt steeds dichterbij. Betekent dat nu garantie voor het start van het festivalseizoen? Meer dan de helft van de ondervraagde professionals en de helft van het ondervraagde publiek dacht van niet. Tijdens de nabespreking in deze aflevering, gingen we hier verder op in.

>> Zie ook: Gros danceprofessionals: Juli komt te vroeg voor grote evenementen

Aflevering 13 werd gehost door Mark van Bergen en sidekick Daan Coerver. Zij werden on stage vergezeld door Duarte Estrafalhote en Indy Witte. De gastspreker deze avond was Ramon Luckers, eigenaar van de Music Dome in Kerkrade.

Dutch Dance Talks

Is juli haalbaar?

- Advertisement -

Zijn festivals in juli haalbaar? Dat was de vraag die deze avond centraal stond. Ondanks het positieve rapport van Fieldlab, was Ramon nog niet overtuigd. “Ik vraag me af of het binnen de 4 weken naar juli gaat lukken. De resultaten zijn veelbelovend, maar vanuit het OMT en de overheid zijn ze nog sceptisch.”

Ook augustus en september zijn in zijn ogen nog geen garantie voor festivals, al heeft dat vooral te maken met de hoeveelheid festivals die naar die periode verschoven zijn. “De veiligheidsregio’s krijgen het niet voor elkaar om al die evenementen in goede banen te leiden.”

Positief

Toch is er wel hoop voor kleinere evenementen in juli, maar er moet wel meer duidelijkheid komen vanuit de overheid over de mogelijkheden. Wellicht dat die duidelijkheid vrijdag is gekomen, want demissionair premier Rutte maakte vrijdagavond bekend dat clubs, feesten en festivals per 30 juni weer open mogen. Zo zie je maar: hoop doet raven!

>> Zie ook: Eindelijk, de dansvloeren gaan weer open!

Clubhouse is beschikbaar voor iOS en Android. Dutch Dance Talks wordt bovendien opgenomen, zodat het ook na afloop ook terug te luisteren is voor iedereen. Zeker bij een interessante sessie als deze wel zo fijn, dachten wij zo!

Luister terug: Dutch Dance Talks #13


Dutch Dance Talks #14: Goed fout(e dance)

Vrijdag kwam de Nederlandse overheid met goed nieuws voor onze dance-industrie en dat mag gevierd worden! Tijd om je vastgeroeste heupen weer los te gooien met een nieuwe muziekspecial: foute dance-hits. Welke dancetracks zijn zo fout dat ze goed zijn? Donderdag 3 juni, vanaf 20:00u, kun jij jouw alltime favourite foute dancetrack delen bij ons op JQBX. Ben je er ook bij? De link naar de room vind je hier

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

Bass music in oktober: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...

Hardstyle in oktober: De tips van Mandy en Peter

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....